Hvorfor er en videregående utdanning viktig?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er en videregående utdanning viktig?
Hvorfor er en videregående utdanning viktig?
Anonim
Videregående elever og lærer
Videregående elever og lærer

Videregående skole er en tid for tenåringer til å lære verdifulle ferdigheter for livet fra jevnaldrende og profesjonelle. Skoledagene fyller tiden med morsomme, informative aktiviteter og forbereder tenåringer på arbeidslivet. Det er mange grunner til at en videregående utdanning er viktig, men mest av alt er det et middel til å nå langsiktige mål og føle en stolthet over å ha prestert.

Få en høyskolegrad

Ifølge U. S. Census Bureaus 2011 Key Data Release (side 23), oppnår drøyt 33 prosent av videregående uteksaminerte en bachelorgrad sammenlignet med i underkant av fem prosent av de som får sin GED. Hvis det er nødvendig å få en høyskolegrad for den ideelle jobben din, kan det å oppnå videregående vitnemål forbedre sjansene dine for å fullføre den graden betydelig.

Tjen mer penger

sette mynt i sparegrisen
sette mynt i sparegrisen

Samfunnet og arbeidsmarkedet er i konstant endring, men ett faktum er fortsatt ganske konsekvent. Unge voksne som fullfører videregående tjener over 20 prosent mer på jobb enn de som ikke fullfører videregående skole, ifølge National Center for Education Statistics. Dette inkluderer nesten $1 000 per måned mer i lønn for de som ble uteksaminert fra videregående skole enn de med bare noen videregående skole i henhold til U. S. Census Bureau Key Data nevnt ovenfor. Den virkelige verden krever penger til hovedartikler som mat og medisinsk hjelp og til fritids- eller rekreasjonsaktiviteter. En videregående utdanning hjelper deg å tjene mer penger til å kjøpe de tingene du trenger og vil ha.

Finn og behold en jobb

Arbeidsledigheten er ikke begrenset til bare de som ikke får vitnemål fra videregående skole. U. S. Census Bureau-rapporten (referert ovenfor) indikerer imidlertid at arbeidsledigheten for personer uten en GED eller som ikke fullførte videregående skole er seks prosent høyere enn for de med en GED eller vitnemål. Fullføring av videregående skole kan bidra til at du er i stand til å finne en jobb når du er klar.

Når du har en jobb, er sjansen stor for at du vil beholde den. Spådommer for året 2020 av Georgetown University antyder at over 60 prosent av jobbene vil kreve noe høyskolearbeid eller en bachelorgrad. Betydningen av høyere utdanning på arbeidsmarkedet går ikke langsommere, så hvis du ønsker å beholde jobben eller finne arbeid i fremtiden vil en videregående utdanning hjelpe.

Lær livsferdigheter

Mange videregående skoler inkluderer spesifikke livsferdighetsklasser i læreplanen, men uansett om skolen din har en livsferdighetsklasse eller ikke, vil du lære nyttige ferdigheter på videregående. Understood.org foreslår at livsferdigheter læres gjennom skolerelaterte aktiviteter og inkluderer:

  • Evne til å anvende kunnskap i virkelige situasjoner
  • Selvstendig tenkning
  • Evne til å uttrykke tanker og meninger
  • Formasjon og oppfølging av langsiktige og kortsiktige mål
  • Lære å balansere plikter og ansvar
  • Evne til å jobbe med andre

Gjennom tilstedeværelse, timeplaner, klassearbeid og lekser lærer tenåringer utholdenhet, selvregulering og andre ferdigheter som trengs for voksnes hjem og arbeidsliv.

Lev et langt, sunt liv

Dødsraten for voksne med mindre enn 12 års utdanning er høyere enn raten for de med mer enn 13 år. At folk som ikke fullfører videregående har lavere forventet levealder er et resultat av flere faktorer. American Public He alth Association antyder at en grunn er at frafall ikke er like sannsynlig som nyutdannede å ha tilgang til helseforsikring fra en arbeidsgiver. En annen medvirkende faktor er at folk uten videregående utdanning har en tendens til å ha farligere jobber og ikke alltid er i stand til å følge legens ordre eller forstå medisinsk faktureringspraksis, sier Alliance for Excellent Education. Alliansen legger til at nyutdannede på videregående lever seks til ni år lenger enn ikke-utdannede.

Bidra til samfunnet

Samfunnet er avhengig av at alle medlemmene følger lover, bryr seg om seg selv og vurderer det større gode. Folk som fullfører videregående bidrar mer til samfunnet når det gjelder økonomisk stabilitet. I følge AYPF referert til ovenfor er det mer sannsynlig at frafall på videregående skole bruker offentlige hjelpeprogrammer og soner i fengsel enn nyutdannede. Disse offentlige tjenestene koster amerikanere over 20 milliarder dollar per år. Programmer som de som tilbyr medisinsk dekning og mat til folk som ikke har råd, betales stort sett av skattekroner og statlige eller føderale midler. Nyutdannede på videregående betaler omtrent 50 prosent mer til statlige og føderale skatter enn frafall. Denne diskrepansen skaper et system der mindre utdannede mennesker bruker mer ressurser enn de betaler for, noe som kan ta bort fra andre samfunnsbehov.

Ha et vellykket ekteskap

Bryllupsgjester som kaster konfetti
Bryllupsgjester som kaster konfetti

Hvis et varig, lykkelig ekteskap er et av dine fremtidige mål, kan å få et videregående diplom hjelpe deg med å oppnå det. I følge en langsiktig studie fra Bureau of Labor Statistics er det mer sannsynlig at folk som fullfører videregående blir gift og forblir gift. Bare rundt 30 prosent av ekteskapene med høyskoleutdannede ender i skilsmisse sammenlignet med mer enn halvparten av ekteskapene mellom personer som ikke fullførte videregående skole.

Eig og behold hjemmet ditt

Boligeierskap for folk som ikke fullførte videregående skole har økt i følge Bureau of Labor Statistics Beyond the Numbers-rapporten. Imidlertid er det omtrent 15 prosent større sannsynlighet for at personer som uteksamineres fra videregående eier et hjem enn de som ikke fullfører. I tillegg er det omtrent tre ganger større sannsynlighet for at avbrytere og ikke-utdannede får hjemmet sitt utestengt.

Opnå drømmene dine

Fullføring av videregående skole er viktig på tvers av mange aspekter av livet og på lang sikt. Selv om det kan virke som om noen av læreplanene er kjedelige eller ubrukelige, kommer totalopplevelsen med stor belønning. Se livsmålene dine og drømmene dine oppnådd når du følger en videregående utdanning.

Anbefalt: