Hvordan lage vegansk iskrem selv (enkelt)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage vegansk iskrem selv (enkelt)
Hvordan lage vegansk iskrem selv (enkelt)
Anonim
Bilde
Bilde

Veganere kan føle seg fratatt iskremens sødme og kremethet, men det trenger ikke være tilfelle. Mange oppskrifter på godbiten utelater meieri og skaper den samme søte smaken for favorittsmakene dine. I tillegg til veganske iskremoppskrifter, finnes det til og med råoppskrifter som bruker helt ferske ingredienser for å gjenskape den drømmende smaken av iskrem. Skjem bort søtsuget og prøv en i dag.

Hvordan lage vegansk iskrem

Vegansk iskrem erstatter vanligvis soya- eller nøttemelk med meierikrem eller melk. Mange veganere liker også sorbet og frossen frukt, som kan tilfredsstille trangen til noe kaldt og søtt på en varm sommerdag.

Simple Vanilla Vegan Ice Cream

Denne enkle vaniljeoppskriften bruker bare en håndfull ingredienser og krever ingen iskremmaskin. Alt du trenger er en blender, en frysesikker beholder og ingrediensene.

Ingredienser

  • 3/4 c. soyamelk (vanilje eller vanlig)
  • 1/4 c. vegetabilsk olje
  • 4 T. fruktose
  • 4-8 dråper vaniljeekstrakt (bruk 8 dråper hvis du bruker vanlig soyamelk)

Veibeskrivelse

  1. Bland soyamelken med vegetabilsk olje i omtrent ett minutt
  2. Legg til fruktose
  3. Blend i et minutt til
  4. Hell blandingen i den frysesikre beholderen, og tilsett vanilje bare på toppen.
  5. Frys isen til den får ønsket konsistens. Den skal smake som vaniljeis. Det kan være noen iskrystaller på bunnen av beholderen; bare myk opp iskremen og bland den på nytt eller mos den for å blande dem inn, eller nyt krystallene som de er.

Fruktose er et søtningsmiddel som kommer fra frukt. Du kan også eksperimentere med vanlig bordsukker eller andre søtningsmidler, men sjekk søtheten og proporsjonene når du blander.

Kokosvegansk iskrem

Denne oppskriften krever litt forhåndsplanlegging for å avkjøle bollen på forhånd, men det er verdt det. Fett i kokosmelken gir godbiten en ekstra kremet konsistens.

Ingredienser

  • 2 bokser kokosmelk (omtrent 30 oz. tot alt)
  • 1 c. sukker
  • 1 ts. mandel- eller vaniljeekstrakt

Veibeskrivelse

Plasser en frysesikker bolle i fryseren og oppbevar den der over natten. Du vil at bollen skal være så kald som mulig. Når du er klar til å lage oppskriften:

  1. Plasser kokosmelk, sukker og vanilje i en blender
  2. Bland blandingen på høy hastighet
  3. Hell den i den avkjølte bollen
  4. Frys isen til den får ønsket konsistens. Du kan også bruke en iskremmaskin for å fullføre oppskriften.

Rå veganske iskremoppskrifter

Rå veganere spiser ikke mat som er oppvarmet over omtrent 116 til 118 grader Fahrenheit. Du kan lage desserter med en kremet konsistens med kun frukt og fryseren som følger en rå vegansk diett.

Raw Vegan Banana "Cream"

Ta en veldig moden banan eller to og skrell dem, skjær dem opp og legg dem i en frysesikker beholder. Frys bananene i en dag, legg deretter de frosne bananskivene i en høyhastighetsmikser og miks til en jevn blanding. Resultatet er en fruktbasert banan-" krem" som kun inneholder ekte frukt, uten meieriprodukter og deilig smak!

Banan-jordbæris

Følg oppskriften ovenfor, men ta med 1 kopp frosne jordbær sammen med bananene når du blander dem.

Flere tips om hvordan du lager vegansk iskrem

Bare fordi du følger en spesiell diett, betyr det ikke at du må frata deg selv! Rå veganere og veganere som spiser tilberedt mat kan finne mange flere oppskrifter og inspirasjon på nettet, samt bøker som utelukkende er viet til å lage meierifri is.

  • VegWeb har leserinnsendte oppskrifter. Det finnes oppskrifter på fruktbasert iskrem, tofu og soyamelk-is, sorbeter og mer.
  • Vegan Ice Cream Paradise er en blogg utelukkende viet til vegansk iskrem som gir tips og mer.
  • Clean, Green, and Simple tilbyr tips for å lage vegansk iskrem uten blender.
  • Try The Vegan Scoop, en bok av Wheeler del Torro som inneholder 150 oppskrifter på vegansk iskrem.

Veganske iskremoppskrifter tilbyr overraskende enkle måter å lage kremete, søte desserter på. Hvis du er lei av frossen fruktpop, prøv en melkefri oppskrift i dag.

Anbefalt: