Komplett sjekkliste for baderomrengjøring for den ultimate rengjøringen

Innholdsfortegnelse:

Komplett sjekkliste for baderomrengjøring for den ultimate rengjøringen
Komplett sjekkliste for baderomrengjøring for den ultimate rengjøringen
Anonim

Oppretthold den spa-aktige følelsen på badet ditt ved å rengjøre det fra topp til bunn.

Ung kvinne som vasker bad
Ung kvinne som vasker bad

Her er en liten hemmelighet. Ingen liker å vaske badet sitt. Der sa vi det. Men det er også en enklere måte å gjøre det på. Vil du vite hvordan? Last ned en sjekkliste. Det holder deg på sporet og gjør ditt baderomsrengjøringseventyr så mye enklere. I tillegg, hvis du følger den for daglig, ukentlig og månedlig rengjøring, vil du oppdage at du bruker mye mindre tid på å desinfisere toalettene dine og mer tid på å overstadig se på Netflix-seriene du må se.

Rengjøringsutstyr for bad for å holde seg hendig

Det første trinnet til enklere rengjøring av badet er å ta tak i rengjøringsutstyret ditt. Nå betyr ikke dette at du trenger å ta tak i bleke- og skrubbeboblene. Du kan hvis du vil, men pantryet ditt har sannsynligvis det meste du trenger for å rengjøre hver sprekk på badet ditt uten å måtte gå til butikken.

  • Favorittrengjøringsmidler
  • Natron
  • Hviteddik
  • Rubbing alcohol
  • Bar Keepers Friend
  • Sprayflaske
  • Squeegee
  • Mikrofiberklær
  • svamper
  • Mopp
  • Bøtte
  • Kost og støvbrett

Daglig tidsplan for rengjøring av bad på 15 minutter eller mindre

Alle har 15 minutter til å dedikere til badet sitt. Jada, det ville vært morsommere å bruke disse 15 minuttene på TikTok, men vi lager gode rengjøringsvaner. Ha en angrepsplan for badet ditt daglig for å gjøre jobben din mye enklere når helgen kommer. Du vil ha mer tid til taco med venner.

Declutter benkeplater

Ta et øyeblikk under morgenløpet for å rydde opp og legge vekk alt, fra kosmetikk til toalettsaker. Å bruke bare tre til fem minutter på rengjøring gjør hele forskjellen. Dessuten er alt lettere å finne i morgen.

Tørk alt ned

Barn kan bli litt rotete med vannet og tannkremen. De fleste voksne kan også. Spray en mikrofiberklut med litt rødsprit. Tørk opp eventuelle vannflekker på armaturet, vasken, toalettet osv. Bonus: det desinfiserer når det skinner.

Tørk ut dusjen

Å tørke ut dusjen kan spare deg for tid på å fjerne vannflekker senere. Ta håndkleet du dusjet med og tørk alt ned. Det tar 30 sekunder.

Heng opp håndklær

Mugg lukter ikke godt. Så heng opp eventuelle våte håndklær eller badematter for å tørke ut. Det kan også være lurt å bytte ut håndklærne dine siden de kan være bakte edelstener.

Ukentlig sjekkliste for baderomsrengjøring

Kanskje onsdag er fridagen din. Eller du kan ha litt ekstra tid i helgen. Hvis du har 30 minutter å bruke på badet ditt, så grip favorittlåtene dine og sett i gang med rengjøringen. Snarere enn bare en wipe-down, kommer du til å bli en dun og skitten. Du ønsker å fjerne ukens råstoff som du har bygget på badekarene, toalettene og vaskene dine.

Ta ut skittentøy

Før rengjøring må du forhåndsspille. Fjern alt vått og skittent tøy. Du må også bytte ut alle håndklærne dine med nye.

Desinfiser skranker og vasker

De fleste vasker blir ikke for grove hvis du rengjør dem daglig. Så, litt natron og hvit eddik vil skinne alt pent opp. Sørg for å fjerne og omorganisere alt på disken etter rengjøring.

Kvinne som vasker bad
Kvinne som vasker bad

Desinfiser og rengjør toaletter

Toalettskåler er direkte ekle, så ikke la dem gå. Gi dem en god skrubbing minst en gang i uken. Du vil også tørke dem ned med litt rødsprit regelmessig når noen er syke. Det er også viktig å rengjøre toalettbørsten etter bruk.

De-skum dusjer og badekar

Rengjøring av badekar kan være lett eller dyp, avhengig av hvor mye du bruker badekaret. For eksempel, hvis du har en husstand på seks, blir badekaret ditt mye brukt. Hvis du har hardt vann, venter en uke med oppbygging på deg. Ta tak i Bar Keepers Friend for å gjøre dyprengjøring enklere.

Ta ut søppel

Typ ut søppelet og erstatt det med en ny pose. Det er viktig å sjekke at beholderen ikke trenger en god avtørking eller rengjøring også.

Sjekk avløp

Sørg for at alle avløpene dine fungerer som de skal. Hvis noen er et lite show, bruk en hjemmelaget avløpsrens for å fjerne dem.

Tørk ned speil og lysarmaturer

Når du skrubber alle de grunnleggende områdene, sjekk ut speil, lysbrytere og dørhåndtak. Spray ned en klut med litt rødsprit og gi dem en klut.

Fei og mopp gulv

Tiden er inne. Du har jobbet deg ned for å rengjøre gulvet. Gi den et godt sveip og mopp, vær spesielt oppmerksom på rundt toalettet. Og du er ferdig.

Månedlig sjekkliste for å rydde opp på badet

Det er godt å gi badet en gang over hver måned. Gå utover bare din grunnleggende rengjøring for å se etter tette dusjhoder og skitne fotlister. Denne typen rengjøring tar omtrent en time, men må bare gjøres hver 30.-45. dag.

Vaskeinnlegg og gardiner

Dusjgardiner og liners håndterer mye vann, spesielt hvis du har hardt vann. Nå er det på tide å trekke dem ned og kaste dem i vask. Hvis du ikke har dusjforheng, sjekk dusjdørene og skinnene dine.

Vaske badetepper

Når du kaster foringene dine i vask, sjekk bademattene dine. Legg dem i vask også for å rengjøre dem godt.

Støvfotlister

Baseboards får ikke den TLC de trenger. For hvem ser på fotlister? Vel, nå er tiden deres for å skinne. Ta en mikrofiberklut og litt rødsprit og tørk av dem.

Rengjør og støvviftedeksel og lysarmatur

Se over hodet på armaturene over deg også. Ser baderomsviften eller lyset støvete eller skittent ut? Tørk den deretter ned.

Rengjør skuffer og medisinskap

Siden du dypvasker, er det på tide å vurdere skuffene og skapene dine. Er det noen gamle medisiner du må kaste? Er organisasjonssystemet ditt det beste? Ta deg tid til å organisere og friske opp skuffer og skap.

Kvinne som renser medisinskap
Kvinne som renser medisinskap

De-avskum dusjhoder

Dusjhoder blir tette og grove, og de er vanligvis vanskeligere å nå, så du tenker ikke så mye på dem. Ta ned hodet og gi det en god bløtlegging eller skrubb for å fjerne eventuelle rester eller kalsiumansamlinger.

Baderomsrengjøringssjekkliste for sesongmessige endringer

Sesongens skiftende er en flott tid for å friske opp badet ditt. Du kan legge ut nye festlige håndklær og matter og friske opp innredningen din. Det er også en fin tid å gjøre litt vedlikeholdsrengjøring.

Rengjør eller bytt ut søppelbøtte

Din søppelbøtte trenger kjærlighet også. Hvis du ikke legger til en ny festboks, gi boksen en god rengjøring. Du bør nok bytte ut rustne metallbokser.

Forsegling av overflater etter behov

Sjekk alle overflatene dine, fra badekaret og dusjene til baderomsfugen. Ser noe litt slitt ut? I så fall er det på tide å gi dem en ny pels.

Ren baderomsventilator

Du glemmer kanskje ventilasjonen på badet mesteparten av tiden. Men å stadig suge fuktighet og lukt ut av luften er hardt arbeid. Så du bør rense ut vifteventilen med noen måneders mellomrom.

Hack for rengjøring av bad for å gjøre jobben din enklere

Rengjøring av bad kan være mye. Og det er en av de jobbene som føles som om den aldri tar slutt. Du kan prøve noen få hacks for å gjøre livet ditt litt enklere.

  • Legg igjen noen ekstra søppelsekker i bunnen av dunken for enkelhets skyld.
  • Ha en mikrofiberklut tilgjengelig for å polere vannflekker når de oppstår.
  • Invester i en dusjnal og la den stå i dusjen for å bruke den.
  • Støvsug ut baderomsviftegrillene regelmessig for å forhindre opphopning av støv.
  • Hold baderomsrengjøringsmidler under vasken, så de er hendige.
  • La spesifikke områder på badet suge mens du jobber med andre, så du må skrubbe mindre.

Hvordan få mest mulig ut av baderomssjekklisten

Å ha en sjekkliste vil ikke på magisk vis gjøre badet ditt skinnende rent. Det handler om å holde distraksjoner i sjakk og etablere gode rengjøringsvaner. Gi deg selv et lite dytt i riktig retning ved å prøve noen av disse tipsene.

  • Sett inn en påminnelse på telefonen med sjekklisten for rengjøring av badet lett tilgjengelig.
  • Legg ut en sjekkliste for rengjøring av bad i et lett-å-se område som en påminnelse.
  • Ta tak i noen hodetelefoner og finn noen låter som får deg til å pumpe for lengre baderomsøkter.
  • Oppbevar rengjøringsmidlene på ett sted i en caddie for enkel tilgang.
  • Planlegg rengjøring og rydding av badet til samme tid hver dag. Du kan for eksempel begynne å gjøre det før du legger deg når du pusser tennene eller om morgenen når du gjør deg klar.

Gjør baderomsrengjøring enkelt med en sjekkliste

Hvem elsker ikke å gjøre rengjøringen enklere? Sjekklister kan få det til. Ikke bare holder de deg på oppgaven, men de legger ut alt som må gjøres. Så, enten det er deg eller sønnen din som vasker badet, bør det få den samme kjærligheten hver gang.

Anbefalt: