En ungdomsveiledning for å begynne på videregående skole

Innholdsfortegnelse:

En ungdomsveiledning for å begynne på videregående skole
En ungdomsveiledning for å begynne på videregående skole
Anonim
videregående elever som sammenligner timeplaner
videregående elever som sammenligner timeplaner

Å begynne på videregående kan virke både som en fantastisk og skummel ting på samme tid. Du blir eldre og mer moden, men også på vei til en ny, mye større skole med andre forventninger og dynamikk. Så, hvordan kan du forvente at videregående skole skal være? Sannheten er at det å begynne på videregående er en stor overgang for alle, og de fleste føler seg nervøse eller engstelige for å gå. Men husk at det er en spennende epoke i livet ditt som kan bidra til å åpne døren til fantastiske nye muligheter, venner og en lys fremtid. Så, ta et dypt pust. Du har dette, og viktigst av alt, du er ikke alene.

Tips for tenåringer som begynner på videregående

Selv om det ikke finnes noe offisielt jukseark for videregående skole, betyr det ikke at det ikke er tips og informasjon du kan finne fra folk som har vært gjennom opplevelsen selv. Det er viktig å huske at alles erfaring fra videregående er forskjellig og at ikke alle har de samme målene i løpet av de fire årene.

Finn timene dine på forhånd

De fleste videregående skoler har en slags orientering der studentene inviteres til å komme til campus, motta timeplanen for året og hente bøkene de kommer til å trenge. Når du går til denne orienteringen, ta deg tid til å utforske campus. Finn ut hvor kafeteriaen eller matvognene er, søk etter hovedkontoret, og definitivt, viktigst av alt, se hvor klassene dine befinner seg. Ikke bare vil dette hindre deg i å se tapt/ny ut den første dagen, men det vil også ta bort noen av nervene du føler på den første skoledagen.

Dobbeltsjekk timeplanen din

Er du en spesielt målrettet student og tenker allerede på college/din fremtid? I så fall kan det være lurt å dobbeltsjekke timeplanen din for å være sikker på at du tar alle timene du trenger for å sette deg opp for å lykkes. Noen spørsmål du kanskje vil spørre skolerådgiveren eller administratoren om er:

  • Om skolen tilbyr klasser for avansert plassering (AP), International Baccalaureate (IB) osv., og hvordan du kan komme inn i disse programmene
  • Hvilke klasser skolen tilbyr, spesielt rundt AP- og IB-programmer som kan hjelpe deg med å lage timeplanen din i fremtiden
  • Hvilke språk skolen din tilbyr, samt om det er karakterbegrensninger for når du kan begynne å ta dem
  • Hvis du allerede har en høyskole eller et universitet du ønsker å gå på i tankene, spør rådgiveren din om de spesifikke kravene du må oppfylle for å bli vurdert for aksept

Utforsk Extracurriculars

Alle vil ha venner og føle at de har funnet sitt kall. Å dykke inn i lidenskapene dine føles fantastisk, og det vil gi deg en sjanse til å møte noen nye mennesker, potensielt få noen nye venner, og, hvis du ser mot college, bidra til å øke CVen din. De fleste skoler har en nettside som viser alle klubbene de tilbyr, samt idrettslagene de har. Se på nettsiden til videregående skole for å få en oversikt over alle disse mulighetene. Klubber og lag er også alltid på utkikk etter nye medlemmer å rekruttere ved starten av skoleåret, noe som betyr at du ikke vil være den eneste nye personen som blir med.

Planlegg et sted for å møte vennene dine

videregående venner som går sammen
videregående venner som går sammen

Å komme på skolen den første dagen din og ikke vite hvor du skal gå før klokken ringer, eller hvor du finner vennene dine er skremmende. Hvis du planlegger et sted å møtes på forhånd, vet du nøyaktig hvor du skal gå for å se etter dem. Dette vil definitivt fjerne noen av de nye skolenervene siden du vil være omgitt av vennene dine og ikke trenger å gå rundt og lete etter dem. Også, hvis du er nervøs for hva du skal gjøre før klokken ringer, prøv å legge planer med vennene dine om å ankomme samtidig, eller se om dere kan samkjøre sammen.

Pakk det nødvendige for treningstimen

De fleste videregående skoler har noen krav til kroppsøving for elever. Ja, det betyr at du må navigere i gymtimen og alle dens herligheter og utfordringer innenfor skoleplanen din. Ikke svett det. Spar den svetten til når du må løpe milen. Du vil mest sannsynlig få et skap med en kombinasjon som du må huske, så ikke glem å skrive det ned. Du vil ha treningsstudio flere dager hver uke, noe som betyr at du må være forberedt på å holde deg frisk resten av dagen. Noen ting du kanskje vil ha i skapet ditt er:

  • Et klesskifte
  • løpesko
  • En hårbørste
  • Deodorant
  • Et håndkle
  • Solkrem
  • En gjenbrukbar vannflaske
  • Menstruasjonsprodukter eller andre nødvendige personlige ting

Kom opp med en plan for å holde orden

videregående elev holder seg organisert med lekser
videregående elev holder seg organisert med lekser

Avhengig av hva slags ungdomsskole eller barneskole du gikk på, kan videregående se veldig annerledes ut. På videregående har du roterende klasser og kan faktisk velge fra en rekke valgfag, noe som betyr at hver persons timeplan er unik. Du må finne en måte å holde deg organisert med alle klassene og oppgavene dine som fungerer for deg. Noen måter å holde seg organisert på er:

  • Bruke en daglig planlegger
  • Fargekoordinerende notatbøker/emner
  • Angi påminnelser på telefonen
  • Bruk av klistrelapper for å hjelpe deg med å huske viktige ting, forfallsdatoer for oppgaver og eksamensdatoer

Ikke bekymre deg for å imponere overklassemenn

Ifølge nesten alle high school-filmer noensinne, kan det å ikke være ekstremt populær, spesielt blant overklassemenn, virke som verdens undergang. Det er ikke. Ikke bekymre deg for å imponere overklassemenn for å virke kule, selv om det er mye lettere sagt enn gjort. Sjansen er stor for at du egentlig ikke vil ha veldig mange klasser med juniorer og seniorer når du begynner på videregående, fordi de allerede har tatt klasser som du er påmeldt nå. Finn venner du klikker med, enten de allerede har førerkort eller ikke.

Utnytt alle ressursene dine

Videregående skoler tilbyr så mange ressurser som er fordelaktige for elevene deres i dag og også på lang sikt. Spør om arbeidsstudieprogrammene deres, stipendene og stipendene du kan være kvalifisert for, og eventuelle fritidsprogrammer som kan være gode muligheter for deg til å utforske lidenskapene dine og se på fremtiden. Hvis du har et bestemt program eller mål i tankene, sørg for å dele det med rådgiveren og lærerne dine slik at de kan hjelpe deg på veien.

Ofte stilte spørsmål om å begynne på videregående skole

Hvis du begynner på videregående, har du sannsynligvis mange spørsmål om hvordan det kommer til å bli, og om det virkelig kommer til å være så annerledes enn din erfaring på skolen så langt. Å begynne på en ny skole er skummelt for alle på en eller annen måte, og å ha spørsmål om det er helt norm alt. Her er svar på noen vanlige spørsmål om videregående skole.

Hva om jeg ikke er populær?

Filmer og TV-serier gjør at det å være populært på videregående virker som det viktigste en person kan utrette i livet, men det er rett og slett ikke sant selv om det virkelig føles som det. Det er norm alt å ønske at folk skal like deg, men ikke kompromitter din personlighet og tro for å passe til det noen andre vil at du skal være. Du kan fortsatt knytte sterke, livslange vennskap på videregående hvis du ikke er venn med alle på campus.

Hva skjer hvis jeg mislykkes i en klasse?

Uavhengig av hva folk forteller deg, er det ikke verdens undergang å stryke på en time. Mange svært vellykkede mennesker har mislyktes i timene på videregående og har levd fantastiske liv. Hvis du begynner å føle deg overveldet av en time eller merker at karakteren din synker, ta kontakt med læreren din. Hvis du har et par harde prøver på rad og karakteren din ikke blir bedre, kan du planlegge å ta klassen på nytt neste semester eller til og med over sommeren. Én dårlig karakter er ikke en livstidsdom, og det betyr ikke at du ikke vil kunne oppgradere i tide.

Hvor gammel er du når du begynner på videregående?

De fleste barn begynner på videregående i en alder av fjorten eller femten år, men det kan variere avhengig av mange faktorer, for eksempel når en persons bursdag er i forhold til skolens påmeldingsdato. På den annen side blir folk vanligvis uteksaminert i en alder av sytten eller atten. Enten du er yngre eller eldre enn flertallet av klassekameratene dine, ikke svette det. Tallene er egentlig ikke viktige, og de kommer med sine individuelle fordeler, som å oppgradere i en yngre alder eller ta førerkortet før noen av vennene dine.

Hva om videregående skole er for vanskelig for meg?

Videregående skole har et annet oppsett enn de fleste barne- og ungdomsskoler når det gjelder klasser og testing, noe som gjør at det kan være litt av en omstillingsperiode. Hvis du merker at du sliter med en klasse eller timeplanen din som helhet, snakk med lærerne og rådgiveren om det. De kan kanskje tilby deg ekstra hjelp, eller de kan hjelpe deg med å administrere studietiden din på en måte som fungerer bedre for deg. Det kan virke klisjé å si, men du kan gjøre det. Det kan være vanskelig, men du er i stand til å håndtere alle utfordringene.

Eksisterer forvaring virkelig?

I filmer gir lærere elevene rosa lapper eller varsler om frihetsberøvelse når de blir tatt når de snakker i klassen med vennene sine, eller hvis de dukker opp for sent til timen. Forvaring eksisterer imidlertid ikke på alle videregående skoler. Skolen din kan ha retningslinjer for hva som skjer hvis en elev dukker opp for sent noen ganger i løpet av et semester, for eksempel skolefritidsordninger eller helgeopplegg som lar elevene bli sent for å få gjort mer studier. Men mesteparten av tiden blir disse ikke delt ut til elever som gjør en spøk på lærerens regning. Sjekk skolens nettsted for å lære mer om deres individuelle retningslinjer.

Hva om jeg blir mobbet?

Dessverre finnes mobbing i verden og kan gjøre morsomme ting, som å begynne på videregående, vanskelig for noen. Hvis du opplever noen form for mobbing på skolen, er det best å fortelle det til en lærer eller skoleleder for å få hjelp i situasjonen, selv om det virker lat eller ukult. Skolen din kan ha en anonym tipslinje der du kan rapportere hendelsen uten at navnet ditt spesifikt er vedlagt, noe som kan gjøre det lettere for deg å nå ut. Du fortjener å gå på skolen og være i et miljø der du føler deg komfortabel og akseptert.

Hvordan får jeg venner?

Venner! Alle vil ha dem, men hvor kan du finne dem? Hvis du begynner på videregående på samme sted som du gikk på andre skoler, har du sannsynligvis noen venner som vil reise med deg til den nye skolen din. Men hvis du er ny i et område, eller hvis vennegruppen din har blitt delt opp mellom forskjellige videregående skoler i området, ikke bekymre deg. Du er ikke dømt. Noen måter å få venner på er å engasjere seg i en skoleklubb eller et idrettslag, faktisk snakke med elevene du er sammen med i klassen eller for prosjekter, og introdusere deg selv for venners venner og menneskene du sitter sammen med i timene.

Er lærere på videregående skole virkelig så tøffe som de virker?

Det korte svaret på dette spørsmålet er: nei. Selvfølgelig finnes det dårlige lærere i verden og som ikke gir elevene den støtten de trenger for å lykkes i akkurat deres klasse, men lærere på videregående skole er ikke alle som dette. Noen videregående lærere bryr seg virkelig om elevene sine og vil at de skal lykkes på videregående skole og videre. Når det er sagt, bli kjent med lærerne dine. Ikke bare er de medvirkende til å hjelpe deg med å forstå klassemateriell, men de kan også skrive anbefalingsbrev til deg som vil hjelpe deg når du søker om stipend, college og til og med får jobb. Ærlig t alt kan de vise seg å være livslange venner selv.

Starting High School: A Wonderful New Chapter

Du kan være den typen person som føler at de er klare til å begynne på videregående og virkelig treffer bakken. Eller du kan være den typen person som er så bekymret for den første dagen at du allerede planlegger antrekket ditt, og det er fortsatt den første uken av sommeren. Uansett, det er noen tips for å hjelpe deg gjennom å begynne på videregående som vil sette deg klar til suksess ved oppgradering, og sikre at du har fire flotte år mens du er der. Enten du engasjerer deg ved å bli med i en ny klubb eller ser på sommerprogrammer som gir deg litt praktisk erfaring med lidenskapene dine, vil du garantert få noen nye venner, lære kule ting og, viktigst av alt, nyte denne fantastiske tid i livet ditt.

Anbefalt: