13 viktige hjemmekinointeriørdesignfunksjoner

Innholdsfortegnelse:

13 viktige hjemmekinointeriørdesignfunksjoner
13 viktige hjemmekinointeriørdesignfunksjoner
Anonim
Luksus hjemmekino
Luksus hjemmekino

Før du kjøper kinostoler til hjemmekinoanlegget, bør du ta deg tid til å vurdere den generelle romdesignen og de tekniske komponentene som vil gjøre hjemmekinoen din spektakulær. De to største interiørutfordringene for en hjemmekino er komfortable sitteplasser og audio/visuell kvalitet.

Hjemmekino tekniske vurderinger

De tekniske kravene til hjemmekinoanlegget må løses før du begynner å designe rommet.

Velg en videoprojektor eller TV

Først må du velge hvilken type skjerm du vil bruke i hjemmekinoanlegget.

En videoprojektor er best for å se filmer eller sportsbegivenheter. Projektoren kommer vanligvis ikke med tilkoblinger for en RF-kabel/satellitt- eller antennetilkoblinger slik TV-en din gjør. Men noen satellitt- eller kabelbokser har en HDMI- eller DVI-tilkobling og andre tilkoblinger slik at du kan bruke videoprojektoren i stedet for en TV-skjerm.

Den største ulempen er at projeksjonslampen som vanligvis koster et par hundre dollar eller mer, må skiftes ut tidligere hvis du ser på alt av TV og film via projeksjonsskjermen. Kvaliteten på enkelte TV-programmer kan bli dårligere siden de ikke er formatert for store projeksjonsskjermer.

Avstanden som kreves mellom skjermen og første rad sitteplasser vil også påvirke setevalg og tilgjengelighet.

Optimal visningsavstand og skjermstørrelse

Ifølge TheaterSeatStore anbefaler Society of Motion Pictures & Television Engineers (SMPTE) at hvert teatersete har utsikt over hele skjermen. Utsikten skal falle innenfor et 30 graders synsfelt. Du må også bestemme maksimale og minste avstander fra skjermen som gir komfortabel visning. For nært eller for langt, og de som ser filmen vil lide belastning på nakke og øyne. Hvis sitteplassen er for langt fra skjermen, vil visningskvaliteten bli sterkt redusert.

Anbefalinger for skjermstørrelse

Crutchfield foreslår at det er best å velge den skjermstørrelsen du føler deg mest komfortabel med å se. Imidlertid har de et diagram som tar hensyn til minimum og maksimum plass som trengs for forskjellige skjermstørrelser. Noen få populære størrelser og anbefalinger fra Crutchfield inkluderer:

Skjermstørrelse Minimumsavstand Maksimal avstand
40" 5 fot 8,3 fot
50" 6,3 fot 10,4 fot
60" 7,5 fot 12,5 fot
70" 8,75 fot 14,6 fot
80" 10 fot 16,7 fot

Easy Formula

Alternativt kan du bruke denne enkle formelen til å beregne både minimum og maksimal komfortabel sitteavstand fra TV-en eller projeksjonsskjermen. Bare bytt ut skjermstørrelsen som brukes i formelen (84") med den du har tenkt å bruke i hjemmekinoanlegget.

  • Skjermstørrelse (84") x 2=(168") Minimumsavstand
  • Skjermstørrelse (84) x 5=(420") Maksimal avstand

Få plass til tilstrekkelige sitteplasser

Antallet personer du kan innkvartere på rommet ditt bestemmes av både størrelsen på rommet ditt og minimums- og maksimumsavstanden din fra skjermen. Hvis du går for stadionplasser, husk å tillate 30 graders utsiktsfelt for hver seterad. Følg disse anbefalingene for å finne ut hvor mange personer og seter som passer inn i ditt optimale visningsområde.

Trengs plass for hvilestolrader

Mange hvilestoler for hjemmekino krever bare tre tommer plass mellom hvilestolen og veggen for å kunne ligge helt tilbake. Rommet ditt kan bare romme tre eller fire hvilestoler plassert tre tommer fra veggen. Hvis du ønsker å bruke flere rader med hvilestoler, foreslår Theatre Seat Store å bruke den vanlige sitteplassen på fire til seks personer og la tre til fire fot plass til hvert sete. Du trenger minst to til tre fot klaring mellom radene og fire klaring mellom setene.

Sitteplassbehov på stadion

Sitteplasser på hjemmekinostadion
Sitteplasser på hjemmekinostadion

HTmarket.com anbefaler at den andre radens plattform bør være minst syv tommer høyere enn den første raden. Dybden som kreves er et gjennomsnitt på 72 tommer. Det optimale antallet seter per rad er fire, og det er slik de fleste produsenter selger teatersittegrupper. Sørg for å forlate en tre fots sidegang for enkel tilgang.

Akustikk

Lydbølger spretter fra harde overflater og resonerer i hele rommet. Et rom uten vegg- eller takoverflatevariasjoner vil høres annerledes ut enn et rom med høyt tak eller forskjellige vegglengder og -høyder. Du kan bestemme deg for å installere lydisolerende paneler eller akustiske tak- og veggfliser for å hjelpe til med å minimere lyden som genereres fra hjemmekinoanlegget. Dette ekstra overflatematerialet er vanligvis designet for også å forbedre lyden inne i rommet ved å redusere ekko og etterklang.

Sample 5.1 lydsystemoppsett

En generell retningslinje for høyttalerplassering kalles et 5.1-oppsett. Dette er det gjennomsnittlige "ut av boksen" hjemmekinohøyttalersystem og har minimum fem høyttalere som brukes til å lage en surroundlydeffekt. 5.1-systemene har tre fronthøyttalere og to surroundhøyttalere. For å maksimere kinoeffekten er en subwoofer med lavfrekvent effekt (LFE) høyttaler inkludert. Så du ender opp med 5 fulllydhøyttalere og 1 basshøyttaler eller et 5.1-oppsett.

Ifølge Dolby er den beste måten å sette opp et 5.1 høyttalersystem slik at høyttalerne er i samme høyde som ørene når du sitter. En enkel konfigurasjon for et 5.1-oppsett vil være:

Hjemmekino surroundlyd
Hjemmekino surroundlyd
  • Én fronthøyttaler direkte sentrert enten over eller under TV-en eller projeksjonsskjermen.
  • Plasser de resterende to fronthøyttalerne på hver side av TV-en eller projeksjonsskjermen. Litt vinklede høyttalere for å peke mot midten av rommet.
  • Plasser surroundhøyttalere på venstre og høyre side av hovedseteområdet.
  • Sett basshøyttaleren midt bak i rommet, motsatt og om mulig på samme nivå som den fremre senterhøyttaleren. Noen mennesker foretrekker å plassere basshøyttaleren ved enten venstre eller høyre fronthøyttaler.

Du kan også kjøpe andre oppsett, for eksempel en 7.1 eller 9.1, som inkluderer ekstra høyttalere og passer best for større rom.

Grunnleggende design alternativer

Når de tekniske spørsmålene er besvart, er du klar til å designe interiøret i hjemmekinoanlegget. Enten du bygger om et eksisterende rom, legger til et rom eller bygger et nytt hjem med en hjemmekino, er det noen helt grunnleggende designelementer som vil gjøre eller ødelegge romdesignet ditt.

Valg av hjemmekino sittemøbler

Noen velger seksjoner eller sofaer når de bruker stolstoler, mens andre foretrekker rader med hvilestoler.

Stolvalg

Det er to ting å vurdere når du velger stoler:

  • Høyryggede stoler kan forstyrre lydbanen i hele rommet.
  • Hvilestoler senker personen slik at høyttalerhøyden er over ørehøyde.

Mange synes en tilbakelent stilling med føttene hevet er mer behagelig når de ser på TV eller film enn stillestående sitteplasser. En hvilestol er allsidig og gir deg begge sittemuligheter. En løsning for fans av hvilestoler er å justere høyttalerhøydene for å tilpasse seg ørehøyde når de er i liggende stilling.

Andre sitte alternativer

Mange hjemmekinoanlegg er mye mindre enn de som bruker stadiondesign. Selv om du kanskje foretrekker hjemmekinostoler, er plassen din kanskje ikke stor nok til å romme alle. Det er noen få kreative løsninger du kanskje foretrekker.

Sittemuligheter for hjemmekinostadion
Sittemuligheter for hjemmekinostadion
  • En løsseksjonsdel kan flyttes og konfigureres på nytt for å gi plass til seere.
  • Sønnesekkstoler kan oppbevares når de ikke er nødvendige for ekstra sitteplasser.
  • Gulvputer kan stables og oppbevares når de ikke er i bruk.
  • Små stoler med endebord mellom gjør det enkelt å sette ned snacks og drikke i et mindre rom uten teaterseter.

Spesielle tillegg til hjemmekinodesignet

Du vil kanskje inkorporere spesifikke funksjoner i den ideelle hjemmekinodesignen din. Disse kan omfatte:

  • Barområde: Inkluder avføring for å spise mens du ser på film
  • Konsesjonsområde: Sørg for område for oppbevaring av snacks, for eksempel godteri, popcorn og drikkemaskiner
  • Spesialutstyr: Ismaskin, kjøleskap, mikrobølgeovn

Veggbehandlinger

Hvis du ikke velger akustiske vegger og tak, kan du fortsatt forbedre lyden i hjemmekinoanlegget med tapeter og draperier.

  • Maling: Mørk maling vil ikke reflektere lyset fra TV-en eller projeksjonsskjermen slik lysere farger vil.
  • Vegger: De beste teaterdesignene unngår rette parallelle vegger på grunn av hvordan lyden spretter fra overflatene. Legg til søyler eller andre veggdetaljer for å bryte opp lange vegger.

Lys alternativer

Art Deco-lyslampe
Art Deco-lyslampe

Mange hjemmekinoer har vinduer og naturlig lys kan være et problem. Invester i persienner eller skjermer som kan lukkes og legg til et par draperier eller gardiner som også kan lukkes.

Forslag til belysning:

  • Unngå gjenskinn fra fluorescerende lys og bordlamper.
  • Vegglamper og innfelte taklamper plassert på dimmerbrytere er gode alternativer.
  • Fiberoptikk eller LED-taubelysning kan brukes på kronelister, midtganger og trinn.

gulvbelegg

Det beste valget for ditt hjemmekinogulv er tepper. Velg en saksisk plysj eller en berbervev. Du kan velge å gå med et tilpasset teppe eller en kommersiell stil. Sørg for å bruke skumpolstring med høy tetthet for optimal lydabsorbering.

hjemmekinostiler med tema

Velg en temastil og fargevalg som passer hjemmeinnredningen og familiens smak for å lage hjemmekinodesignet ditt.

Idéer til dekortemaer

Utsmykket luksus hjemmekino
Utsmykket luksus hjemmekino
  • Skinnstoffer, utsmykkede bakgrunnsbilder og detaljert trepanel gir et luksuriøst tema til teaterrommet ditt.
  • Hvis stilen din er moderne, så gå for en minimalistisk look.
  • Du vil kanskje gjenskape et utsmykket teater fra 1920-tallet med røde fløyelsdraperier, tykke gullfletter og tau og art deco-vegglampetter.
  • Du kan velge en brusbutikkinnredning med barkrakker eller boder i 1950-tallsstil.
  • Hvis familiemedlemmene dine er Disney-fans, kan du designe et Disney-teater komplett med plakater, karakterkopper og andre typer møbler.

Fargekombinasjoner

Husk farger når du velger et tema for teateret ditt. Velg mellomstore til mørke farger for de beste resultatene for lysrefleksjonsproblemer. Foreslåtte fargevalg inkluderer:

  • Rødt og gull
  • lilla og svart
  • Grønt og rødt
  • Oransje og brun
  • Blå og svart

Tilbehør til hjemmekinoanlegget ditt

De små detaljene er det som bringer rominnredningen sammen i en sammenhengende design. Velg det som passer inn i ditt overordnede tema. For eksempel:

  • Velg vintage filmplakater for et rom med nostaglisk tema, eller velg en av dine favorittfilmplakater for et minimalistisk utseende og heng dem på baksiden av kinoen ved inngangen.
  • Veggkunst, for eksempel gamle filmruller eller en vogn eller teaterpopcornmaskin, kan være morsomme lunefulle innslag.
  • Du kan nyte et LED neon teaterskilt over inngangen til hjemmekinoanlegget ditt for en retro følelse.

Layout ditt hjemmekinodesign

Benytt deg av et online layoutverktøy for å se om designet du har i tankene vil dekke alle dine behov. Lek med forskjellige møbelkonfigurasjoner for hjemmekinoanlegget ditt før du forplikter deg til møbelkjøp. Vær sikker på at du har utforsket alle alternativene dine, og gå deretter for ditt drømmehjemmekinodesign.

Anbefalt: