Vanlige naturfarer

Innholdsfortegnelse:

Vanlige naturfarer
Vanlige naturfarer
Anonim
Søk ly-skilt
Søk ly-skilt

Naturkatastrofer kan føre til mye uro, kaos og skade på områdene de treffer. Ved å utdanne deg selv om vanlige katastrofer i din region og forberede deg på riktig måte, setter du deg selv og din familie i en tryggere posisjon.

Flood

Vanlige typer flom inkluderer:

  • Flashflom
  • Elveflom
  • Snøsmeltende flom
  • Stormbølger
  • Dam- eller levbruddsbrudd

Flom oppstår når det er overløp av vann som landet ikke kan absorbere raskt nok, eller elver ikke kan frakte bort raskt nok. Flom forårsaker forferdelige skader på eiendom og er rangert som den nest dødeligste naturkatastrofen per 2016. Under flom kan folk drukne, komme ned med en sykdom på grunn av været eller forurenset flomvann, eller ha vanskelig for å få tilgang til rent vann, husly, medisinsk behandling og mat.

Forbereder seg på en flom

Oversvømt vei
Oversvømt vei

Fordi flom kan oppstå så raskt, er det best å forberede et forhåndslaget nødsett og ha en plan på plass før evakuering. National Weather Service har laget et interaktivt kart for å sjekke ut detaljene om flom i staten din.

  • Pakk sammen med standard nødsett, en nødflompose med forsyninger til alle medlemmene i husstanden din. Vesker bør inneholde vannavstøtende klær i noen dager, medisiner, liter vann, ikke-bedervelig fot og redningsvester for alle medlemmer av familien din, hvis mulig.
  • Før et flomvarsel, snakk med familiemedlemmer eller romkamerater om hvordan du skal håndtere evakuering.
  • Følg grunnleggende sikkerhetsregler for flom.

Tørke

Uttørket jord
Uttørket jord

Tørke oppstår når det er mangel på nedbør. Dette kan føre til mangel på vann, tørr jord, mulig overoppheting (hvis det er varmt) og dehydrering. Tørkemonitor har et kart i sanntid som viser hvilke områder som for øyeblikket er berørt. Tørke påvirker avlingsvekst, vannforsyning og tilgang til fritidsaktiviteter. Med en nedgang i vannforsyningen kommer en høyere risiko for sykdommer, dårlig vannkvalitet, økt risiko for skogbranner og tap av habitat for dyr.

Ta smarte valg om vann

Hvis området ditt er i faresonen for tørke eller du står overfor en tørke, er det et par ting du kan gjøre for å gjøre en forskjell og være forberedt.

  • For å spare vann, ta raske dusjer, velg tørketolerante planter for hagen din og begrense vanning av gress.
  • Hold en jevn tilførsel av vann lagret i huset ditt for sikkerhets skyld. Lagre minst én gallon vann per person per dag.
  • Hvis overflødig varme forårsaker tørken, hold dyr og barn innendørs så mye som mulig og hold vifter eller AC på for å opprettholde en kjølig hustemperatur.
  • I tider med overflødig varme, hold familien og kjæledyrene dine hydrert og bruk beskyttende klær og solkrem utendørs.

Jordskjelv

Jordskjelv skadet vei
Jordskjelv skadet vei

Når energi frigjøres langs seismiske forkastninger, kan det oppstå et jordskjelv. Jordskjelv måles i styrke som varierer fra mindre enn 2,5 til over 8. Det er usannsynlig at folk vil føle et jordskjelv under styrke 2,5, og over 8 kan forårsake massiv ødeleggelse. Dødsfall på grunn av jordskjelv oppstår vanligvis når strukturer, bygninger og hjem blir ødelagt og kollapser. Hvis du bor i et jordskjelvutsatt område, kan du overvåke dem i sanntid ved å bruke USGS sitt interaktive kart. På denne måten vil du kunne holde deg oppdatert på potensielle tegn på jordskjelv i ditt område. Å vite hva du skal gjøre før, under og etter et jordskjelv kan hjelpe deg og familien din til å unngå potensielle skader og dødsfall.

Wildfire

Brannbranner kan oppstå året rundt, men steder som opplever tørke eller lite nedbør har større risiko. Disse brannene er ikke planlagt og kan starte naturlig med et lynnedslag, eller mennesker kan forårsake dem. Skogbranner sprer seg raskt, spesielt hvis det er høyhastighetsvind. De skader land, avlinger, eiendom, hjem og vannskiller. De kan også avbryte offentlig transport, elektrisitet og gassledninger. Skogbranner kan føre til alvorlige skader og til og med dødsfall ved å forårsake bilulykker, velte trær og børste over ende, og lage tykk glødefylt luft.

Forbereder seg på en skogbrann

Brann og røyk dekket fjell over nabolaget
Brann og røyk dekket fjell over nabolaget

Hvis du bor i et høyrisikoområde, her er noen forholdsregler du bør ta på forhånd:

  • Vet hvor du skal evakuere i nødstilfeller.
  • Evakuer alltid hvis det anbefales.
  • Mange sentre er åpne for å ha dyr med deg når du evakuerer. Hvis du har et nervøst kjæledyr, bør du vurdere å kjøpe en lett sammenleggbar kasse for å hjelpe dem å holde seg rolige.
  • Lytt til brannvakt nødsituasjoner på din lokale nyhetsstasjon.
  • Sørg for at bilen din alltid har nok gass til å evakuere med et øyeblikks varsel.
  • Pakk sammen med standard nødsett, en bag med toalettsaker, mat, vann, kjæledyrutstyr, klær og medisiner. Det kan også være lurt å ta med bøker eller filmer for å holde deg opptatt på evakueringssenteret.
  • Hvis huset ditt er i fare, ta med deg enkle å transportere minnesmerker du ikke ville kunne leve uten, for eksempel viktige fotoalbum eller asken til din kjære.
  • Hvis luftkvaliteten i området ditt er dårlig, begrens tiden utendørs og bruk beskyttende klær, inkludert lange ermer, støvmasker, bukser og sko med lukket tå. Hold dører og vinduer lukket for å holde røyk ute, og skift regelmessig filtre på ovnen, varmepumpen, luftrensere eller klimaanlegg.

Tordenvær

Lyn og tordenvær
Lyn og tordenvær

Et tordenvær finner sted når du hører torden og ser lyn. Hagl, vindkast og tornadoer kan også følge med tordenværet, noe som gjør det enda farligere. De kan forekomme året rundt, men topper seg vanligvis om våren og sommeren. Disse stormene kan forårsake oversvømmelser, branner, skader på hus, elektriske skader og alvorlige skader eller død. I gjennomsnitt årlig forårsaker tordenvær rundt 2000 skader og 200 dødsfall. Hvis området ditt er utsatt for tordenvær, sørg for at du tar de nødvendige forholdsreglene slik at du og familien din kan være trygge.

Vulkaner

Et vulkanutbrudd spyr ut aske, lava, gasser, varm damp og steiner, noe som kan forårsake alvorlige skader og dødsfall for de i nærheten. Vulkaner finnes under vann og på land, med rundt 169 aktive vulkaner i USA. I løpet av de siste 200 årene har det vært rundt 200 000 dødsfall relatert til vulkansk aktivitet. Ettervirkningene av en vulkan kan være ødeleggende. Noen effekter inkluderer pustevansker på grunn av kraftig askefall, ødeleggelse av eiendom, langvarige luftveisproblemer og skade på avlingen.

Å vite hva jeg skal gjøre

Vulkan i utbrudd
Vulkan i utbrudd

Hvis du bor i nærheten av en aktiv vulkan, er det et par ting du kan gjøre for å forberede deg:

  • Lytt til lokale nyheter og radiostasjoner om evakueringsordre.
  • Hvis hjemmet ditt er innenfor trygg avstand og du ikke trenger å evakuere, lukk alle dører og vinduer.
  • Hold deg inne og hold kjæledyr innendørs. Dette er spesielt viktig under askefall.
  • Hvis du må forbli utendørs, bruk verneklær, briller eller vernebriller og en støvmaske med N-95-klassifisering.
  • For å forberede deg på en vulkan, sørg for at du har nok støvmasker til alle i familien din. Hvis det utstedes en advarsel, hold alle hjemme og innendørs.
  • Hvis du trenger å evakuere, finn et lok alt krisesenter for å søke tilflukt til det er trygt å reise hjem. Ta med standard nødvesken, samt snacks, vann, klær, støvmasker, medisiner og aktiviteter for å holde kjæledyr og barn opptatt. Ikke la kjæledyrene dine være utendørs. Å puste inn luften kan forårsake permanent skade på luftveiene deres, noe som kan føre til døden.
  • Når du kommer hjem, sjekk for skade på eiendom og ryd opp om nødvendig.

Tornadoer

Oklahoma tornado
Oklahoma tornado

En tornado er en aggressiv trakt med hurtiggående vind som beveger seg under en storm og kan forårsake enorme ødeleggelser. Tornados kan ødelegge eiendom, avlinger, elektriske og gassledninger og vannkilder. Omtrent 1200 tornadoer påvirker USA årlig og forekommer vanligvis om våren og sommeren. I 2017 var det rundt 34 dødsfall på grunn av tornadoer. Hvis du bor i et tornado-utsatt område, sørg for at du er ordentlig forberedt.

Orkaner

Orkanen Elena i Mexicogulfen
Orkanen Elena i Mexicogulfen

En orkan er et raskt bevegelig sirkulært stormsystem som har et lavtrykksenter. Det ser vanligvis ut som kraftig regn, rask vind og tordenvær som kan forårsake flom, skade på eiendom, alvorlige skader og død. Skader eller død kan oppstå ved drukning, bli truffet av vindbårne gjenstander, bilulykker, bygninger som kollapser og fallende trær eller kraftledninger. Tornados kan også være tilstede under en orkan, og skape enda mer skade. Sørg for at du er forberedt på en orkan hvis du bor i et risikoområde.

Snø- og isstormer

Frossen bil i isstorm
Frossen bil i isstorm

En isstorm oppstår når regnet fryser, og etterlater et tykt lag med is på enhver overflate der det faller. Selv om de vanligvis kan forutsies, er det tider når en snø- eller isstorm oppstår raskt og uten forvarsel. Is- og snøstormer kan forårsake bilulykker, skade på eiendom, fall, snømåkingsskader og skader eller skader fra fallende trær. Kaldt vær kan også skade avlinger eller forårsake frostskader og hypotermi. Hvis du bor i et område som er utsatt for snø- og isstormer, ta forebyggende tiltak.

Husholdningsnødvesker

Nødryggsekk
Nødryggsekk

Forbered deg på katastrofer med et nødsett i husholdningen. Disse settene er flotte å ha med seg i tillegg til den spesifikke katastroferelaterte nødvesken. Disse settene bør inneholde:

  • En gallon vann per person i noen dager
  • Ikke-bedervelig mat
  • Førstehjelpsutstyr
  • Lommelykter og ekstra batterier
  • Mobiltelefon og ladere
  • boksåpner
  • Lite verktøysett i tilfelle du trenger å slå av verktøyene manuelt
  • Sanitærutstyr som tamponger, bind, fuktige toaletter, hånddesinfeksjon og noen få søppelsekker
  • Kopier av førerkort eller pass lagret i vanntrygge plastposer
  • Kopier av journaler og sykeforsikringskort lagret i vanntrygge plastposer
  • Værbestandige tepper til bruk for varme og beskyttelse mot elementene
  • Sikkerhetskopier et par reseptbelagte briller eller kontakter hvis aktuelt
  • Solkrem, øyedråper og andre toalettsaker
  • Hvis du eier kjæledyr, pakk minst en ukes forsyning av maten deres, identifikasjonshalsbånd, gensere, kopier av medisinske journaler og passende medisiner

Beskytt deg selv og familien din

Å være forberedt på en naturkatastrofe setter deg i en bedre posisjon når det gjelder å overleve. Ved å vite hva området ditt er utsatt for, identifisere advarselsskilt, pakke standard og katastroferelaterte nødvesker og vite hvor du skal evakuere, kan du holde familien din trygg.

Anbefalt: