Pulver vs. flytende vaskemiddel: Det beste alternativet for deg

Innholdsfortegnelse:

Pulver vs. flytende vaskemiddel: Det beste alternativet for deg
Pulver vs. flytende vaskemiddel: Det beste alternativet for deg
Anonim
Kvinne kjøper vaskepulver
Kvinne kjøper vaskepulver

Når du prøver å bestemme deg for flytende eller pulverisert vaskemiddel, er det best å veie alle fordeler og ulemper. Få en rask oversikt over flytende kontra pulverisert vaskemiddel for å finne ut hvor hver enkelt skinner.

Fordeler og ulemper med flytende vs. pulverisert vaskemiddel

Når det kommer til den store vaskemiddeldebatten, kan det være lettere å sammenligne de to ved å bruke et raskt og lett-å-følge diagram. Se hvordan disse to vaskemidlene måler seg før de kommer inn i den dunne og skitne væsken vs.pulverisert vaskemiddel. Og siden pods er i raseri, har de blitt kastet dem der også. Tabellen nedenfor viser typen flekk, om du kan bruke den til å forbehandle, vanskeligheter med å måle, kostnad per belastning, miljøvennlighet og hvor fullstendig den løses opp i kaldt vann.

Væske Powdered Pods
Stain

slam

leire

gress

grease

olje

grease

olje

Forbehandling yes vanskelig å bruke nei
Measure lett hard lett
Kostnad billigst dyrere dyrest
Økovennlig yes nei nei
Oppløse yes nei noen ganger

Nå som du kjenner det grunnleggende for hver type, er det på tide å dykke dypt inn i hver type for å finne det beste vaskemiddelet for vaskemaskinen og familien din.

Beste vaskemiddel for å bekjempe flekker

Flytende vaskemidler kan være kraftige flekkbekjempere. Men på denne arenaen har hvert vaskemiddel sin egen styrke og svakhet. Nå som du kjenner det grunnleggende for hver type, er det på tide å dykke dypt inn i hver enkelt.

  • Væske – Den flytende formelen er fantastisk til å bryte ned og fjerne fete flekker. Slik denne formelen trenger inn i flekken, fungerer den for å bryte ned bindingen fettet har på stoffet, og effektivt fjerner det.
  • Powdered – Hvis du har et barn som driver med idrett eller er utsatt for gressflekker, så grip etter pulverisert vaskemiddel. Det pulveriserte vaskemiddelets kjemiske sammensetning gjør det til den sikre vinneren for gress-, leire- og gjørmeflekker.

Flytende eller pulverisert vaskemiddel for forbehandling av flekker

Hvis du leter etter et vaskemiddel som fungerer dobbelt som en brukervennlig forbehandler, så er flytende vaskemiddel det beste valget her. For å forstå hvorfor, se hvordan de begge måler seg.

  • Væske – Gitt at flytende vaskemiddel er vannbasert, er det eksepsjonelt enkelt å legge til en flekk og jobbe rundt med fingrene. Det er en one-stop-shop.
  • Powdered - For å kunne bruke pulverisert vaskemiddel som forbehandler, må du tilsette vann. Derfor tar det et ekstra steg når det gjelder forbehandling.
vaskemiddel for en vaskemaskin
vaskemiddel for en vaskemaskin

Som er lettere å måle

Det er på tide å oppdage en av de sikre ulempene med flytende vaskemiddel, og få i seg riktig mengde. Mens flytende vaskemiddel kommer med et "enkelt" hettesystem, er det alt annet enn enkelt å bruke. Faktisk bemerket American Cleaning Institute at folk bruker omtrent dobbelt så mye flytende vaskemiddel. Ikke bare er dette dårlig for vaskemaskinen din, men det kan føre til flekker på klærne dine. Vaskemidler i pulverform krever mye mindre dechiffrering for å få akkurat riktig mengde. Ikke bare er dette bra for lommeboken din, men også klesvasken din.

Væskekostnad vs. vaskemiddel i pulverform

Betydningen av å spare penger er en stor faktor når du vurderer å bytte fra flytende til pulverisert vaskemiddel. I gjennomsnitt er vaskemiddel i pulverform billigere per mengde enn flytende. Hvorfor? Det er et par grunner. Den største Shoaib Arif, fra Pilot Chemical, påpeker er at flytende vaskemidler krever mer arbeid å lage.

Er flytende eller pulverisert vaskemiddel bedre for vaskemaskin?

Det kan være et vanskelig spørsmål å vite hvilket vaskemiddel som er best for maskinen din. Begge vaskemidlene har fordeler og ulemper for både frontlastere, topplastere og HE-maskiner. Å se på hver enkelt kan hjelpe deg med å ta det riktige valget.

  • Væske- Flytende vaskemiddel fungerer i både varmt og kaldt vann og etterlater mindre sannsynlighet for rester på maskinen eller klærne. Men siden det er vanskelig å måle, kan bruk av for mye tygge maskinen din.
  • Powdered - Pulverisert vaskemiddel må løses opp i vann, og det har vanskelig for å gjøre dette i kalde temperaturer. Derfor kan du få rester i maskinen og på klærne dine. Du kan imidlertid bekjempe dette med en ekstra skylling.
Helle flytende vaskemiddel
Helle flytende vaskemiddel

Beste vaskemiddel for hardt vann

Hardt vann er plagen for de fleste husholdninger. Det kan forårsake mange problemer og påvirke vaskemiddelet ditt. Når du ser på begge vaskemidlene, fungerer væske bedre med hardt vann. Den er full av vann, så den har det den trenger for å fungere. Det gjør ikke vaskemiddel i pulverform. Så det er avhengig av vannet ditt for å få den perfekte rengjøringen. Derfor kommer det ikke til å være like effektivt i husholdninger med hardere vann.

Miljøbevissthet: flytende eller pulverisert vaskemiddel

Det er viktig å holde karbonfotavtrykket lavt. Og når det kommer til miljøvennlig, utgjør pulverisert kontra flytende vaskemiddel en forskjell.

  • Væske- Det krever mer energi å lage flytende vaskemiddel og emballasje. I tillegg er selve emballasjen mindre miljøvennlig siden den trenger å inneholde væske.
  • Powdered – Ikke bare har pulverisert vaskemiddel lengre holdbarhet, men du kan få mer med mindre emballasje. I tillegg kan emballasjen være laget av forskjellige materialer som er mer miljøvennlige.

Hva med vaskemiddelkapsler?

Vaskemiddelputer er den nyeste utgaven av klesvaskspillet. Disse én dose vidundere gjør alt. De sparer deg for tid og omtanke, noe som gjør dem enkle å bruke på alle flekker og nesten ingen risiko for å bruke for mye. Men i tillegg til å være en fare for barn, er de dyre. Hvis brukervennlighet er din største bekymring, prøv dem!

Hvilken er best flytende, pulverisert eller pods?

Når det gjelder å finne det beste vaskemiddelet, er det ingen sikker vinner. Hver type har sine egne fordeler og ulemper som du må ta hensyn til med hjemmet ditt. Hvis du er i tvil, prøv å lage ditt eget vaskemiddel eller erstatning for vaskemiddel. Nå som du vurderer hvilken type du vil bruke, kan du få noen tips om hvilke som er de best luktende vaskemidlene siden duft også kan være en viktig faktor i avgjørelsen din.

Anbefalt: