5 gode kjæledyr for barn og hvordan velge det rette

Innholdsfortegnelse:

5 gode kjæledyr for barn og hvordan velge det rette
5 gode kjæledyr for barn og hvordan velge det rette
Anonim
To unge jenter utendørs som klemmer og kysser hunden
To unge jenter utendørs som klemmer og kysser hunden

Å ta vare på et kjæledyr kan være en fantastisk opplevelse for barn. Det lærer dem ansvar samtidig som de gir ubetinget vennskap. Men med så mange selskapsdyrvalg, kan det være utfordrende å finne et godt kjæledyr for barn som også passer med plass, livsstil og budsjett. Utforsk disse alternativene for å finne det perfekte kjæledyret for barnet ditt.

Bearded Dragons

For barn som er fascinert av dinosaurer, kan en skjeggete drage, som ser ut som en liten dino, være det perfekte kjæledyret. Disse krypdyrene er føyelige, milde og enkle å håndtere. De beveger seg ikke like raskt som mange andre øglearter, så de fleste vil sitte tålmodig i hendene eller fanget til et barn. Likevel er skjeggete drager myke og best for eldre barn som kan holde dem forsiktig og motstå å berøre sitt eget ansikt under lek. På grunn av muligheten for Salmonella-overføring fra krypdyr, må barn vaske hendene grundig før og etter håndtering av en skjeggete drage.

Skjeggete drage på jenteskulder
Skjeggete drage på jenteskulder

Rotter

Rotter er ikke alles idé om den ideelle følgesvennen, men disse små skapningene er overraskende gode kjæledyr for barn. Kjæledyrrotter er karismatiske, kosete og utvikler sterke bånd med sine eiere. Imidlertid kan denne bindingen gjøre det vanskelig å miste dem, siden disse gnagerne bare lever i to til tre år.

En ung jente holder en kjæledyrrotte i de skålede hendene
En ung jente holder en kjæledyrrotte i de skålede hendene

Rotter er mer egnet for barn enn andre kortlivede lommedyrarter fordi de sjelden biter. Dessuten er de intelligente, så barnet ditt kan til og med trene rotten sin til å utføre triks. Det er et forbehold; fordi de er så sosiale skapninger, kan en solorotte lett bli deprimert, så du ser sannsynligvis på å skaffe et par til barnet ditt i stedet for et enkelt kjæledyr.

Betta Fish

Hvis barnet ditt ikke har noe imot et kjæledyr de ikke kan holde, kan en bettafisk være veien å gå. Det er fortsatt mye den lille kan gjøre for å engasjere seg med denne typen kjæledyr, inkludert fôring, tilby interaktive leker og til og med dekorere tanken deres. Studier tyder også på at det å se fisk svømme kan senke stressnivået og forbedre humøret.

Barn ser på familiens kjæledyrfisk i fiskeskål hjemme
Barn ser på familiens kjæledyrfisk i fiskeskål hjemme

Hunder

De fleste barn drømmer om å få sin egen valp, men er dette kjæledyret virkelig et godt valg for barn? Faktisk ja. Hunder er svært intelligente dyr som generelt er veldig tålmodige og milde med barn. En hund kan gi barnet ditt ubetinget kjærlighet og forbedre selvtilliten. Hundeeierskap er også bevist å redusere stressnivået. La barnet ditt overvåke eller delta i daglige turer for å øke sin fysiske aktivitet sammen med sin hundekamerat.

Golden Retriever slikker jentenes ansikt
Golden Retriever slikker jentenes ansikt

Før du bestemmer deg for en hund, vurder størrelsen og temperamentet. Mange petite raser kan være for skjøre for små barn å bære rundt på, og noen små hunder er beryktet for å nappe. Noen av de mest barnevennlige rasene og blandingene inkluderer Labrador Retriever, Cavalier King Charles Spaniel, Boxers, Irish Setter, Coton de Tulear, blant mange andre. Selvfølgelig er hvert kjæledyr et individ med en unik personlighet, uavhengig av rase.

Katter

Katter er et like populært kjæledyrvalg. Disse nysgjerrige, lekne dyrene krever ikke så mye omsorg som en hund, men barnet ditt kan fortsatt kose seg, stelle og leke med sin nye katt. Mange foresatte bekymrer seg for katteallergier, men tidlig eksponering for kjæledyr kan redusere et barns risiko for allergi eller astma.

Katt hviler i fanget til liten jente på lenestol
Katt hviler i fanget til liten jente på lenestol

Mens mange katter er kjærlige mot barn, kan noen være reservert eller til og med uforutsigbare. En katt passer best for et større barn som kan lese kroppsspråket sitt. Noen eksperter anbefaler å anskaffe en yngre voksen katt i stedet for en uhyggelig kattunge til et barn.

Hensyn når du velger de beste kjæledyrene for barn

Et kjæledyrs temperament og holdning til barn er ikke de eneste faktorene du bør vurdere når du velger en art. Det er flere andre ting du må ta hensyn til.

  • Lifespan: Vurder forpliktelsen hvert kjæledyr har. En rotte kan bare bli 2 år gammel, mens en skilpadde kan leve i over 30 år. Avhengig av alderen på barnet ditt, kan du være ansvarlig for kjæledyrets omsorg hvis de kjeder seg med kjæledyret eller forlater huset. Å forberede seg på bortgangen til denne elskede følgesvennen er også noe du bør huske på.
  • Håndtering: Alle kjæledyr bør håndteres med forsiktighet, men noen er mer skjøre enn andre. Kaniner er ikke et ideelt kjæledyr for barn fordi de lett kan luxate eller knekke ryggen hvis de håndteres feil. I tillegg kan noen kjæledyr ikke håndteres i det hele tatt, som fisk eller salamandere.
  • Søvnsyklus: Ikke alle kjæledyr holder seg våkne om dagen og sover om natten; mange små kjæledyr er crepuskulære eller nattaktive. Dette betyr at de kan sove når barnet ditt vil leke med dem, eller de kan lage støy om natten ved å løpe på hjulet.
  • Risiko for sykdom: Noen kjæledyr har større risiko for sykdom enn andre. Reptiler og amfibier bærer Salmonella-bakteriene i tarmen, som kan infisere mennesker uten å innlemme riktig hygiene. Hunder og katter kan også spre zoonotiske sykdommer som ormer, mens en fisk er usannsynlig å gjøre barnet ditt sykt. Riktige forebyggende tiltak reduserer disse risikoene betydelig, men de er noe å være oppmerksom på når du forsker på kjæledyr.
  • Størrelse: Vurder hvor mye plass kjæledyret krever og om hjemmet ditt kan romme det. Noen kjæledyr er bedre egnet for små rom enn andre, og noen, som hunder, trenger også uteplass.
  • Aktivitetsnivå: Trenger kjæledyret det gjelder daglig mosjon? Selv noen små pattedyr, som rotter, må slippes ut av innhegningene sine hver dag for å strekke bena, og du må overvåke denne aktiviteten.

Gode kjæledyr for barn i alle aldre

Å eie et kjæledyr kan være utrolig givende og fordelaktig for barn. Studier tyder på at barn som har kjæledyr er mer sannsynlig å være medfølende og empatiske, og dyreeierskap kan være en utmerket måte å fremme ansvar. Men som verge er du til syvende og sist ansvarlig for dyrets omsorg og velferd. Velg et kjæledyr dere alle kan like.

Anbefalt: