Giftige farer ved glødarmbånd

Innholdsfortegnelse:

Giftige farer ved glødarmbånd
Giftige farer ved glødarmbånd
Anonim
Glødende armbånd
Glødende armbånd

Glow sticks er populære gjenstander for barn. Natten er mye mer spennende med det lyse flimret av fargerike tryllestaver, armbånd og halskjeder. Imidlertid er mange foreldre bekymret for hva som er inne i en glødepinne. Spesielt bekymrer de seg for toksisitet for glødepinne.

Mange helseeksperter og pediatriske medisinske sentre har gitt tips som du kan bruke for å forhindre at barna dine blir skadet når de bruker de lyssterke enhetene. Glødepinner er trygge når de brukes riktig. Faktisk, i noen tilfeller, kan de til og med øke sikkerheten. Men det er selvfølgelig noen forholdsregler du må vurdere når du bruker dem for moro skyld.

Hva er inne i en Glow Stick?

Glødepinner, også k alt lyspinner, snaplys eller festpinner, ser ganske umerkelig ut når du kjøper dem. De lyser ikke før du aktiverer kjemikaliene inne i plastrøret - noe som skjer når du knipser staven. Så hva er inne i glød-i-mørke-armbåndene som får gløden til å skje?

dibutylftalat

Væsken i mange glødeprodukter er en kjemiluminescerende væske k alt dibutylftalat. Ifølge Environmental Protection Agency (EPA) er det en klar, oljeaktig væske som brukes til å gjøre plast myk og fleksibel. Den brukes også i dusjforheng, regnfrakker, matinnpakninger, skåler, bilinteriør, vinylstoffer, gulvfliser og andre produkter.

Ifølge giftkontrolleksperter er dibutylftalat "lav i toksisitet." Noen ganger sier pakkene at produktene er "ikke-giftige", men medisinske forskere merker at etiketten ikke er helt nøyaktig. I følge forfatterne av en studie fra 2002 publisert i JAMA Pediatrics, anses de som "minim alt giftige" av de fleste klinikere.

Hydrogen Peroxide Solution

Glow-produkter som ikke bruker dibutylftalat bruker en liten glassampull som inneholder en blanding av hydrogenperoksid oppløst i ftalsyreester. Rundt glassampullen er et annet kjemikalie k alt fenyloksalatester. Når tryllestaven knipses, kombineres kjemikaliene (ofte med et fargestoff), og lys produseres.

I følge en rapport fra 2021 i Chemical and Engineering News, selges de fleste glødepinner i nyhetsbutikker for ftalater til forbrukerbruk. Organisasjoner som det amerikanske militæret og forsvarsdepartementet er mer sannsynlig å bruke glødepinner laget av disse andre kjemikaliene.

Er Glow Sticks trygge?

Selv om enhver glødepinne du kjøper i butikken sannsynligvis er laget med dibutylftalat, kan det være lurt å sjekke pakken for sikkerhets skyld. Veiledning angående glødepinnetoksisitet og glødepinnesikkerhet er oftest basert på stavene laget med dibutylftalat, et minim alt giftig stoff.

Selvfølgelig, som forelder, kan forskjellen mellom "ikke-giftig" og "minim alt giftig" fortsatt virke bekymringsfull. Dessverre er det begrenset bevis på eksponering for glødepinner fordi når de brukes riktig, blir barn og voksne ikke utsatt for det faktiske kjemikaliet. JAMA Pediatrics-rapporten indikerer at inntak av store mengder dibutylftalat kan forårsake anafylaksi og til og med død. Men disse mengdene er langt større enn det som ville vært inneholdt i en glødepinne. Studieforfatterne sier at da de undersøkte rapporter om 12 unge voksne som inntok sprukne glødepinner, fant de ut at ingen av dem utviklet symptomer.

Mer aktuell forskning på glødepinnesikkerhet er begrenset. Men helseeksperter ved Children's Hospital of Philadelphia gir oppdatert veiledning til foreldre. På nettsiden deres foreslår de at hvis glødepinner ved et uhell blir inntatt, er det mest sannsynlige symptomet urolig mage. De legger til at det kan oppstå noe irritasjon i munnen og at selve plastanordningen kan være en kvelningsfare. Å utsette huden eller øynene for dibutylftalat kan også forårsake irritasjon.

I de fleste tilfeller er legehjelp ikke nødvendig. Vask utsatt hud med såpe og vann. Skyll øynene med vann hvis de blir eksponert. Men hvis du merker noen symptomer som angår deg, kontakt giftkontrollsenteret ditt umiddelbart.

Til slutt, hold glødepinner unna kjæledyrene dine for å holde de lodne vennene dine trygge. Animal Poison Control Center i ASCPA forklarer at både katter og hunder kan finne glødepinner morsomme å leke med og kan punktere tryllestavene som et resultat. De forklarer at væsken har en bitter smak, og hvis kjæledyret ditt får i seg det, kan det begynne å sikle. Men de foreslår å gi dem en godbit eller en slurk melk for å redusere reaksjonen.

Tips for sikker bruk av Glow Sticks

I følge mange av de beste ressursene som er tilgjengelig, utgjør ikke glødepinner og andre glødende produkter en akutt fare for barn eller kjæledyr. Men det er fortsatt et par ting du kan gjøre for å maksimere sikkerheten når du bruker dem.

  • La barn og voksne bære glødepinner på Halloween eller under andre nattlige feiringer for å hjelpe biler og syklister å se dem.
  • Oppbevar glødepinner i et låst skap eller på en høy hylle slik at kjæledyr og små barn ikke får tilgang til dem uten tilsyn.
  • Glow-pinner kan vare i opptil 24 timer, men kan ikke tennes på nytt, så det er ingen grunn til å beholde dem etter at de er aktivert første gang.
  • Kast glødepinner i en forseglet søppelbeholder etter at du er ferdig med å bruke dem.

Til slutt, husk å alltid håndtere ethvert glødeprodukt med forsiktighet og overvåke barn som bruker dem. Små barn og kjæledyr bør ikke leke med glødeprodukter. Hvis en glødepinne ryker, trenger du ikke få panikk, men du kan ringe giftkontroll dersom du blir bekymret og trenger mer informasjon. For å oppnå giftkontroll, ring (800) 222-1222.

Anbefalt: