Hva er interiørdesign? Kunstens ins og outs

Innholdsfortegnelse:

Hva er interiørdesign? Kunstens ins og outs
Hva er interiørdesign? Kunstens ins og outs
Anonim
design konsultasjon
design konsultasjon

Interiørdesign er både en kunst og vitenskap rettet mot å planlegge og skape komfortable, trygge, funksjonelle og estetisk tiltalende bo- og arbeidsmiljøer. Kreative og tekniske løsninger kommer sammen for å øke livskvaliteten til beboerne i både bolig- og kommersielle strukturer.

Hva gjør interiørdesignere?

Interiørdesignere er høyt utdannede fagfolk som bistår både private huseiere og bedriftseiere med utforming og dekorasjon av interiør- og arbeidsmiljøer. Designere må ha god arbeidskunnskap om:

  • Grafisk design, arbeid med CAD-programmer (datastøttet design) og bygningsinformasjonsmodellering (BIM)
  • Strukturelle krav, bærekraftig design og byggeforskrifter
  • Romplanlegging, fargeteori, tekstiler og byggematerialer
  • Dekorativ kunst, møbelstiler og lysdesign

Grader og sertifiseringer

Interiørarkitekter må ha fra ett til to års undervisning for en associate-grad og 3 til 4 år for en bachelorgrad. Praksisplasser er også innlemmet i akademiske programmer for å gi praktisk opplæring innen designkarrierefeltet.

Noen stater krever lisensiering for interiørdesignere, og alle som hevder denne stillingstittelen må fullføre og bestå National Council for Interior Design Qualification-eksamen for å bli sertifisert interiørdesigner.

På jobben

Interiørfargeprøver
Interiørfargeprøver

En interiørarkitekt må ha gode kommunikasjons- og lytteferdigheter, da hun møter klienter for å bestemme deres foretrukne dekorasjonsstil, livsstil og behov, samt deres budsjett og en tidslinje for prosjektet. På en ombyggingsjobb må hun kunne visualisere endringer i rommet som vil få det til å fungere bedre, se bedre ut eller begge deler.

Når hun jobber med datastøttede designprogrammer, kan hun presentere 2D- og 3D-planløsninger for kundene sine for å hjelpe dem med å visualisere ideene hennes og få tilbakemeldinger på potensielle konflikter. Et moodboard eller prøvebrett som inneholder bilder av møbler og prøver av møbelstoff, gulvmaterialer, vindusbehandlinger og andre overflatebelegg er et annet verktøy en designer vil bruke for å få endelig godkjenning for kjøp av interiørmøbler.

Når designplanen er ferdigstilt og godkjent, må prosjekterende ansette entreprenører og kjøpe byggematerialer for å sette planen i gang. Noen ganger vil designere følge kundene sine når de handler møbler, belysning og tilbehør for å hjelpe dem med å sette et utseende sammen, mens andre kunder lar designeren ta alle kjøpsbeslutninger.

Bolig vs kommersiell design

Skillet er stort mellom boligdesignere og kommersielle designere, ettersom omfanget av prosjektene deres har en tendens til å være svært forskjellige. Begge typer designere jobber tett med arkitekter, bygningsentreprenører, møbelmakere og andre fagfolk i industrien, men kommersielle designere jobber ofte med mye større budsjetter og mye større prosjekter.

Ombygging av boliger og nybygg

Boligdesignere jobber med familier og privatpersoner på både nybygg og ombyggingsprosjekter i private hjem. Designerens primære fokus er å betjene huseierens behov og ønsker og bruke hans eller hennes ferdigheter og erfaring til å planlegge funksjonelle og dekorative rom. Boligdesignere spesialiserer seg ofte på visse områder av hjemmet som kjøkken og bad eller lysdesign.

Kommersielle designere

Kommersielle designere jobber med et bredt spekter av klientell som inkluderer selskaper, offentlige enheter og virksomheter i en rekke bransjer. Derfor gir kommersiell design et mye bredere muligheter for spesialisering. En designer som spesialiserer seg på gjestfrihet vil fokusere på hotell- og restaurantinteriør, mens designeren som fokuserer på helsetjenester vil jobbe med legekontorer, venterom og pasientsykehusrom.

Kommersielle designere må også fokusere på merkevareimage, funksjonelle plassbegrensninger på arbeidsplassen og å sikre at offentlige bygninger er ADA-kompatible.

Interiørdesign vs interiørdekorering

Selv om begrepene ofte brukes om hverandre, er det viktig å vite forskjellen mellom interiørdesign og dekorering når det gjelder å ansette en profesjonell.

  • Interiørdesignere må oppnå en grad og bli sertifisert for å bære jobbtittelen sin. De kan utvikle et prosjekt fra start til slutt, og lage tegninger for byggeprosjekter. Designere kan også fullføre prosjektet ved å hjelpe kundene med å velge tilbehør og møbler.
  • Interiørarkitekter designer ikke rom eller bygninger eller arbeider med byggeplaner. De med formell utdanning får diplomer eller sertifikater fra studier som fokuserer på fargeteori, plantegninger, møbeldesign og andre typer overflatedekorasjoner. Dekoratører er mye mer begrenset i omfanget av tjenester de kan tilby enn interiørdesignere.

Interiørdesign for 21stCentury

Da flertallet av forbrukerne i dag er selvlærte eksperter på praktisk t alt alt de kjøper, har interiørdesignere tilpasset seg ved å gjøre tjenestene deres mer interaktive, teknologibaserte og rimelige.

Virtuelle designpakker

Nå kan du få hjelp til å dekorere og designe prosjekter uten noen gang å ha en interiørdesigner som går inn i hjemmet ditt eller møter deg ansikt til ansikt. Alt du trenger å gjøre er å laste opp bilder på nettet av rommet eller rommene du ønsker å dekorere eller pusse opp. Designeren vil også trenge mål og får en god idé om stilpreferansene dine når du har tatt stilquizen.

Du blir da presentert for omtrent tre valg av designpakker som varierer i pris fra billigste til dyreste. Prisene er basert per rom og tilbyr vanligvis mellom ett og to forskjellige designkonsepter. Høyere pakker kan også inkludere handlelister for tilbehøret og møblene som brukes i design- og oppsettinstruksjonene. For eksempel:

  • Decorist tilbyr tre pakker som varierer i pris fra rundt $300 til $600-$1300, hovedsakelig avhengig av ekspertisen og erfaringen til designeren. Den høyest prisede pakken deres inkluderer navn på kjendisdesignere.
  • Laurel og Wolf fokuserer på rimelige priser med tre rimelige alternativer fra rundt $80 til $150 til $250, basert på mengden hjelp du trenger. Tjenestene starter med bare romtilbehør og utvikler seg deretter til hele planløsninger med forskjellige layout alternativer for møbler, handlelister og ubegrensede revisjoner.
  • Havenly starter deg med en gratis 30 minutters prat med en designer som vil gi deg produktanbefalinger og stilråd samt en portner-kjøpstjeneste. For omtrent $80 får du tre ideer å velge mellom for ett designkonsept med en revisjon, og for omtrent $200 får du en 3D-gjengivelse inkludert med designkonseptet og plantegningen, med opptil to revisjoner.

Tjenester kan også inkludere direktemeldinger eller videochatter med en designer før en formalisert designplan presenteres for kunden.

DIY-designapp

Interiørdesignere har til og med vendt seg til teknologiske dingser for å nå den yngste forbrukerbasen av hipstere og millennials. Modsy, en slik app, lar brukere jobbe med gjengitte bilder av opplastede rombilder for å prøve ut forskjellige møbelstiler og tilbehør i hjemmet før de kjøper. Konseptet ligner på å ta en bil på en prøvetur, og gir forbrukerne en sjanse til å føle forskjellige utseende og layoutdesign på store møbler som sofaer, bord, skap og senger. Modsy tilbyr to flatepriser for romdesign; $70 dekker grunntjenesten deres som inkluderer stilforslag basert på en stilquiz, og for $200 vil en stilrådgiver hjelpe deg via telefon, meldinger og video.

Endring er den eneste konstanten

Interiørdesign må hele tiden utvikles og endres for å møte kravene til dagens høyteknologiske, fartsfylte livsstiler. Fra liggende, vibrerende kinoseter til luksuriøse, private fødselssuiter, interiørdesign spiller en stille, men viktig rolle i alles daglige liv.

Anbefalt: