Franske provinsielle møbler makeover-ideer for en stilig oppdatering

Innholdsfortegnelse:

Franske provinsielle møbler makeover-ideer for en stilig oppdatering
Franske provinsielle møbler makeover-ideer for en stilig oppdatering
Anonim

Disse raske og enkle oppdateringene vil ikke kreve mye innsats, men de vil bringe friskt, nytt liv til vintage-stykker.

Hvit, luksuriøst hjem utstillingsvindu interiør stue med peis
Hvit, luksuriøst hjem utstillingsvindu interiør stue med peis

Du kan snu det bruktbutikkfunnet til et vakkert utstillingsstykke med noen få enkle franske provinsielle møbeloppgraderingsideer. Denne møbelstilen var populær på 1960- og 1970-tallet, og du kan enkelt finne alle slags stykker i enhver bruktbutikk eller vintagebutikk. De har en tendens til å ha vakre detaljer og linjer, men en mindre enn nydelig finish. Heldigvis, fra maling til å bytte maskinvare, er det så mange måter å gi en utdatert kommode eller bord et fullstendig oppdatert utseende.

Basic Distressed Painted Finish

Du kan gi dine franske provinsmøbler en enkel makeover ved å bruke en grunnleggende sliten finish ved å rengjøre og slipe stykket og påføre maling uten grunning. Når det er tørt, slip langs kantene med et middels sandpapir for å gi det et slitt utseende og få frem detaljene som franske provinsmøbler er kjent for. Selv om du må vente på at malingen herder før du pusser, er dette et enkelt prosjekt fordi du egentlig ikke går for en perfekt finish. Når du er ferdig, gi stykket et klart toppstrøk av polyuretan for å beskytte det.

Matt spraym alt overflate

Maling av et bord med spraymaling
Maling av et bord med spraymaling

Ofte er spraymaling det beste alternativet for møbler med mange kurver og detaljer (litt poenget med French Provincial). Fordi du ikke bruker en børste for å påføre den, er det mye lettere å komme inn i de små sprekkene og unngå drypp. Bruk imidlertid litt tid på å påføre den ved å bruke lette og jevne strøk. Forbered som du ville gjort med enhver malingsjobb - rengjør den godt og slip lett for å hjelpe malingen å feste seg. Du kan bruke en sprayprimer og deretter minst et par strøk med matt- eller krittspraymaling.

Tofarget fargeskjema

Luksus hjem utstillingsvindu interiør stue med peis
Luksus hjem utstillingsvindu interiør stue med peis

Oppdater et fransk provinsielt skrivebord eller bord med et tofarget fargevalg. Du kan gjøre det ved å fjerne malingen fra toppen med en kommersiell malingsfjerner fra jernvarehandelen. Beits toppen, og mal bena eller bunndelen ved å bruke hvilken som helst malemetode du liker. Avslutt alt med et klart toppstrøk. Denne stilen ser best ut med en nøytral-farget maling, siden det virkelig lar treverket på toppen vises.

Nøytrale farger for en moderne fransk provinsiell look

Hvitt, luksuriøst utstillingsrom med lysekrone
Hvitt, luksuriøst utstillingsrom med lysekrone

Du kan male franske provinsielle møbler i nøytrale farger som matcher veggene dine for å gi det et super oppdatert preg. Hold deg til samme fargefamilie, ofte nyanser av hvitt eller elfenben, for å la detaljene til møblene (i stedet for fargen) være i fokus. Matt maling fungerer bra også her, spesielt hvis veggene dine også har en matt finish.

Kontrasterende aksentfarger

Fransk provinsiell Royal Navy Blue soverom Credenza Buffet
Fransk provinsiell Royal Navy Blue soverom Credenza Buffet

Fordi detaljene er en stor del av denne stilens appell, er en kul malingside for franske provinsielle møbler å bruke en mørk farge for mesteparten av stykket og deretter legge til gull eller lyse aksenter på dekorasjonene. Dette tar en stødig hånd, men det er ikke spesielt vanskelig. Mal møblene som du norm alt ville gjort, og bruk deretter en liten børste for å påføre aksentene. Du kan til og med bruke en malepenn hvis du trenger å gjøre virkelig detaljert arbeid. Når alt er tørt, sørg for å dekke stykket med et klart toppstrøk.

M alt fargeblokkdekorasjon

Nydelig kommode i fransk provinsiell stil
Nydelig kommode i fransk provinsiell stil

En annen måte å oppdatere utseendet for m alte franske provinsdeler på er med fargeblokkering. Mal mesteparten av stykket en farge, og når det har herdet, bruk malertape for å blokkere det. Påfør deretter en annen kontrastfarge. Fordi de rette linjene med fargeblokkering er en kontrast til kurvene og dekorasjonene i stilen til møblene, er dette en umiddelbar oppdatering. Ikke glem å legge til ny maskinvare.

Rub-on-overføringer eller decoupage

Møbeloverføringer Gni på
Møbeloverføringer Gni på

Omfavn kurvene og den grasiøse stilen til franske provinsielle møbler ved å legge til den med enda mer dekorasjon. Du kan hente rub-on-overføringer på Etsy eller i en håndverksbutikk og deretter bruke dem på møblene. Decoupage er et annet alternativ. Bare klipp ut et hvilket som helst bilde du liker og bruk Mod Podge fra håndverksbutikken for å bruke det (enkle veibeskrivelser er på flasken). Forsegl alltid møblene med en klarlakk etterpå.

Tips for å velge franske provinsielle møbler for en makeover

Ikke alle vintagemøbler vil fungere for en makeover. Enkelte deler fungerer bedre enn andre.

  • Se etter nyttige møbler. Stykker som har en praktisk funksjon vil være langt bedre upcycling-kandidater.
  • Velg heltre når det er mulig. Noen franske provinsielle gjenstander er laget av melamin, laminat og annen plast. Selv om det ikke er umulig, er det vanskeligere å gjøre om deler som ikke er tre.
  • Sørg for at varen er solid. Tiden kan påvirke tilstanden til vintagemøbler, spesielt hvis stykket ikke var supergodt laget til å begynne med. Kontroller for slingring, sprekker og andre tilstandsproblemer.
  • Hvis du maler med en pensel, se etter et stykke som ikke er for komplekst. Utskjæring og mye detaljert tekstur kan gjøre det vanskeligere å få en dryppfri finish.

Bruk ett stykke eller flere

Oppdaterte vintage franske landstykker er en fin måte å gi hjemmet ditt et Boho-utseende alle vil elske. Bruk ett eller flere stykker for å skape den atmosfæren du ønsker, og ha det gøy med å eksperimentere med mange forskjellige DIY malingsjobber og oppdateringer.

Anbefalt: