5 forskjellige stilideer for å dekorere et innsjøhus

Innholdsfortegnelse:

5 forskjellige stilideer for å dekorere et innsjøhus
5 forskjellige stilideer for å dekorere et innsjøhus
Anonim
Lake house interiør
Lake house interiør

Et innsjøhus er et flott sted å slappe av, tilbringe tid med familie og venner og underholde. Du vil at hjemmeinnredningen skal gjenspeile alt dette i tillegg til å fremheve hjemmeposisjonen din. Ved å bruke farger, teksturer og aksentdeler kan du oppnå alt dette med stil.

Ideelle Lake House-farger

Blått soverom med utsikt over innsjøen
Blått soverom med utsikt over innsjøen

Selv om du ikke er begrenset til rent innsjø-relaterte fargevalg, hvis du ønsker å fremheve dette aspektet av hjemmet ditt, så gå med et av disse fargevalgene.

  • Blues:Bruk et varierende utvalg av verdier fra lys til mørkeblått for å fange essensen av innsjø og himmel.
  • Greens: Vegetasjonen er rik rundt vannmasser. Dette kan være trær, markblomster og busker. Fargeverdiene varierer fra ny grønn (svært lys grønn) til eviggrønne (furu og sedertre).
  • Brun: Jordfargen gir flotte aksenter for et innsjøhjem som begynner med lysebrun og vokser til mørk sjokoladebrun.
  • Høstfarger: Hvis huset ditt ved innsjøen er i en region som liker høstløvverk, ta noen farger fra en høstpalett, for eksempel rødbrun, gul, appelsin, gull og røde.

Velg en hovedfarge fra valgene ovenfor og legg til to sekundærfarger. Ha disse fargene i tankene når du velger maling, draperier, møbler, møbeltrekk, veggkunst og andre møbler. Fargene vil fungere enten du velger en tradisjonell eller moderne hjemmeinnredning for huset ved innsjøen eller går for noe annerledes med en rustikk, landlig, fjellhytte eller moderne design.

Rustikk Lake House

Hytte interiør tømmerhus
Hytte interiør tømmerhus

Få en rustikk innredning ved å bruke ulike elementer, som gulv, belysning og møbeltrekk.

gulvbelegg

Når det kommer til gulv, bør du velge et bredt plankegulv i en mørk eller medium beis for alle rom. Beis eller maling i distressed stil for en virkelig rustikk effekt. Et skifergulv eller annet steingulv er et godt valg for entré, hall, bad og til og med kjøkkenet.

Hooked eller flettede tepper er utmerkede valg for denne designstilen for hiet, spisestue og soverom.

Møbler og stoffer

Velg tremøbler, spesielt stykker med distressed finish, som skjenk, konsollbord, endebord for et hi, bord og stoler til spisestuen og trestykker for å fullføre soveromssuiter. Kombinasjoner av tre og jernverk vil legge til det rustikke utseendet.

Velg møbelstoffer, for eksempel lær, gobeliner, chenille og andre taktilvennlige.

Andre stykker

Ta med andre deler for å avrunde det rustikke opplegget.

  • Accentobjekter:Lag en vegg- eller hjørnevignett med gamle flasker, verktøy, blikkskilt og andre antikke samleobjekter på kjøkkenet eller hi. En forvitret båtfigur, et par stokkstenger montert på verandaveggen setter scenen. Du kan velge et fisk- eller båtmotiv eller bruke en kombinasjon av flere.
  • Belysning: Belysning i oppdragsstil fungerer godt med dette designet. Det kan imidlertid hende du foretrekker et mer rustikk utseende med lamper, anheng, lysekroner og vegglamper i lanterne eller orkanstil.
  • Veggkunst: Legg til veggkunst, for eksempel en metallskulptur over peismantelen, grov plankeskilt i et halvt bad, maling og bilder i grovt tre eller distressed rammer på et deigboksbord i hiet.
  • Vindusbehandling: Trelameller eller panelskodder kan beises eller males. Du foretrekker kanskje treplantasjeskodder for vinduer, spesielt på soverommene. Legg til draperier eller gardiner i enten et solid, stripe- eller rutemønster.
  • Treelementer: Legg til grovt tilhuggede synlige bjelker, grov-finish panel i hiet eller for wainscotting, slitte tredører og gjenvunne låvedører for effektiv design.

Landstilt innsjøhjem

Landlig innsjø interiørdesign
Landlig innsjø interiørdesign

Bruk en landlig stil for huset ditt ved innsjøen for å skape en komfortabel og rolig innredning.

gulvbelegg

Tregulv er den ideelle landstilen i en bred planke, for eksempel et hjertefurugulv eller grovhugget eik. Beis gulvet mørkt med distressed markeringer, eller bruk gjenvunnet låve eller andre plater. En kalkeffekt i hvilken som helst farge du måtte like kan også skape et primitivt eller landlig utseende.

Gå med et ov alt flettet teppe i hiet, spisestuen og soverommene. Mindre kan brukes ved inngang, kjøkken og vaskerom.

Møbler og stoffer

Velg tremøbler til spisebord og stigestoler eller lange trebenker. Myk opp disse med gingham-puter i blå, grønn, rød eller brun. M alte møbler, bokhyller i glassdør og safer med utstanset tinnpai er noen flotte funn. Gå flettet til dekk eller veranda.

Bleket bomull, blå, grønn eller brun tikk eller gingham, andeklut og vatterte mønstre. Vatterte mønstre passer fint i soverom og familierom, mens gingham er perfekt for det landlige kjøkkenet og spisestuen.

Ytterligere aksenter

Ikke glem å legge til noen mindre aksenter i hele hjemmet.

  • Aksentobjekter:Velg flere håndblåste blå og grønne flasker eller vaser til å plassere langs kjøkkenvinduskarmen. Legg til primitive håndskårne figurer på bokhyller, manteler eller sidebord for en flott visning. Faux tusenfryd i gamle blikkbokser blir borddekorasjoner, og gamle fiskeskilt er flotte samtalestykker for et gjestebad eller entré/gjørmerom.
  • Belysning: Gammeldagse lysarmaturer til hjul eller tønner, lysekroner med individuelle lampeskjermer og industrielle kuppelformede pendellamper er en flott start på belysningsvalg. Legg de store delene til foajeen og familierommet eller hi, mens mindre pendellamper fungerer fint på kjøkken.
  • Veggkunst: Primitive dekorasjoner, som plakett av treskjæringer av forskjellige emner, inkludert fiske og båtliv, ser flott ut over en peis, hi-vegg, inngangsparti eller kjøkken. Bruk en blomsterrelieff på veggen over sengen eller på et bad på veggen bak karet.
  • Vindusbehandling: Treskodder eller persienner kan kombineres med enkle draperier laget av tikk-, gingham- eller andeduk.

Fjellhyttestil

Fjellhytte interiørdesign
Fjellhytte interiørdesign

Hvis huset ditt ved en innsjø ligger i fjellet, dra nytte av dette temaet med ulike innredningsvalg.

gulvbelegg

Enda en gang er tregulv et godt valg eller en natursteinfliser for et autentisk utseende. Velg et mørkt eller medium beiset gulv. Avhengig av regionen kan det være lurt å bruke et furu- eller eikegulv.

Mange elsker utseendet til et teppe i bjørneskinn. Velg et teppe i imitert bjørneskinn og plasser foran en hi eller peis på soverommet. Det er mange teppedesign med fjellmotiv du kan bruke i hele huset ditt ved innsjøen. Du kan velge å velge et ruteteppe i grønt og blått eller rødt og brunt og legge dem til kjøkkenet, foajeen og soverommet.

Møbler og stoffer

Lodge, tømmerhytte og alpine møbelstiler er populære valg for et innsjøhus i fjellhytter. Møbelstiler Misjon, Shaker og til og med Arts and Craft passer godt med denne typen innredning. Velg én stil og bær den gjennom de forskjellige rommene i hjemmet ditt.

Velg stoffer som er koselige og komfortable, for eksempel chenille og semsket skinn. Skinn er en bærebjelke for hyttemøbler og perfekt for hiet og stuen.

Hold deg innenfor fargeskjemaet ditt hvis du vil legge til aksentmønstre. Mønstervalg inkluderer dyrefarger, geometriske, stripete eller solide farger. Ta med mønstre på sengetøy på soverom og håndklær og duker på kjøkkenet.

Flere dekorative gjenstander

Inkluder flere dekorative deler i hele hjemmet for å virkelig få frem fjellstilen.

  • Accentobjekter:Velg dekorative aksenter ved å bruke furu, bjørn, ørret, hjort og andre fjellmotiver. Plasser minst én i hvert rom og så mange som tre eller fem. Varier størrelsen og typen gjenstand du bruker, for eksempel en utskåret bjørnestatue på ildstedet eller et par andelokker på en hylle.
  • Lighting: Mission, Arts and Craft, hyttebelysning er alle gode valg. Mange av disse har enten glimmer eller farget glass nyanser som kan legge til din generelle design. Noen nyanser har også smijernsutskjæringer av bjørn, hjort, ørret og andre fjellsymboler.
  • Veggkunst: Temaet for veggkunst kan omfatte ørret, fluefiske, bjørn, hjort, kongler, furunåler, robåt, seilbåt og andre relaterte motiver. Badet og entréen foran er god plass, det samme er over sofaen i hiet og sengegavlen på soverommet.
  • Vindusbehandling: Velg en stil som passer til din generelle innredning i et stoff, for eksempel en rutete, ensfarget i et teksturert stoff som lin, eller et mønster.

Modern Lake Home Decor

Moderne innsjøhus interiørdesign
Moderne innsjøhus interiørdesign

Ikke alle innsjøhus passer inn i en typisk designkategori. Noen er til og med moderne design. Design innsjøhuset ditt for å gjenspeile dette i dine valg av møbler.

gulvbelegg

Det er mange valg av gulv for et moderne hjem som går utover tre eller stein, for eksempel kork, ren vinyl eller til og med marmor. Gå så moderne du ønsker, men behold gulvteksturen eller designen lik i hele hjemmet for å skape et sammenhengende utseende.

Et stilisert moderne design kan oversette kjølvannet av en båt som beveger seg gjennom innsjøen eller en solnedgang som glinser over vannet. Tenk abstrakt design når du leter etter det perfekte teppet.

Møbler og stoffer

Moderne møbler kan lages av tre, plast, jern, lær og omtrent alle tenkelige materialer. Hvite skinnseksjoner eller blå denimpolstring er moderne utsagn for innredningsopplegg ved innsjøen. Krom og glass får moderne design til å glitre som overflaten til en innsjø.

Moderne stoffer har ofte tekstur og avslører geometriske former og mønstre. Solide farger kan være levende blå og grønne farger for å bære innsjøtemaet. Pass på at stoffet du velger for møblet ditt passer sammen med den generelle moderne designen til møbelet.

Supplerende innredning

Velg noen stykker som supplerer den moderne estetikken du har valgt for huset ved innsjøen.

  • Aksentobjekter:Velg ett eller flere aksentmotiver og gjenta dem i hele hjemmet ditt. Bruk ulike emner, for eksempel moderne skulptur av en hjort, håndblåst glassfigur av en fisker og andre moderne dekorasjonsobjekter. Velg en blanding av materialer, finish og farger for å skape større interesse og dybde i designet ditt.
  • Belysning: Gå med blå pendelbelysning over en kjøkkenbar med en benkeplate i hvit kvarts. Freestyle-lysekroner eller veggscones gjør et moderne innsjøhjem levende med bevegelse. Bruk i foaje, bad, gang og soverom.
  • Veggkunst: Moderne tolkninger av en innsjø, fjell, fugler, dyr kan vises gjennom originale kunstverk, som malerier, bilder, plaketter og veggskulpturer/relieffer. Bruk disse over en peis, inngangen, verandaen, hi, kjøkkenet og soverommene.
  • Vindubehandling: Mange moderne hjem bruker vinduene som et designelement og lar vinduet forbli avdekket. Du kan fortsatt trenge noe for å skjerme intenst morgen- eller ettermiddagslys. Elektriske persienner som kan forsvinne når de ikke er i bruk. Roll-up bambus nyanser kan brukes på en veranda og gulv til tak draperier brukt på høye soveromsvinduer.

Gjør Lake House Unique

Du kan gjøre innsjøhuset ditt unikt ved å ha temaet ditt i tankene og nøye velge hver innredning. Behold farge, tekstur og motiv ettersom retningslinjene og det ferdige designet vil gjenspeile elementene som er spesifikke for et miljø ved innsjøen.

Anbefalt: