Dekker forsikringen skjærte dekk?

Innholdsfortegnelse:

Dekker forsikringen skjærte dekk?
Dekker forsikringen skjærte dekk?
Anonim
Kuttet dekk
Kuttet dekk

Skårede dekk regnes som hærverk og faller derfor inn under den omfattende delen av en bilforsikring. Dekningsmengden for dekk med skjæring avhenger av forsikringens spesifikasjoner.

Eksempler på dekning i den virkelige verden

Dekning avhenger av forsikringsselskapet, samt polisen. Ring bedriften din for å finne ut detaljene, men disse virkelige eksemplene kan hjelpe deg å få en følelse av om du kan være dekket.

Geico

På telefon, utt alte Geico at oppkuttede dekk regnes som hærverk. Dette betyr at de er dekket av den omfattende politikken (sjekk detaljene i forsikringen din for å se om du har omfattende dekning).

State Farm

På den annen side sa State Farm at kostnadene ved å skifte dekkene ikke dekkes av deres politikk. Imidlertid la de til at veihjelpen deres vil dekke lønnskostnadene forbundet med å skifte dekk.

Er du dekket?

I hovedsak varierer dekningen fra forsikringsselskap til forsikringsselskap, så se gjennom forsikringspolisen din - spesifikt den omfattende delen - for å finne ut om skjære dekk er dekket. Selv om omfattende dekning ikke er påkrevd av alle stater, krever de fleste långivere omfattende dekning på finansierte kjøretøy i løpet av lånet.

Kjøretøyskader

Hvis et oppskåret dekk forårsaker skade på kjøretøyet - som å kjøre bilen før du oppdager problemet som resulterer i felgskader eller andre skader - kan dette kreves inn på forsikringen, men forsikringstaker er ansvarlig for egenandelen.

Veifareforsikring

Mange forhandlere tilbyr en form for dekkforsikring når de selger kjøretøy som kalles "veifareforsikring." Denne tilleggspolicyen refunderer kostnadene for dekkskifte eller betaler reparasjonsanlegget direkte, avhengig av policyen. Siden denne dekningen er utformet for å dekke farer som oppleves på veien, slik som jettegryter og rusk, dekker den ikke kostnadene forbundet med kuttede dekk.

Dekkgarantier

Når du kjøper dekkene dine, kan du få forsikring eller garanti gjennom dekkfirmaet. Selv om disse garantiene kan variere i hva de dekker, er de fleste dekkgarantiene kun utformet for å garantere en spesifikk kjørelengde for dekkene under normale kjøreforhold. Snitte dekk dekkes vanligvis ikke av dekkgarantier.

Nødveidekning

Politiktakere som har nødveihjelp hos forsikringsselskapet sitt kan ringe etter assistanse når en bil er skadet av kuttede dekk. Tjenestene som tilbys av veihjelpsmannskapet kan variere avhengig av selskapet og policyen, men kuttede dekk fortjener vanligvis hjelp i form av sleping eller hjelp med å bytte dekk til reservehjulet. Dette er ofte en tilleggsdekning og er kanskje ikke inkludert i alle bilforsikringer.

Ikke glem egenandelen

Selv med omfattende dekning kan det være en egenutgift i form av egenandel. Dette kan gjøre det upraktisk å stille krav, siden prisen på dekket kan være lavere enn egenandelen. I tillegg kan forsikringskravet føre til høyere premier med fremtidige forsikringer. Forsikringsselskapet kan også be om en kopi av en politianmeldelse når forsikringstaker fremsetter krav om hærverk på bilen.

Ikke kutt de gjenværende dekkene

Rykter florerer på Internett som hevder at alle som har kuttet dekk bør gå videre og kutte eventuelle gjenværende dekk for å få dekket dekket av forsikringsselskapet, sier Snopes. Dette er ikke nødvendigvis sant og er en form for forsikringssvindel. Det er langt bedre å enten fremsette kravet basert på fakta eller gå videre og betale for dekkbyttet av egen lomme.

Sjekk policyen din for å være sikker

Til syvende og sist, for å finne ut om du er dekket for kuttede dekk, må du bekrefte at du har en omfattende kjøretøyforsikring. Ring deretter firmaet ditt eller les det som står med liten skrift for å finne ut detaljene. Noen forsikringsselskaper vil betale for et nytt dekk, og noen vil ikke.

Anbefalt: