Hvorfor er familie viktig? 9 grunner til at det gagner oss (og samfunnet)

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er familie viktig? 9 grunner til at det gagner oss (og samfunnet)
Hvorfor er familie viktig? 9 grunner til at det gagner oss (og samfunnet)
Anonim
Utvidet familiesamling i stua
Utvidet familiesamling i stua

Familier er viktige for enkeltpersoner av flere viktige årsaker. Definisjonen av familie ser ut til å endre seg med tiden, men den inkluderer vanligvis en gruppe mennesker knyttet til hverandre og/eller som bor sammen. Som mange sunne sosiale relasjoner, kan sterke bånd med familiemedlemmer ha store fordeler for samfunnet og enkeltpersoner.

Hvorfor er familier viktige for enkeltpersoner?

Familiestøtte er viktig for enkeltpersoner av ulike grunner, hvorav de fleste er relatert til ens personlige velvære. Familien er avgjørende for mennesker fordi den kan være til fordel for en persons fysiske, følelsesmessige og mentale helse, og det den tilbyr mennesker kan ikke finnes andre steder.

Familien forbedrer den generelle trivselen for enkeltpersoner

Å holde seg nær familien din kan faktisk være til fordel for helsen din. En Harvard-studie så på folks relasjoner, inkludert de med familie, og oppdaget at individene som verdsatte familie og venner og utviklet de stadig viktige båndene og forbindelsene, opplevde bedre helse gjennom hele livet. Å holde seg isolert kan øke en persons sjanser for svekket helse i middelalderen og senere år.

Familier gir personlig stressavlastning

Familiebånd har vist seg å gi stresslindring ved å øke selvtilliten og redusere angst, spesielt for unge mennesker som har vært utsatt for vold. Dette sterke båndet kan fungere som et beskyttende skjold og gir en følelse av tilhørighet i vanskelige tider. Studier illustrerer videre at de menneskene med sterke familiebånd bedre utvikler mekanismer for å hjelpe dem bedre å takle påkjenningene livet medfører.

Familiemåltider bidrar til sunne dietter

Fordelene ved å spise som familie er mange, og en av disse fordelene er forbedrede dietter for familiemedlemmer. På tvers av alle aldre har familier som spiser måltider sammen sunnere dietter som inkluderer frokost, rikelig med frukt og grønnsaker og færre bearbeidede matvarer. Disse sunne matvalgene skaper et grunnlag som varer opptil fem år senere for tenåringer. Besteforeldre som spiser alene er mer sannsynlig å hoppe over måltider og spise mat med reduserte næringsverdier, så familiemåltid er viktig i hver generasjon.

Mor med tre små barn innendørs på kjøkkenet om morgenen hjemme
Mor med tre små barn innendørs på kjøkkenet om morgenen hjemme

Tidlige familiebånd hjelper til med å regulere personlige følelser

Barn som opplever sunne familieforhold i ung alder viser mer kontroll og regulering av følelsene sine når de er eldre, rapporterer Sage Journals. Folk som har mer kontroll over å regulere følelsene sine, er selvbevisste og i stand til å håndtere følelser av alle slag på passende og sunne måter.

Nærhet til familien hjelper folk å leve lenger

I en langtidsstudie fant forskerne at voksne uten nære relasjoner til andre familiemedlemmer enn en ektefelle hadde omtrent dobbelt så stor risiko for å dø som voksne med nære familieforhold. Resultater fra studien viste også at mange sterke familiebånd var mer fordelaktige enn noen få sterke familierelasjoner, og familiebånd forlenget livet mer enn vennskapsbånd. Det virker som om det er noe spesielt med familiemedlemmer som får folk til å føle seg støttet og lykkelige på en måte ingen andre kan.

Foreldre koser seg med barn hjemme
Foreldre koser seg med barn hjemme

Hvorfor er familier viktige for samfunnet?

Betydningen av familie i det moderne samfunn er tydelig når du undersøker forskning om temaer som kriminalitet, økonomi og sosiale tjenester. Det som er viktig å huske er at familietypen ikke er like viktig som stabiliteten til familieenheten.

Familiebånd hjelper med å regulere økonomien

Familier som deler sterke bånd har en tendens til å foretrekke livssituasjoner der de kan forbli i nærheten. Dette bidrar til mer regulerte jobber og lønninger fordi familier som holder sammen ønsker et arbeidsmarked med trygghet og rettferdig lønn slik at de slipper å flytte. Arbeidsmarkedene er ofte diktert i kjernen av arbeidsstyrken i området.

Større familier betyr mer økonomisk velstand

Store familier er store økonomiske bidragsytere. Fra forsikring til Costco-løp, klaner fulle av mennesker er av natur store brukere. Videre produserer familier med hoper av barn hoper av fremtidige voksne, som vil være nødvendig for å opprettholde den økonomiske balansen når aldrende befolkninger forlater arbeidsstyrken. Mindre familier vil resultere i mindre antall økonomisk bidragende voksne, mens den aldrende befolkningen fortsetter å være stor og har behov for økonomisk støtte, og dermed vippe skalaen for økonomisk balanse.

Stor familie foran huset
Stor familie foran huset

Familieinteraksjoner hjelper til med å forhindre kriminalitet i samfunnet

En nylig gjennomgang av forskning viser at fanger som besøker familiemedlemmer har 40 prosent lavere sjanse for å bli en gjenganger sammenlignet med de uten familiebesøk. Ubetinget støttende relasjoner i store tider med behov eller endring kan hjelpe mennesker å komme seg gjennom tøffe tider. De som har tatt dårlige valg og fortsetter å motta emosjonell støtte fra familien opprettholder en følelse av verdi og har noe i livet for å holde dem motiverte.

Familiens verdier påvirker stemmeatferd

Du har hørt at barn modellerer oppførselen til foreldrene sine, og modellering er et av de sterkeste verktøyene foreldre har. Men visste du at barndommens familieverdier kan vare lenge inn i voksen alder? Politiske eksperter er enige om at familier som tar med barna sine til valgurnene og diskuterer hvorfor de stemmer med barna, sannsynligvis bidrar til valgdeltakelsen i fremtiden. Barn som så foreldrene stemme ved valg, var mer sannsynlig å se på denne handlingen som en plikt for statsborgerskapet deres, uavhengig av deres tilknyttede politiske parti.

Betydningen av familien din

Sunne familiebånd og relasjoner gir folk en følelse av tilhørighet og bidrar til å holde alle i balanse i livet. Enten du skriver et essay om hvorfor familie er viktig. studere kjernefamiliens fordeler og ulemper, eller analysere ditt eget liv, ta en titt på familien din og tenk på alle måtene de forbedrer din eksistens på.

Anbefalt: