Hvor lenge brenner votivlys?

Innholdsfortegnelse:

Hvor lenge brenner votivlys?
Hvor lenge brenner votivlys?
Anonim
Votivlys brenner
Votivlys brenner

Å vite hvor lenge votivlys brenner, hjelper deg med å planlegge spesielle begivenheter og bruk. Vi testet fire forskjellige merker av votive lys for å se hvor lenge de varer. Disse omtrent to-tommers høye lysene kan brenne i alt fra to til fire timer i henhold til eksperimentet vårt.

Votive stearinlys og brennetider testet

Vi testet fire votive stearinlys fra populære produsenter og butikker for å se hvilke som varer lengst og for å bestemme en gjennomsnittlig brenntid for denne størrelsen på stearinlys.

Votivlys i forskjellige farger
Votivlys i forskjellige farger

Interiors by Design Brand Votive Candles From Family Dollar

Du kan kjøpe en fire-pakke med hvite, rent lin-duftende votiver for omtrent $1 til Family Dollar. Mens boksen tydelig sier at de er votive lys, var dette stearinlyset omtrent en tomme kortere enn noe annet merke og bare 0,8 gram i vekt. Votiven er omtrent en tomme høy med en halv tomme lang veke og har en veldig liten avrundet del på toppen.

Mainstays Brand Votive Candles From Walmart

Disse votivene selges enkeltvis, uten emballasje, og kommer i en rekke farger og dufter for omtrent 50 cent hver. Til dette eksperimentet brukte vi det vinrøde varme eplepai-lyset. Dette er et en og tre kvart tomme høyt stearinlys med en halv tomme veke. Den har glatte sider og en flat topp, og dette lyset har ingen nevneverdige designelementer.

Yankee Candle Votives

Kent for sine omfattende duftsamlinger, er Yankee Candle votivet på 1,75 unser og selges for i underkant av $2. Den blå Warm Luxe Cashmere-varianten ble brukt til eksperimentet og er en og tre kvarter høy med en tre kvarter lang veke. Dette lyset har en flat topp med en tykk kant rundt toppen som er bredere enn bunnen.

Generisk Citronella Votive fra Local Party Supply Stor

Dette gule stearinlyset er omtrent en og en halv tomme høy med en halv tomme veke. Den ble kjøpt for rundt $1 i en lokal butikk for festartikler. Lyset veier 1,35 gram. På toppen av stearinlyset er det en liten avsmalnende del som starter tynnere enn resten av stearinlyset og sprer seg utover for å møte den flate delen av toppen. Den har også en rillet design rundt alle sider i stedet for en jevn finish.

Metoder som brukes til å teste votive brenntid

Etter å ha fjernet all emballasje og klistremerker, ble hver lysveke trukket rett opp. Lysene ble alle plassert på en jevn overflate innendørs der det ikke var åpne vinduer eller vifter. Alle lys ble tent samtidig.

Votivlys etter en times brenning
Votivlys etter en times brenning

Resultater av votive brenntidstester

I gjennomsnitt brant votivene gjennom det meste av voksen innen omtrent tre timer. Imidlertid brant vekene på hvert lys i ytterligere en halv time til en time etter at all voksen smeltet. Yankee Candle varte lenger enn noen av de andre votivene, men gjorde ikke selskapets anslåtte brenntid på opptil 15 timer. På grunn av størrelsen brant Family Dollar-stearinlyset ut lenge før noe annet votiv.

Votiver etter tre timers brenning
Votiver etter tre timers brenning

Data om brenntid for votive stearinlys

Eksperter antyder at votivene kan brenne i ti til atten timer avhengig av vekestørrelsen og stearinlysvekten, men denne testen viste at votivene brenner i mye kortere tid. Hvis du planlegger et arrangement, kan det være lurt å ha ekstra votives for hånden i tilfelle de ikke brenner så lenge som du forventet. Sammenligning av alle dataene hjelper deg å gjøre en utdannet gjetning om hvor lenge de spesifikke votivene vil vare.

Brennetider for stearinlys

Merke Farge Høyde Vekestørrelse Voksbrenntid Wick Burn Time
Interiør etter design Hvit 1 tomme halv tomme 2 timer 2,5 timer
Byggestøtter Burgogne 1 3/4 tommer 3/4 tommer 3 timer 4 timer
Yankee Candle Blå 1 3/4 tommer 3/4 tommer 3,5 timer 4,5 timer
Citronella Gul 1,5 tommer halv tomme 3 timer 4 timer

Testbegrensninger for votive brenntider

Fordi lysene ikke alle var like høye, var potensielt laget av forskjellige materialer og hadde forskjellige vekelengder, er ikke sammenligningen helt lik. Ulike designfunksjoner og dufter kan også spille en rolle i varierende smeltetider. Mens mange tror hvite lys brenner raskere enn fargede lys, er det lite bevis som støtter denne påstanden.

Brennetider og votivstørrelser

Den gjennomsnittlige votivene er 1,5" i diameter og 2" høye. Noen votiver er imidlertid høyere enn de typiske 2". Denne høydeforskjellen kan bety lengre brenntid.

Brennetider for soya, parafin og bivoks

Soya, parafin og bivoks har alle forskjellige brenntider. Hver har et forskjellig smeltepunkt.

Soyaforbrenningstid vs parafin

I følge Lit Up Candle Co har soyavoks 50 % lengre brenntid enn parafin siden smeltepunktet er lavere. Dette forhindrer at den brenner like raskt som parafin.

Bivoks lengste brenntid

Det lengst brennende vokslyset er bivoks. For eksempel, hvis du kjøper en 15-timers middels votive fra Beeswax Candle Works, er det typen voks som står for den utvidede brennetiden. Disse votive bivokslysene er bare 1,75" høye, men har en diameter på 1,75". Selv om dette stearinlyset er 0,25" kortere enn de fleste votives, er dette stearinlyset også 0,25 bredere enn gjennomsnittet.

stearinlysblandinger brenntid

En ting å vurdere er om votivlyset er en blanding av voks. For eksempel vil et soyalys med bivoks brenne lenger enn et 100 % soyalys. Imidlertid vil et soyalys med parafin brenne raskere enn 100 % soyalyset.

Tips for å forbedre votive brenntider

Kvaliteten på lyset, veken og voksen bestemmer brenntiden. Mange av de billigere telysene du kjøper kan brenne mellom 2-3 timer. Andre kan brenne opptil 4 timer, mens andre kan ha en brenntid på 6 timer.

  • Hvis lyset ditt har en lang veke, vil det brenne raskere.
  • En bøyd eller skjev veke vil få lyset til å brenne ujevnt, raskt og skjevt.
  • Lyset brenner best når veken ikke er mer enn 1/4" lang.
  • Pass på at det ikke er trekk i rommet. Trekk kan føre til at et stearinlys brenner ujevnt siden flammen spretter og beveger seg med en hvilken som helst luftstrøm.
  • Du kan redusere brennetiden ved å sette stearinlyset i fryseren eller kjøleskapet minst et par timer før du planlegger å tenne det. Den kalde temperaturen vil hemme brennings-/smelteprosessen, noe som får stearinlyset til å brenne saktere.

Telysbrennetid

Mange forveksler telys med votives. Imidlertid er telys bare 1" høye og har i gjennomsnitt samme diameter på 1,5" som votiver. Mange telys annonseres for å ha en brenntid på 4 til 6 timer. Imidlertid brenner telys vanligvis bare i ca. 2 timer.

Telys ekte brennetider rapportert

Ved å gjennomføre en test av generiske billige telys kjøpt i en lokal butikk, brant telysene i 1,55 timer. Andre rapporter om brenntid for telys finner du i forskjellige nettanmeldelser.

  • Anmeldelser for Walmart Mainstay Tealights (100ct) som skal brenne ca. 4 timer, rapporterer brennetider, "heldig hvis de brenner i 2." "veken blir h alt på annethvert lys jeg tenner." Vokstypen er ikke oppgitt i beskrivelsen.
  • Kunder for Target Extended Burn hvite telys (100ct) rapporterte brennetider på 6 timer og en kunde sa: "7 timer og 30 minutter og fortsatt i gang!" Disse telysene har lengre brenntid på grunn av høyden på 1,5" i stedet for de typiske 1".

Votive stearinlys for kortbrune anledninger

Votivlys brenner bare i noen få timer, noe som gjør dem ideelle for hjemmeavslapning, spatjenester eller korte fester. Hvis du velger et lys av høyere kvalitet, vil det brenne lenger og se vakkert ut.

Anbefalt: