Tips for å lage en babyfødselsvideo

Innholdsfortegnelse:

Tips for å lage en babyfødselsvideo
Tips for å lage en babyfødselsvideo
Anonim
mor og far holder en nyfødt babysønn hjemme
mor og far holder en nyfødt babysønn hjemme

Du har ventet så lenge på å høre babyens første gråt, å holde babyen din i armene dine og telle de små fingrene og tærne deres. Babyens fødsel er en hendelse som bare skjer én gang i livet. Mange foreldre velger å ta opp begivenheten slik at de har et verdifullt minne om dagen babyen din blir født. Men å lage en babyfødselsvideo under fødsel og fødsel kan være vanskelig og kan til og med ta oppmerksomheten bort fra hovedbegivenheten.

Noen ber et familiemedlem eller en venn om å filme babyens fødsel, og andre ansetter en profesjonell videograf for å ta opptak. Her er noen ting du bør vite og tips om hvordan du forbereder deg før du registrerer fødsel og fødsel.

3 ting å vite om å lage en fødselsvideo

I de fleste tilfeller vil du ikke gå inn i fødsel og fødsel og planlegger å bruke mobiltelefonen din til å ta opp hendelsen. Det er noen viktige hensyn å ta i betraktning før den store dagen.

Få samtykke til babyleveringsvideo

Hvis du planlegger å føde på et sykehus eller fødesenter, spør helsepersonell om hvilke retningslinjer det medisinske anlegget har på plass angående videoopptak. Mange sykehus tillater ikke videoopptak, selv om de tillater fotografering.

Need to Know

Hvis anlegget du planlegger å føde i tillater videoopptak, trenger du samtykke (tillatelse) fra alle på fødsels- og føderommet før du begynner å ta opp. Samtykke fra alle registrerte parter, inkludert leger, sykepleiere og jordmødre, kreves ofte av sykehus.

Når du har samtykket fra helsepersonell, sørg for å unngå å filme andre pasienter eller ansatte som ikke har samtykket til å bli tatt opp. Noen fasiliteter vil ha visse krav, for eksempel restriksjoner på hvor du kan sette opp utstyret ditt slik at det ikke kommer i veien ettersom helsepersonell jobber.

Velg en fødselsvideograf

Hvis du bor i et storbyområde, kan det hende du har flere videografer å velge mellom når du vurderer å se etter den rette personen til å filme fødselen din. Les anmeldelser på nettet, og ta kontakt med videografere for å stille dem spørsmål om prosessen deres for å sikre at de passer for deg. Denne personen vil bli invitert inn i et emosjonelt, intimt øyeblikk hvis livet ditt og det er viktig at du føler deg komfortabel med dem.

For folk som bor i mer landlige områder, kan det være lurt å ta kontakt med lokale fødselsfotografer for å spørre om de tilbyr fødselsvideotjenester i tillegg til bilder. Legen din, jordmor, sykehus eller fødesenter kan ha anbefalinger hvis du ikke er sikker på hvem du skal ansette.

Hvis du ikke har budsjettet for en profesjonell videograf, bør du vurdere å be et pålitelig familiemedlem eller venn om å spille inn video for deg. Selv om partneren din kan virke som det opplagte valget, kan det være lurt å finne noen andre til å gjøre innspillingen. Partneren din vil sannsynligvis ta en mer aktiv rolle som støtteperson mens du er i fødsel, så en annen person med den spesifikke jobben med videoopptak er den beste måten å sikre at du får opptakene du ønsker.

Vurder hvilke øyeblikk du vil ha filmet

Når du er i fødsel og føder, vil du ikke være i tankene til å spille regissør for en dag. Snakk med videografen din eller familiemedlem/venn før du går i fødsel om hvilke bilder du vil ha med i videoopptaket, og hvilke øyeblikk du helst vil at kameraet skal slås av.

Du vil for eksempel kanskje ta bilder av:

  • Du og partneren din tilbringer tid sammen mens dere føder og forbereder babyens fødsel.
  • Babyens hode kroner når de kommer inn i verden. Vurder om du vil ha dette fra den fødende forelderens synspunkt (med kameraet over hodet), eller den fødende forsørgerens synspunkt (med kameraet ved føttene).
  • Du og/din partners reaksjoner i det øyeblikket babyen din blir født.
  • Babyens første gråt.
  • I det øyeblikket navlestrengen kuttes og babyen legges på brystet.
  • Baby blir veid og undersøkt av sykehuspersonell.
  • De stille øyeblikkene etter fødselen mens du og partneren din elsker ditt nye familiemedlem.
  • Familiemedlemmer og venner som møter babyen.

Det er viktig å sørge for at opptak bare tas av de øyeblikkene (og kroppsdelene) du føler deg komfortabel med på film. Vurder for eksempel om du ville føle deg mer komfortabel med å unngå videoopptak av kroppen din fra midjen og ned.

Flere tips for å registrere babyens fødsel

Hvis du jobber med en videograf, vil de stille deg mange spørsmål om hvilken type opptak du vil ha og kameravinklene du er mest komfortabel med. De kommer også med eget utstyr, så du trenger ikke å bekymre deg for å få plass i sykehusvesken til videoutstyret.

Hvis et familiemedlem eller en venn skal spille inn for deg, her er noen tips om hvordan du kan lage en minneverdig fødselsfilm:

  • Test opptaksutstyret ditt på forhånd. Sørg for at det er nok plass på minnekortet eller telefonen til å ta timer med opptak, at opptak kan spilles av, og at lyden fungerer som den skal.
  • Ta med reservebatterier og/eller en lader. Du vil ikke at opptaksenhetens batteri skal dø øyeblikk før babyen din tar sitt første pust.
  • Bruk stativ når det er mulig. Fødselen til et barn er et emosjonelt øyeblikk, og skjelvende hender kan gjøre videoopptakene vanskelige å se. Et stativ hjelper til med å holde kameraet stødig slik at opptakene dine er klare og enkle å se.
  • Unngå overdreven panorering og vipping. Dette kan gjøre opptakene uskarpe, eller svimlende å se på.
  • Variasjon er nøkkelen. Fødsel kan noen ganger være en lang prosess. I stedet for å holde kameraet fiksert på ett spesifikt område, kan du fange utseendet på den fødende forelderens ansikt mens de dytter, bilder av de vordende foreldrene som holder hender, babyens isolett (seng), etc

For flere tips, besøk den omfattende filmingordlisten og videoredigeringsinstruksjonene på Media College.

Hvordan redigere råopptak for å lage en vakker video

Arbeid og levering kan vare i flere timer, så det kan være lurt å redigere opptakene ned for å lage en kortere video som inkluderer de viktigste øyeblikkene. Her er noen redigeringstips for å lage en spesiell fødselsvideo:

  • Last ned et redigeringsprogram til datamaskinen din, for eksempel Adobes Premiere Pro eller Apples Final Cut Pro.
  • Rediger råmaterialet ved å klippe ut bilder du ikke vil ha med i den endelige videoen.
  • Velg små segmenter av opptak, som varierer i lengde fra 20 til 40 sekunder, for hvert klipp du vil inkludere i den endelige versjonen. Selve fødselen av babyen din kan være mye lenger enn 40 sekunder, og om du inkluderer hele fødselen i stedet for bare en kort snutt er opp til deg.
  • Spleise (føye sammen) de små videosegmentene. Det kan være lurt å legge til overganger mellom segmentene, som formidler tiden som går og jevnt kobler ett skudd til det neste. Eksempler på videooverganger inkluderer oppløsning, fade inn, fade ut, split-cuts og mer.
  • Avslutt den redigerte videoen med noen korte videoklipp eller fotografier av babyen din, deg og partneren din som holder babyen, dine eldre barn som møter sitt nye søsken, og annen familie og venner med ditt nye tillegg.
  • Legg til bakgrunnsmusikk til videoen. Musikken skal passe til «stemningen» i videoen og kan være en spesifikk sang du har i tankene eller instrumental musikk. Ikke sikker på hvilken sang du skal bruke? Du kan finne noe du liker på denne spillelisten for arbeid og levering fra Lamaze International.

Når videoredigeringen er ferdig, vil du bestemme om du vil dele minnet ditt med andre. Fødselen til babyen din vil uten tvil være et av de mest minneverdige øyeblikkene i livet ditt. Selv når du vil huske hver eneste detalj, blekner minner over tid. Ved å lage en fødselsvideo får du dokumentasjon av dagen babyen din ble med i familien din som du kan verne om i mange år fremover.

Anbefalt: