Designe en Feng Shui Koi fiskedam

Innholdsfortegnelse:

Designe en Feng Shui Koi fiskedam
Designe en Feng Shui Koi fiskedam
Anonim
Koi-dam i bakgården
Koi-dam i bakgården

Å bruke feng shui-regler og prinsipper for å designe en koi-fiskedam sikrer at innsatsen din høster gunstig chi, spesielt rikdomsflaks. Disse eldgamle verktøyene vil hjelpe deg med å finne den beste plasseringen for dammen uten å gå på akkord med andre områder i livet ditt.

Slik finner du Koi-dammen din

Det er spesifikke regler du bør følge når du analyserer eiendommen din for å finne den beste plasseringen av dammen. Vannfunksjoner, spesielt en vannmasse, kan ikke lokaliseres i hvilken som helst sektor med motvirkende styrende elementer, for eksempel sør (brannelementet) hvor vannet er ødeleggende. En feng shui-utøver kan gjøre en analyse av hjemmets kua-nummer for å hjelpe deg med å bestemme den beste sektoren for å finne dammen din.

Dammer i Øst-, Sørøst- og Nordsektorene

Et annet alternativ er å velge et sted som vanligvis kan være vert for en vannfunksjon, for eksempel øst-, sørøst- og nordsektorene. Vannelementet vil mate det østlige og sørøstlige treelementet. Den nordlige sektoren styres av vannelementet og er vanligvis en god kandidat for et vannelement.

Feng Shui-analyse og vannstjerne

Andre sektorer kan være vert for en dam, men vil kreve en feng shui-ekspert. En analyse av hjemmets kua-nummer (byggeår), plassering av den flygende vannstjernen 8 (rikdomsstjerne) og retningen må beregnes.

Damdesign
Damdesign

Størrelse og form på hjemmekoi-dammer

Du må bestemme hvilken størrelse og form du vil ha for dammen. Størrelsen på hagen eller hagen din avgjør hvor stor eller liten dammen din må være.

Størrelse

Større dammen slik at den passer med hjemmet ditt. Med andre ord, du vil ikke ha en dam som er for stor for eiendommen og uforholdsmessig til huset. Dammen skal fremstå som en naturlig del av hagen/hagen din med et naturlig mønster og flyt.

Shape

Den ideelle formen er rund siden det er formen assosiert med vann. Det betyr ikke at du er begrenset til bare en rund dam. Hvis du bestemmer deg for å gjøre den uregelmessig i formen, hold den symmetrisk med kurver i stedet for rette linjer.

Damvannstrøm
Damvannstrøm

Vanndybde og strømning

Dybden og strømmen av dammens vann vil direkte påvirke formuen og inntekten din. Hvis du bor der vintrene er kalde eller harde, sjekk med din lokale akvatiske leverandør om dammene som er nødvendige for at fisken skal kunne skjerme seg mot temperaturfall.

Dammens dybde

Rikdomsflaks (aktivformue) er definert av akkumulering av vann, for eksempel en koi-dam. Dammen bør ikke være grunt, så rikdommen din er det ikke. Vannet i dammen skal alltid være rent. Skittent stillestående vann vil også få rikdommen din til å stagnere.

Flyt av ferskvann

Det er best å holde dammen fylt med friskt rennende vann. Du kan bruke en fontene i midten av dammen og justere den fra boblende til å gi en kaskadespray.

  • Bygg en foss- Du foretrekker kanskje å bygge en foss for å resirkulere vannet. Vannet skal alltid strømme mot huset slik at rikdommen strømmer til deg og ikke bort fra deg. Vannstrøm er lik inntektslykke, altså hva du tjener i motsetning til rikdomsflaks (akkumulert vann).
  • Bygg en bekk - Hvis du skal bygge en bekk gjennom hagen din for å falle ned i dammen din, bør den snirkle seg mot dammen, ikke følge en rett sti. Den buktende, buede strømmen anses som gunstig, mens en stiv, rett strømmende bekk er uheldig.

Rennende vann skal alltid strømmemot hjemmet ditt. Til tross for at noe vannstrøm går feil vei, kan denne videoen nedenfor gi deg mange ideer som kan brukes til dammen din; bare husk å snu retningen på vannstrømmen etter behov.

Landskap for fiskedamdesign

Når du har bygget dammen, er det tid for landskap. Du kan bruke noen av det grunnleggende om feng shui hagedesign for å gjøre valgene dine. Du vil ha en blanding av vannplanter og forskjellige typer elementer.

steiner og steinblokker

Legg til flere størrelser av steiner og steinblokker. Bergarter brukes i kinesiske hager og dammer siden de representerer lovende fjell. Du vil at landskapet skal virke naturlig, så velg bergarter som er spesifikke for din region.

Vanplanter

Når de fleste tenker på en koi-dam, er bildet av liljeblokker og lotusblomster deres første tanke. Disse og andre vannplanter er avgjørende for dammens helse for koi. Velg andre planter som vil hjelpe til med naturlig filtrering av vann.

  • Vannsalat er flytende rosettløvverk som ser ut som salat.
  • Hakuro Nishiki pil, eller trefarget selje, har hvite og grønne blader med bittesmå rosa blomster.
  • Big blåliljetorvplante er en halv-eviggrønn, gresslignende bunndekke med piggblomster. Klumpene er spraglete og blir bronsegrønne om vinteren.

Blomster og trær

Mens tradisjonelle kinesiske hager ikke inneholder blomster, og hovedsakelig er avhengige av grønne planter og blomstrende trær, kan du absolutt designe koi-dammen din med fargerike planter.

Gå for en balanse i yin- og yang-farger, for eksempel blå, lilla og hvite (yin) og røde, oransje og gule (yang) blomster. Eksempler på noen blomster du kanskje vil bruke inkluderer:

  • Blå liljer og blå/lilla iris er yin-valg.
  • Røde begonier og gule tusenfryd er yang-farger.

Små trær, som japanske lønner og forskjellige varianter av einer, er bare noen typer planteliv du kanskje ønsker å inkludere i designet.

Gangbro

Avhengig av størrelsen og formen på dammen, kan det hende du har plass til å ha en liten klassisk buet gangbro som spenner over en del av dammen som fører til en hagesti eller uteplass. Tradisjonelt ble halvsirkelbuen designet slik at den ble reflektert i vannet for å gi en illusjon av en hel sirkel som representerte himmelen.

Generer rikdom og skjønnhet med en hjemmekoi-dam

Feng shui-magien til en koi-dam er både estetisk og rikdomskapende. Koi-fisken genererer yang-energi mens det reflekterende vannet dobler rikdommen med illusjonen om at det er to av alt, for eksempel plantene, gangbroen, huset og alt rundt det.

Anbefalt: