Vanlige Greenwashing-eksempler & Hvordan unngå å bli lurt

Innholdsfortegnelse:

Vanlige Greenwashing-eksempler & Hvordan unngå å bli lurt
Vanlige Greenwashing-eksempler & Hvordan unngå å bli lurt
Anonim
Bilde
Bilde

Rekk opp hånden hvis du har kjøpt et produkt rett og slett fordi etiketten sier at det er miljøvennlig (jeg rekker opp mitt). Det føles godt å tro at vi hjelper miljøet ved å bruke produkter vi tror er bærekraftige.

Dessverre har bærekraft blitt et markedsføringsverktøy som bedrifter bruker for å fange velmenende mennesker til å kjøpe deres ikke-bærekraftige produkter – en taktikk som er kjent som greenwashing. Oppdag vanlige eksempler på greenwashing og hvordan du oppdager dem slik at du kan ta mer informerte valg.

Hva er Greenwashing og hvordan påvirker det deg?

Bilde
Bilde

Greenwashing er en reklametaktikk der selskaper hevder at produktene deres er miljøvennlige uten de riktige bevisene for å bevise det. På den ene siden antyder greenwashings tilstedeværelse et viktig kulturskifte der folk ønsker å kjøpe produkter som er bra for miljøet - og derfor ønsker bedrifter å få produktene deres til å høres så miljøvennlige ut som mulig.

På den annen side, når du blir offer for denne svikefulle markedsføringen, bruker du penger på produkter som ikke er så bærekraftige som de hevder. Og pengene dine går til selskaper som ikke støtter problemene du ønsker å sette pengene dine på.

I kapitalismen er kapital (også kjent som pengene dine) din viktigste maktmåte. Å gi den kapitalen - den makten - til organisasjoner du tror støtter dine mål, skader bare de sakene du faktisk ønsker å støtte.

Greenwashing Eksempel: Mangel på bevis

Bilde
Bilde

Det finnes uendelige eksempler på grønnvasking på markedet, spesielt fordi markedsføringstaktikkene alltid endres. Et vanlig eksempel er påstander som mangler bevis.

Ofte vises dette som ikke-spesifikk statistikk, for eksempel "pakket med 70 % mer resirkulert materiale" eller "50 % mindre plast." Disse påstandene har aldri en henvisning nederst eller refererer til en studie/pressemelding som du kan referere tilbake for å bekrefte dem.

Hvis du ser en slik påstand, spør deg selv: "70 % mer resirkulert materiale enn hva?" Hvis det ikke er klart hva selskapet sammenligner produktet deres med, er sjansen stor for at det er greenwashing.

Greenwashing Eksempel: Miljømessige buzzwords

Bilde
Bilde

Hvis du er investert i miljørettferdighet og jobber for å minimere effektene av klimaendringer, så er du godt kjent med vokabularet til miljøvern. Ord som miljøvennlig, bærekraftig, giftfri, organisk og så videre er alle ord som bedrifter kan kaste rundt seg som vil fange en kjøpers oppmerksomhet.

Hvis du ser på en hylle på tre forskjellige merker av samme produkt og du leser hver av etikettene deres, kan du kjøpe produktene med etiketter som nevner disse miljømessige buzzwords fremfor de som ikke nevner miljøarbeid i det hele tatt, selv om det ikke er oppført noen spesifikk informasjon for å sikkerhetskopiere disse påstandene.

Se etter sertifiseringer og annen informasjon som gir bevis for bruk av markedsføringsord fra produsenten.

Greenwashing Eksempel: falsk fremstilling

Bilde
Bilde

Ikke alle selskaper bruker målrettet greenwashing-taktikker. Noen har kanskje ikke tenkt på å inkludere studiene på produktene de har fullført eller ikke skjønte at de trengte å sikkerhetskopiere generaliserte miljøvennlige påstander.

Men andre gir en feilaktig fremstilling av miljøpraksisen deres. H&M er et nylig tilfelle av denne åpenlyse typen greenwashing. De hevdet at produktene deres var mer bærekraftige enn det deres poengsum på Higg-indeksen viste. Det var en slik tabbe at det ble anlagt et gruppesøksmål mot dem i 2022.

Grønnvaskede industrier og produkter

Bilde
Bilde

Fordi grønnvasking kan være så subtil til tider, er det umulig å vite alle tilfeller der den brukes. Men å være klar over bransjene og produktene den ofte brukes i kan hjelpe deg med å bringe denne bevisstheten til hver handletur.

Tenk på dem som gule stopplys. Det er ingen garanti for at disse produktene og bransjene bruker greenwashing, eller at du blir manipulert med falsk reklame. Men det er merkene og produktene du bør sette på pause og undersøke før du legger dem i handlekurven.

Noen av de store industriene og prosessene som greenwashing er populært i er:

  • Tekstiler
  • Rengjøring
  • Produser
  • Packaging
  • Energi
  • Produksjons- og forsyningskjeder

Selv om det er umulig å kompilere en fullstendig liste over produktene du kan finne blir markedsført ved bruk av greenwashing-taktikker, er det noen du bør være spesielt kritisk til:

  • Rensespray
  • Økologiske produkter
  • Sminkeprodukter
  • Fast-fashion klær
  • Plastflasker/vannflasker

Signs of Greenwashing

Bilde
Bilde

Det er flott å forstå greenwashing i teorien, men det er veldig viktig at du får hvordan det ser ut i praksis. Selv om det er umulig å aldri bli lurt av disse imponerende markedsføringsselskapene på flere millioner dollar som kommer opp med disse smarte taktikkene, kan du være mer forberedt.

Her er noen vanlige tegn på at et produkt kan være grønnvasket:

  • Det er miljøstatistikk på emballasjen som ikke refererer til en studiehenvisning.
  • Du finner vage ord på pakken eller annonser som miljøvennlig, miljøvennlig, bærekraftig, biologisk nedbrytbar og naturlig.
  • En bedrift gjør en endring i praksisen sin som innebærer at all praksis er bra for miljøet. Også kjent som trenden med sugerør uten plast eller ingen plastposer på 2020-tallet.
  • Du ser vage påtegninger av ulike miljøgrupper som "vegetargodkjent" eller "klimaforskere godkjent."
  • Emballasjen er åpenlyst fylt med miljømotiver og bruker en naturinspirert fargepalett. Tenk på blomster, vinranker, blader, dyr, trær osv.

Hvordan oppdager du ekte bærekraftige produkter?

Bilde
Bilde

Å gå til en butikk kan føles som det ville ville vesten, og å gå mann mot hverandre med disse enorme selskapene kan føles som om du er David som møter Goliat. Likevel har du mer makt i denne situasjonen enn du kanskje tror.

Her er noen måter du kan ruste deg for å ikke falle for greenwashing og oppdage ekte bærekraftige produkter før du kjøper dem.

  • Se etter noen av EPAs miljømerkeprogrammerker på produktene. En vanlig etikett er den knallblå energistjernelogoen. Disse produktene kommer med påstander som alle er sertifisert av EPA.
  • Se etter Fair Trade-sertifiseringsmerket, siden disse produktene må oppfylle visse standarder satt av Fair Trade USA nonprofit.
  • Se etter en organisk USDA-etikett i stedet for bare ordet organisk.
  • Se etter Non-GMO-etiketten, siden produkter med den er verifisert av Non-GMO Project for å være helt GMO-frie.
  • Undersøk for å se om selskaper har grønne sertifiseringer før de kjøper noen av produktene deres. The Library of Congress har en flott referanseliste over disse sertifiseringene og hva de betyr.

Du må være proaktiv, ikke reaktiv

Bilde
Bilde

Greenwashing kommer ingen steder, spesielt ettersom flere og flere mennesker streber etter å leve mer bærekraftige liv. På grunn av dette er den eneste måten du kan bekjempe greenwashing-taktikker på å være proaktiv i stedet for reaktiv. Ikke vent med å finne ut at et merke du har kjøpt har lurt deg. Se heller på bærekraftige og grønne virksomheter og handle fra dem. Ta deg tid til å sjekke etikettene og lese deg opp på produktene du kjøper. Forbruk er konge i samfunnet vårt, og det du konsumerer har stor innvirkning på endringen du ønsker å se i verden.

Anbefalt: