Hvordan vinterisere Clematis Vines

Innholdsfortegnelse:

Hvordan vinterisere Clematis Vines
Hvordan vinterisere Clematis Vines
Anonim
Klematis trenger svært lite vinterforberedelse.
Klematis trenger svært lite vinterforberedelse.

Det er ganske enkelt å lære å vinterføre klematisranker. Klematis er bemerkelsesverdig hardføre og tolerante. Med noen få enkle trinn vil klematisen din tåle vinterens kalde slag og blomstre en annen dag.

Clematis

Det finnes over 200 arter av klematis, med disse vakre blomstrende vinstokkene som finnes i de fleste hagesoner. Klematis varierer i farge fra hvit til fyldig lilla og burgunder, og avles vanligvis for store, prangende blomster. Noen har en sterk duft mens andre har lite duft. Du kan finne klematis som blomstrer om våren, sommeren og til og med utover høsten. Det er faktisk mulig i noen hagesoner å ha fire sesonger med klematisblomstring!

Som stauder kommer klematis tilbake år etter år fra samme plantebestand. De fleste klematissorter beskjæres om våren, og det vokser nye blomster på den gamle veden. Det er imidlertid viktig å sjekke din egen sorts retningslinjer for dyrking og stell, siden beskjæringstidene kan variere fra sort til sort. Den beste kilden til klematisinformasjon er American Clematis Society.

Tips om hvordan du kan vinterføre Clematis Vines

Hvis du lurer på hvordan du kan vinterføre klematis-ranker, vil du bli glad for å lære at svært lite forberedelse faktisk er nødvendig for å hjelpe dem med å overleve vintermånedene. Disse hardføre vinstokkene pleier å ta vare på seg selv. Men noen grunnleggende forberedelser hjelper.

Deadhead and Clean Up

Deadheading betyr å klippe av de brukte blomsterblomstene. Ta en ren, skarp hagesaks og klipp av blomsterblomstene. Sørg for å rake dem opp.

Det er en god idé å rydde opp i området rett rundt klematisrankene dine for å sikre at ingen plantesykdommer lurer i ruskene. Rak området eller plukk opp grener og stort materiale for hånd.

Training the Vine

Selv om det ikke er avgjørende at du gjør det om høsten for å vinterføre klematisvinstokker, kan det være lurt å ta litt hagehyssing og binde grener til espalieren når bladene faller av og den nakne vintreet lett kan sees espalier hvis de ikke følger mønsteret du ønsker. Pass på å bruke en hagegarn og bruk aldri tvinnebånd av metall eller tvunnstykker laget av plast og metall. Metalldelen kan varmes opp i solskinnet og brenne planter.

Mulch

Klematis liker å ha en god, rik organisk dekke rundt basen. Høsten er en utmerket tid for å påføre kompost og mulch. Bruk en rik organisk kompost, og legg deretter en tomme eller to mulch på toppen. Flis og høy gjør en god mulch. Plasser sjetongene rundt kronen eller den sentrale delen av planten der hovedstammen stiger opp fra bakken. Hvis planten blir slått av det kalde været, er dette området som vil bli mest berørt, og det er området som trenger mest beskyttelse.

Andre høstoppgaver

Høsten er et godt tidspunkt å begynne å lete etter neste års anskaffelse av klematissamlingen din! Siden lokale barnehager sannsynligvis ikke har klematis om vinteren, finn noen gode hageblader og kataloger og begynn å dagdrømme. Merk av klematisen som passer for deg.

Vinteren er også en fin tid for å utforske måter å dyrke og vise frem klematisen på. En smijernsobelisk er en fin måte å dyrke klematis på som et samlingspunkt i hagen. Om vinteren, når de fleste plantene har dødd ned til bakken og trærne har mistet bladene sine, kan du virkelig se "beinene" eller generelle omriss av hagen. Fotografer hagen din om vinteren, lag så en kopi og skisser på kopien en obelisk eller et annet hageelement for å se om det passer inn. Hvis det gjør det, bør du vurdere klematis. Med sine nydelige blomster og hardføre natur, er de et fint tillegg til enhver hage.

Anbefalt: