Hvordan velge baderomsutstyr: 8 grunnleggende tips

Innholdsfortegnelse:

Hvordan velge baderomsutstyr: 8 grunnleggende tips
Hvordan velge baderomsutstyr: 8 grunnleggende tips
Anonim
baderomsutstyr
baderomsutstyr

Baderomsutstyr eller mer passende, baderomsinnredning, spiller en viktig rolle i å skape det riktige utseendet til baderomsdesignet ditt. Med så mange tilgjengelige valg, kan disse valgene for badet ditt være morsomme og enkle hvis du følger noen designtips.

8 tips for valg av baderomsutstyr

Baderomsinnredning handler om kraner for servanter, dusjer og badekar, håndklestativ, ringer og stenger, toalettpapirholdere, såpedispensere og mer. Noen få tips kan hjelpe deg å ta disse beslutningene enklere og raskere.

Tips 1 Velg trygge og miljøvennlige kraner

Badkraner inkluderer de som er designet for vask og dusj. Begge har tre ting som er viktig å forstå før du drar til din lokale jernvarehandel eller handler på nettet.

Installer kun sertifiserte blyfrie kraner

Lovlig sett må alle kraner som er installert i USA og Canada være sertifisert og blyfri, men det er mange måter å kjøpe ikke-sertifiserte baderomskraner og maskinvare på nettet. Faren er å kjøpe usertifiserte kraner og installere disse selv.

Uvitende kan du kjøpe kraner som inneholder bly eller andre skadelige elementer når du kjøper online fra produsenter utenfor USA som ikke følger sertifiseringsproduksjonsprinsippene. Kraner som selges i amerikanske butikker som Lowe's, Home Depot og andre jernvarebutikker samt nettbutikker må selge sertifiserte kraner. Hvis produktet ikke er sertifisert, setter du deg selv og din familie i fare. Sørg for å sjekke for denne sertifiseringen og garantere at kranen er blyfri.

Se etter NSF-sertifiseringsstempel

The National Sanitation Foundation (NSF) fører tilsyn med "sertifiseringen av rørleggerprodukter og -materialer". Det hjelper også "bekrefte at de oppfyller gjeldende amerikanske eller internasjonale standarder for en bestemt bruk".

NSF uttaler: "Kraner og rørleggerprodukter beregnet for kontakt med drikkevann bør testes og sertifiseres i henhold til NSF/ANSI Standard 61: Drinking Water System Components." American National Standard sikrer at disse produktene har en begrenset mengde urenheter.

Se etter sertifiseringsmerket på produktet, for eksempel "NSF 61" (drikkevannskomponenter) eller "NSF pw" (drikkevannskomponenter og andre).

Spar vann ved å kjøpe WaterSense-produkter

Du vil kanskje også kjøpe en WaterSense-etikettkran. Denne typen kraner reduserer 30 % eller mer av vannforbruket på et bad.

Ifølge EPA (Environmental Protection Agency) kan utskifting av gamle baderomskraner spare huseiere for rundt 700 liter vann per år. Se etter denne etiketten for å spare vannbruk.

Tips 2 Overordnet maskinvarestilskjema

Stilen på hjemmedesignet ditt vil avgjøre hvordan du har tenkt å dekorere badet ditt. Dette vil i sin tur diktere stilen på baderomsarmaturer som passer best med kreasjonen din. Målet er å designe en sammenhengende baderomsinnredning. Når du velger passende maskinvare/inventar som følger stilen til interiøret ditt, kan du være trygg på et vakkert baderomsdesign som ser ut som om det hører sammen.

tradisjonelle, moderne og overgangsstiler

Tradisjonell er et populært valg for baderomsinnredning siden de passer til de fleste hjemmedesign. Overgangsstiler og moderne stiler passer bedre til bad med disse spesifikke arkitektoniske hjemmestilene. Transitional er en blanding av tradisjonelt og moderne og har enkle buede linjer som flyter i en elegant visuell bevegelse.

Bad med forskjellige armaturer

tradisjonell
tradisjonell
overgangsperiode
overgangsperiode
moderne
moderne

Matching fixtures

Noen huseiere liker ikke det ensartede utseendet til matchet maskinvare, mens andre aldri vil vurdere å blande stiler. De fleste interiørdesignere foretrekker det ensartede utseendet som matchende armaturer gir, slik at fokuspunktet i romdesignet ikke blir avbrutt. For huseiere regnes dette som et personlig valg; Imidlertid er tommelfingerregelen for design uansett stil, du vil bruke samme metall og finish for all maskinvare (inventar).

Bruk budsjett for å eliminere valg

Når du tar valg, må du vurdere hvordan hele badet vil se ut med disse armaturene på plass. For de fleste huseiere er disse valgene til slutt diktert av budsjettet. I de fleste tilfeller fungerer budsjettet som et verktøy for å eliminere design som er utenfor prisklassen.

Tips 3 Baderomskranstiler

Stilen på vasken på badet vil hjelpe deg å eliminere spesifikke kraner som rett og slett er for høye eller feil stil. For eksempel er det andre hensyn til krandesign for en vask i karstil enn for en under benken montert vask som har en tradisjonell kran og to spaker eller knotter.

Sinkkrankategorier

Du kan bruke kranstilkategoriene for å hjelpe deg med å bestemme om du vil ha moderne, tradisjonell eller overgangsstil.

Kranerstiler

En karfasett er vanligvis høyere enn tradisjonelle vaskekraner. Disse er vanligvis i fosse- eller tutstil. Noen fartøysvasker kommer med en kran designet for akkurat den vasken. Dette eliminerer behovet for å matche en kran til vaskens design.

fartøy
fartøy

Dusj- og badekarkraner

Det er best å matche badekar/dusjkranen med vaskekranen. Knotter og kontroller for badekar og dusj skal monteres 33" målt fra gulvet. Kontrollene skal være tilgjengelige fra utsiden og innsiden av badekaret/dusjen, så pass på at du velger maskinvare som kan oppfylle dette kravet.

Dusjhodestiler

Hvis du foretrekker et spesielt dusjhode, for eksempel et regndusjhode, så hold deg til samme finish slik at det passer med resten av karet. Dusjhodet skal klare den høyeste personens høyde, så pass på at du måler før du kjøper og installerer det.

regndusjhode
regndusjhode

Tips 4 Armaturmetaller og finish

Det er best å holde seg til samme type finish for all baderomsutstyr. De fleste velger også å gå med samme stil. Disse to faktorene sikrer at badet ditt har et designerutseende og et sammenhengende design.

Noen mennesker foretrekker imidlertid et mer eklektisk utseende og går ofte med en blanding av stiler i samme finish. Dette er et rent personlig valg. Hvis du bestemmer deg for at dette er din personlige stil, sørg for å holde stilblandingen balansert. Ellers vil det eklektiske utseendet unnslippe designet ditt og bare etterlate et hodgepodge-utseende som ikke fungerer.

Populær armatur/maskinvare metall og finish

De fleste metallfinisher som brukes i baderomsarmaturer er tilgjengelige i børstet, sateng, polert, antikk og sateng. Metallfinishene kan være dyre solide metaller av høy kvalitet eller belagte metaller kjent som PVD (Physical Vapor Deposition)-belegg av tynne lag av metaller, som aluminium, krom, titan og andre metaller.

  • Kobber:Kobber brukes i mange håndlagde vasker og kar. Den hamrede finishen er en populær stil for dette metallet. Hvis du vil ha et unikt metall som også er antimikrobielt og motstår mugg og mugg, vanlige problemer på badet, er dette det.

    kobber finish
    kobber finish
  • Messing:Selv om messing også har antimikrobielle egenskaper, virker det ikke like raskt som kobber når det dreper bakterier og bakterier. Messing korroderer ikke lett og er et verdifullt resirkulerbart metall. Mange baderomsinnredninger i messing er laget av resirkulert messing. Det svært polerte utseendet til baderomsarmaturer i messing fra 80-tallet har gitt over til en antikk finish.

    messing finish
    messing finish
  • Rustfritt stål:Den antimikrobielle egenskapen til rustfritt stål er mye mindre enn messing og kobber. Dette metallet er et flott utseende for et moderne eller moderne bad. Det er et hardere metall enn messing og kombineres ofte med nikkel til baderomskraner.

    rustfritt stål
    rustfritt stål
  • Bronze:ORB (Oil Rubbed Bronze) er tidløs og veldig populær. Den kan passe til nesten alle baderomsstiler.

    bronse finish
    bronse finish
  • Nikkel:Det femte vanlige elementet på jorden med 65 % av min nikkel brukt til å lage rustfritt stål og 9 % brukt til plettering. Baderomsarmaturer i nikkel kommer i polert, sateng eller børstet finish.

    nikkel
    nikkel
  • Krom:Kromet er en finish som er påført metall eller plast. Det mest populære valget er polert krom.

    Chrome
    Chrome
  • Porselen og glassporselen:Porselen brukes i mange baderomsarmaturer, og de fleste har et glassaktig porselenbelegg for å gi det en glansfull finish. Mange av disse brukes i kombinasjon med andre materialer som et kromkransett med porselenshåndtak.

    porselen og glassaktig porselen
    porselen og glassaktig porselen

Tips 5 håndklestativ, ringer eller stenger

Den største regelen for plassering av håndklestativ, ringer eller stenger er at de skal være i nærheten av baderomsinnredningen, for eksempel vask og badekar/dusj. Dette sikrer at håndklærne er lett tilgjengelige når disse to områdene brukes. Hvis du har mer enn én vask eller ett servantområde, sørg for å installere en håndklestang eller ring for hvert vaskområde. På denne måten har du enkel tilgang til et håndkle når du trenger det. Mål plassen før du kjøper slik at du kan velge riktig størrelse før du prøver å installere den.

ringhåndklestativ
ringhåndklestativ

Tips 6 toalettpapirholdere

Tolietpapirholderen er vanligvis en nødvendighet som man ikke tenker så mye på annet enn finishen.

Stiler

Gå med den enkle tradisjonelle stilen for en frittstående toalettholder. For mindre bad, foretrekker du kanskje en tankholder over toalettet som også har plass til en ekstra rull i reserve.

Hvor installeres

For å installere en veggmontert toalettpapirholder, anbefaler National Kitchen and Bath Association (NKBA) å installere 26" fra gulvet langs en vegg ved siden av toalettet. Sørg for at maskinvaren du velger passer i det rommet.

toalettpapirrullholder
toalettpapirrullholder

Tips 7 Håndtak for toaletter, dusjer og badekar

Den beste håndtaket er metall, selv om mange betydelige stenger er laget av plast. Velg alternativer som er fargekoordinerte med toalett- og dusjplassen din hvis du går med et plast alternativ. Du kan bruke ADA-retningslinjene (American Disabilities Act) for funksjonshemmede personer som en veiledning for hjemmebadet ditt for å finne ut hvor og hvordan disse hjelpemidlene skal installeres. Størrelsen(e) du velger vil avhenge av målene for installasjon i hjemmet ditt.

håndtak på toalettet
håndtak på toalettet

Tips 8 alternativer for såpe og tannbørster

Såpeskålen og tannbørsteholderen kan enten være veggmontert eller de som plasseres på toppen av benkeplaten nær vasken. Fordelen med en såpeskål eller tannbørsteholder for benkeplater er at de kan skiftes ut ofte for å imøtekomme oppussing.

såpeskål
såpeskål

Fordelen med en veggmontert vasksåpedispenser eller en tannbørsteholder er at de begge sparer verdifull benkeplass. En såpeskål for badekar eller dusj kan være en nisje skapt av flisarbeid, keramikk eller veggmontering av metall.

Bathroom Hardware Tips Spar tid og penger

Disse tipsene for baderomsutstyr kan spare deg for tid og penger og veilede deg til å ta de beste valgene for baderomsdesignet ditt. Å velge den beste stilen for interiøret ditt betyr at du vil nyte det ferdige utseendet i mange år framover.

Anbefalt: