Hva dreper lus på møbler og husholdningsoverflater?

Innholdsfortegnelse:

Hva dreper lus på møbler og husholdningsoverflater?
Hva dreper lus på møbler og husholdningsoverflater?
Anonim

Vi kan tjene provisjon fra lenker på denne siden, men vi anbefaler kun produkter vi elsker. Se gjennomgangsprosessen vår her.

kvinne som vasker en sofa
kvinne som vasker en sofa

Er hodelus i hjemmet ditt? Bare ordet «hodelus» kan sette panikk i bevegelse. Men i stedet for å skremme ut over en hodeluseangrep, kan du utforske hva du skal spraye på møbler for lus. Finn ut om blekemiddel og Lysol virker for å drepe disse irriterende, kløende truslene.

Hvordan bli kvitt lus i hjemmet

Det er alle foreldres verste mareritt: hodelus. Og det virker som om når du først er infisert, er det nesten umulig å bli kvitt dem. Før du begynner å lete etter den umiddelbare lusedreperen, er det noen forskjellige fakta å huske om lus.

  • Lus kan bare leve i kort tid uten vert (24-48 timer).
  • CDC anbefaler ikke insektmiddelsprayer og tåkemidler.
  • Temperaturer på 128,5 grader i 5 minutter vil drepe lus.

Når et luseangrep rammer, er det første du må gjøre å puste. Å behandle personen med hodelus og gjenstandene de rørte ved er nøkkelen til å stoppe angrepet.

Hva dreper lus på møbler?

Mens du kaster kammene i varmt vann og sengetøy i vasken, lurer du kanskje på hva du skal spraye for å drepe lusene på sengen, teppet og sofaen. Før du strekker deg etter en sprayrens, ta tak i støvsugeren og lorullen. Ifølge CDC er det nok å støvsuge og rulle området som den infiserte personen har rørt de siste 48 timene for å stoppe spredningen. Men hvis du leter etter litt ekstra sikkerhet, prøv disse kommersielle og hjemmelagde lusemiddelene.

Kommersielle rengjøringsmidler for å drepe lus

Flere kommersielle lusespray er tilgjengelig for lus på møbler og sengetøy. Mange bruker til og med giftfrie og naturlige ingredienser som er trygge for barn og kjæledyr.

  • MDXconcepts Organic Lice Killer er et barne- og kjæledyrsikkert rengjøringsmiddel som er trygt for de fleste stoffer og dreper lus ved kontakt.
  • Eco Defense Lice Treatment for Home bruker ikke-giftige ingredienser og dreper nits, nymfer og voksne lus.
  • Lusefreee Home Spray bruker en giftfri oppskrift inkludert appelsinskallolje for å drepe lus og nit.

Før du bruker, sørg for å lese alle instruksjonene og etikettene tydelig for å sikre at det ikke vil være til fare for deg eller din familie.

Hjemmelaget lusespray for møbler

Forskning har vist at tea tree-olje kan være effektivt for å drepe lus. I følge en studie fra 2012 vil en 1% tea tree-oljeblanding drepe lus på 30 minutter. For å lage dette hjemmemiddelet for lusedrap trenger du:

  • Vacuum
  • Tea tree oil
  • Sprayflaske

Når du har ingrediensene for hånden, følg disse instruksjonene.

  1. Støvsug området forsiktig.
  2. I sprayflasken kombinerer du 1 ts tea tree olje til 3 ss vann.
  3. Rist opp blandingen.
  4. Spray ned møblene og teppet.
  5. La det tørke.
  6. Gi et siste vakuum.
  7. Rull med en lorulle for å få opp eventuelle gjenværende lus.

Det bør bemerkes at selv om den er effektiv, har tea tree-olje en veldig særegen lukt. Derfor kan du tilsette ekstra oljer for å maskere lukten.

Draper blekemiddel lus?

Når et angrep rammer, får alle panikk. Du prøver å tenke på tingene rundt hjemmet ditt for å drepe den kløen som påkaller trusler. Du tenker kanskje "dreper blekemiddel lus?" Heldigvis er blekemiddel effektivt for å desinfisere og drepe lus. Det bør imidlertid bare brukes på stoff og teppematerialer som er blekesikkert. Finn denne informasjonen ved å se på taggen eller undersøke materialet. For å bruke blekemiddel til å avluse møblene eller teppet, trenger du:

  • Bleach
  • Vann
  • Vannflaske

Instruksjoner for bruk av blekemiddel for å drepe lus

Kombiner 2 ss blekemiddel i vannflasken med 2 kopper vann.

  1. Etter støvsuging, spray et diskret område for å teste blandingen på stoffet.
  2. Vent for å forsikre deg om at det ikke forårsaker misfarging.
  3. Spray møbler, senger og tepper med blandingen etter å ha bestått testen.
  4. La det tørke.
  5. Støvsug og lo rull området.

Draper Lysol lus?

Siden Lysol er så flott for å drepe bakterier og desinfisere, skulle du tro det ville drepe en lus. Lysol er imidlertid smittsomt for å drepe lus på husholdningsoverflater. Selv om det kan immobilisere dem i en kort periode, er ikke de aktive ingrediensene nok til å drepe lusen. Dette gjelder spesielt medikamentresistente lus, som er i ferd med å bli resistente mot de fleste kommersielle mordere.

Drep lus i hjemmet ditt

Alle har en skrekkhistorie med hodelus. Selv om hodelus ikke er spesielt farlig, er timene som trengs for å få dem ut av håret nok til at ordet reinfestation sender deg i panikk. I stedet for å få panikk og tåke til hjemmet ditt med insektmiddel, prøv metoder som fungerer.

Anbefalt: