Grunnleggende Vastu Shastra for hjem for å øke positiviteten

Innholdsfortegnelse:

Grunnleggende Vastu Shastra for hjem for å øke positiviteten
Grunnleggende Vastu Shastra for hjem for å øke positiviteten
Anonim
Vastu Shastra-rom
Vastu Shastra-rom

Vastu Shastra for hjem hjelper deg med å øke positiv energi. De grunnleggende Vastu Shastra-retningslinjene gir tips for plassering av rom, retninger mot huset og ting du bør unngå som sikrer at positiv energi strømmer gjennom hjemmet ditt.

Vastu Shastra for Homes genererer positivitet

Det er noen grunnleggende Vastu Shastra-tips for hjemmeprinsipper du vil følge for å sikre at positive energier kommer inn og samler seg i hjemmet ditt. Vastu Shastras retningslinjer hjelper deg å unngå ting som suger eller lekker positive energier ut av hjemmet ditt.

  • Vastu for hovedinngangen tilsier at inngangspartiet og døren skal være større enn innerdørene.
  • En trapp overfor hovedinngangen hever den positive energien opp til neste nivå.
  • Du bør ikke male ytterdøren svart. Grønt er en gunstig dørfarge.
  • Inngangsdøren skal være laget av solid tre.
  • Du bør ikke kunne se en trapp fra inngangsdøren siden den vil hindre og blokkere den positive energistrømmen inn i hjemmet.
  • Inndørsområdet ditt skal være fritt for rot.
  • Hjemmet ditt skal være rent og fritt for rot.
  • Store vinduer i sør og sørvest skaper energilekkasjer fra nord og nordøst, og frarøver deg disse positive energiene.
  • Ikke plasser et kontor eller arbeidsrom under eller over et bad.
  • Du kan sikre familiens lykke, rikdom og suksess i alle anstrengelser når du plasserer et vannelement i den nordøstlige kvadranten.
  • Du vil inkludere et pooja-, bønn- eller meditasjonsrom i den nordøstlige kvadranten.
  • Plasser sengen slik at du sover med hodet pekende sørover for å sikre en sunn og avslappende søvn.

Stue Vastu-tips for hjemmedesign

Du kan tiltrekke positive energier inn i stuen din med noen få Vastu-tips for hjemmedesign. Når du følger disse tipsene, minimerer du eventuelle negative energier fra å samle seg i dette viktige familierommet.

  • Elektroniske enheter bør plasseres i det sørøstlige området av stuen.
  • Speil i en stue hører hjemme på nordveggen.
  • Plasser kun tunge møbler i de vestlige og sørvestlige delene av stuen.
Stilig stue
Stilig stue

Plassering av spisestue i Vastu Shastra for hjem

Vest- eller østretningen er ofte det beste stedet for en spisestue. I Vastu Shastra antas det, siden solen er den ultimate rensen, vil den rense maten din. Dette betyr at når du spiser måltidene dine i filtrert sollys i øst eller vest, vil eventuelle forurensninger eller bakterier bli ødelagt av sollys.

Plassering av gjesterom i Vastu Shastra for hjem

Gjesterommet er tradisjonelt plassert i den nordvestlige kvadranten. Den ustabile energien i nordvest tolereres best i korte intervaller. Dette gjør det til et utmerket valg for korttidsbesøk av husgjester i motsetning til fastboende i hjemmet.

Vasta Shastra-plassering for hovedsoverom

Hovedsoverommet bør alltid plasseres i den sørvestlige kvadranten av hjemmet ditt. Dette er den mest fordelaktige positive energien for ditt kjærlighetsforhold.

Vastu-tips for plassering av kjøkken

Du kan plassere kjøkkenet i den mest fordelaktige kvadranten. Dette er den sørøstlige retningen siden den styres av brannelementet.

Pooja rom ideell plassering

Pooja-rommet (meditasjons- og bønnområdet) ideell retning er nordøstkvadranten, men dette er ikke alltid mulig. Hvis du ikke kan bruke den nordøstlige kvadranten for rommet ditt, kan du lage et område som er i det nordøstlige hjørnet av en stue. Noen mennesker har så liten plass at de bruker en Pooja mandir eller konverterer et lite nisjeområde.

Plassering av bad i Vastu Shastra Homes

Badet er vanligvis plassert sør eller nord for soverommet. Den ideelle plasseringen for toalettet er i den vestlige eller nordvestlige delen av badet.

  • Toalettet bør aldri være plassert i den sørøstlige eller sørvestlige kvadranten av hjemmet ditt.
  • Døren til badet skal være på badets øst- eller nordvegg.
  • Toalettplasseringen bør aldri sette deg vendt mot øst eller vest når du bruker toalettet.

Sacred Center of Vastu Home

I Vastu Shastra regnes sentrum av hjemmet ditt (Brahmasthan) som det helligste og helligste stedet. Sentrum av hjemmet ditt er der alle energiene til kosmos samles og deretter spres i alle åtte retninger i hjemmet ditt. I det gamle Roma og Hellas ble bygningssentrene stående åpne som sentrale gårdsrom. Hvis du har råd til kvadratmeter for å designe hjemmet ditt med en gårdsplass, vil det være den ultimate Vastu Shastra-designen.

Moderne alternativ til sentral åpen gårdsplass

I stedet for en åpen sentral gårdsplass kan du fortsatt gjøre sentrum av hjemmet ditt til et hellig rom. Du kan utpeke den som en hovedhall der andre rom forgrener seg fra den. Du kan la midten av hjemmet være åpent og forvandle det til et frodig hageområde. Noen mennesker etablerer et pooja-rom i midten av hjemmene sine. Du kan alltid installere et takvindu over dette området for å symbolisere åpningen av hjemmet ditt for de kosmiske energiene. Pass på at du ikke plasserer en trapp, soverom, bad eller kjøkken i midten av hjemmet ditt.

Vastu Shastra Energies of House Veibeskrivelse

Plasseringen av hovedinngangen/inngangsdøren din er avgjørende for energien som kommer inn i hjemmet ditt. Et hus som har en god plassering kan ende opp med svært negativ energi på grunn av feil plassering av hoveddøren.

vastu shastra energier
vastu shastra energier

North Facing House Vastu

Det nordvendte huset anses som gunstig, spesielt for rikdom og økonomi. Det er ofte retningen som er valgt av bedriftseiere, regnskapsførere, investorer, meglere, bankfolk og alle med en pengerelatert karriere. Disse profesjonelle synes å bo i et nordvendt hjem som fordelaktig for deres karrierer og personlige livsstil.

Nordøstvendt hus Vastu

Et nordøstvendt hjem er alltid et svært ettertraktet hjem for alle som praktiserer Vastu-arkitektoniske prinsipper. Du kan dra nytte av den enorme rikdommen og storslåtte suksessen denne husets retningsplassering kan gi deg når din dørplassering er i tråd med Vastu-reglene. Det nordøstvendte hjemmet gir deg også store muligheter, spesielt for yngre voksne og til og med barn. Det nordøstvendte hjemmet stimulerer også kreative energier og kan inspirere deg til å gjøre fremskritt i ditt valgte livsverk.

East Facing House Vastu

Det østvendte huset anses som veldig gunstig i Vastu Shastra. Østretningen er veldig gunstig siden den vender mot den stigende solen. Denne plasseringen hedrer symbolet på livet - solen og lyset den gir hver dag sammen med energien den utstråler. Du bør sentrere inngangsdøren din på den østvendte veggen for å dra full nytte av denne positive energikilden.

Sørøstvendt hus Vastu

Det sørøstvendte huset er en kombinasjon av sør- og østenergier. I Vastu Shastra styres sørøstretningen av brannelementet. Dette skaper veldig livlig og dynamisk energi som også kan være ødeleggende. Sørøst-energi kan forårsake sykdom, fremmedgjøring fra elskere, familiekrangel og økonomisk tap. For å bøte på mye av den negative energien, tilsier Vatsu Shastra at du ikke plasserer inngangsdøren din i sørøstlig retning. I stedet vil du plassere døren din i en av de fire østlige padaene. (Pada er en skala fra 1-9 jevnt fordelte mål (pada eller trinn) langs den motstående veggen som brukes til å bestemme den beste padaen for inngangsdørplassering. Nummer én begynner ved hjørnet mot husets retning, for eksempel sørøst og går videre til nummer ni ved det sørvestlige hjørnet.)

hjem ved Sunrise
hjem ved Sunrise

Sørvendt hus Vastu

Energien til det sørvendte hjemmet sies å være skarp eller spiss. Denne spisse energien kan avbryte den positive energistrømmen til huset. Et sørvendt hus i Vastu Shastra kan imidlertid bli veldig gunstig. Det er rett og slett et spørsmål om å følge spesifikke Vastu Shastra-prinsipper. Hovedprinsippet er å plassere inngangsdøren på Pada 4-plasseringen etterfulgt av 3, 2 og 1 som nest beste plassering.

Sørvestvendt hus Vastu

Vastu Shastra-prinsipper fraråder et sørvestvendt hjem av flere grunner. Energien som kommer inn i et sørvestvendt hjem er kjent som djevelenergi. Energien er passende navngitt siden den antas å være bæreren av ulykke, utfordringer, hindringer og negative krefter. Disse energiene bombarderer alle områder av livet ditt.

Morgenlys
Morgenlys

Rektangelformet hus mot sørvest

En mulig måte en slik sørvestvendt beliggenhet ikke er for skadelig for beboerne er et rektangelformet hjem. Du vil ikke ha like alvorlige utfordringer, i et firkantet hjem. For å motvirke noen av de sørvestlige negative energiene, bør et rektangelhus ha åpne områder/rom i den nordøstlige kvadranten, samt den nordlige og østlige kvadranten. Disse åpne områdene vil sikre at de fordelaktige positive energiene knyttet til hver retning lett kan komme inn i hjemmet og motvirke mye av de ankommende energiene fra sørvest.

Vestvendt hus Vastu

Et vestvendt hjem antas å tilby velstand til familien sammen med mange kjærlige og fruktbare vennskap. Faktisk gir det vestvendte hjemmet et rikt liv med fellesskap på alle områder av livet, inkludert din karriere og sosiale kretser. Vastu Shastra anbefaler et vestvendt hus for de som søker karrierer innen næringsliv, utdanning, politikk, kommunikasjon eller religion.

Nordvestvendt hus Vastu

De positive og negative energiene som kommer fra nordvestlig retning er en blandet pose. Du kan være i penger en dag og finne deg selv fattig den neste. Denne retningen styres av vinden, og formuen din avhenger av hvilken vei vinden blåser. Denne plasseringen er aldri gunstig for huseierne. Vindelementet bringer med seg angst, stress og økonomiske hindringer og tap av alle slag. En Vastu-ekspert kan hjelpe deg med å avhjelpe mange av disse plagene, men hvis du har valget, er det best å bli forelsket i et annet hus.

Vastu Shastra for hjem og gode designvalg

Vastu Shastra for hjem gir eldgamle hemmeligheter for lovende og positiv energi til hjemmet ditt. Vastu-tipsene for boligdesign kan hjelpe deg med å omgå problemer som kan frarøve hjemmet ditt positiv energi.

Anbefalt: