Hvordan rengjøre herdet glass for en ripefri glans

Innholdsfortegnelse:

Hvordan rengjøre herdet glass for en ripefri glans
Hvordan rengjøre herdet glass for en ripefri glans
Anonim
Mannen renser smarttelefonen sin på kontoret
Mannen renser smarttelefonen sin på kontoret

Fra mobiltelefonen til bordplater til dører, herdet glass er over alt. Lær hvordan du rengjør herdet glass raskt og enkelt ved hjelp av en rekke metoder. Få enkle trinnvise instruksjoner for å sikre at du rengjør den riktig første gang og hver gang.

Hvordan rengjøre herdet glass

Herdet glass er et unikt produkt designet for å være tøffere enn vanlig glass. Også kjent som sikkerhetsglass, har herdet glass blitt laget med kjemikalier eller termisk energi for å være vanskeligere å knuse. Dette betyr imidlertid også at når det gjelder rengjøring av herdet glass, må du følge spesifikke instruksjoner for ikke å skade glasset eller ripe det.

Trinn 1: Samle forsyningene dine

Når det kommer til rengjøring av glass, er materiallisten ganske enkel. Selv om du kanskje vil strekke deg etter de typiske Windex eller alkoholbaserte rengjøringsmidlene, ikke gjør det. I stedet vil du bruke et mildt oppvaskmiddel.

  • Oppvasksåpe
  • Vannflaske
  • Mikrofiberklut

Rengjør herdet glass med en mikrofiberklut

Med herdet glass er mindre mer. Mange skjermbeskyttere og andre herdet glassprodukter har et oleofobisk belegg, som er et spesialisert belegg på mobiltelefonskjermer og beskyttere for å motstå flekker. Siden de har dette belegget, start med å tørke dem ned med en mikrofiberklut. Dette kan være alt du trenger for å få dem rene.

Ta frem oppvasksåpen

Hvis en mikrofiberpolering ikke skjærer skitten på det herdede glasset ditt, er det på tide å ta frem de store pistolene: oppvaskmiddel. Når det kommer til oppvaskmiddel, kan ikke blå Dawn matches. Det fungerer for å kutte fett og skitt enkelt. Men hvilken som helst oppvaskmiddel kan fungere.

  1. I sprayflasken blander du noen skvett oppvaskmiddel og vann.
  2. Spray vannet på glasset for ikke-elektroniske overflater.
  3. La den sitte i noen minutter.
  4. Bruk mikrofiberkluten til å jobbe blandingen inn.
  5. Skrubb spesielt skitne områder godt.

For elektroniske overflater, spray blandingen på kluten og bruk kluten til å tørke dem ned. Spray på kluten for å bekjempe spesielt skitne områder.

Dry and Buff the Glass

Når all smuss og skitt er fjernet, vil du bruke sirkulære bevegelser med en tørr klut for å polere og tørke glasset. Ikke bare vil dette fjerne eventuell gjenværende rengjøringsmiddel, men det fungerer for å gi glasset en flott stripefri glans.

Kvinne håndrengjøring bærbar skjerm
Kvinne håndrengjøring bærbar skjerm

Tips og triks for rengjøring av herdet glass

Ikke alt herdet glass er laget like. Dette betyr at noen herdet glass har et belegg, men bordplater og dører kanskje ikke. Hvis det herdede glasset ditt ikke har et belegg, kan du bruke noen glassrengjøringsmidler på det med forsiktighet. Husk imidlertid å ikke bruke disse gjenstandene på det herdede glasset ditt.

  • Bruk aldri eddik på herdet glass. Syren er for hard og vil skade overflaten.
  • Ikke bruk skuresvamp eller stålull på herdet glass. Det vil skrape opp overflaten.
  • Bruk kjemikalier som ammoniakk og alkohol med forsiktighet.
  • For et gjenstridig område eller flekker med hardt vann, bruk albuefett og bløt med oppvaskmiddelblandingen i stedet for å strekke seg etter et hardere kjemikalie.
  • Unngå å bruke papirhåndklær eller skurende kluter på herdet glass.
  • Ikke bruk en nalskraper siden skitt kan sette seg fast under plastbladet og føre til riper.

Få rent herdet glass

Herdet glass kan være et flott alternativ til telefonskjermen eller dusjdøren fordi det er tøffere enn vanlig glass. Men når det kommer til rengjøring, er skånsom navnet på spillet. Herdet glass krever en forsiktig berøring og rengjøringsmidler for å begynne å gnistre igjen. Deretter får du tips om ripefjernere for glass, slik at glassoverflatene dine er rene og glatte.

Anbefalt: