Strategier for å håndtere ungdomsmobbing

Innholdsfortegnelse:

Strategier for å håndtere ungdomsmobbing
Strategier for å håndtere ungdomsmobbing
Anonim
Mobbing på skolen
Mobbing på skolen

En fremmed som ødelegger livet ditt på sosiale medier kan være ødeleggende. Og nettmobbing er bare ett våpen som mobberne har i sitt enorme arsenal. Få noen unike måter du kan takle mobberen din på etter at du har prøvd den kule, rolige tilnærmingen.

Ansikt-til-ansikt-mobbing

Hvordan du skal reagere på en mobber kommer til å avhenge av mobberens plattform. Din reaksjon på mobbing på nettet kommer til å være mye forskjellig fra din reaksjon på en mobber som kommer i ansiktet ditt. Du bør alltid prøve å snakke ut, være selvsikker og ignorere først. Men hvis de ikke fungerer, kan du prøve disse unike forslagene.

Lag en vits eller bli enig med mobberen

Du er på ingen måte en komiker, men en god one-liner kan hjelpe deg med å redde ansiktet i nærvær av en mobber. For eksempel går du nedover gangene og en mobber stopper deg. De begynner å fortelle deg hvor mye av en taper du er. Smil og gjør kommentaren deres til en spøk i stedet for å krype og ta de slemme kommentarene deres. Du vil at vitsen din skal være morsom, men ikke på bekostning av noen andre eller deg selv. Du kan si noe sånt som "Hvis du tror at ord ikke skader, prøv å slå deg selv med en ordbok", eller en annen vits. Ikke bare vil dette distrahere en mobber, men det kan også få ham eller henne til å le. Her er noen tips for å få mobberen til å le:

  • Hvis du ikke er morsom, finn vitser på nettet.
  • Ha en vits klar for de fleste mobbesituasjoner du har opplevd.
  • Øv på vitsene dine. Å øve i et speil kan sørge for at leveringen din er perfekt og at du er klar for situasjonen.
  • Rollespill med en venn eller søsken for situasjonen. Dette vil hjelpe deg å være klar.

Forvirre dem

Du er ikke morsom. Du vil prøve humor, men det fungerer kanskje ikke slik du håper. Siden ditt håp er å avlede eller forvirre mobberen, prøv å bruke fakta eller en gåte. Du trenger ikke å gi mening, du trenger bare å forvirre dem slik at du kan komme vekk fra dem. Du kan velge å ta ut den algebraiske ligningen du lærte i går eller si tilfeldige fakta om Kardashians eller mote. Det kan være så enkelt som å si: "Vel visste du at Sally selger skjell ved kysten." Ikke bare kan det få en latter, men det er forvirrende. Uansett hva du velger, vil du bare forvirre dem og komme deg unna så fort som mulig. Du leter egentlig etter det 'Hva?' øyeblikk å flykte.

Lag støy

Vanligvis når du blir mobbet, er det beste alternativet å ikke svare. Mobbere ønsker å få en stigning ut av deg og ta fra deg makten. Ved å ikke svare eller svare med en selvsikker tydelig stemme, er du ikke noe morsom. Men hvis du er fanget eller rygget inn i hjørnet, blokkert på et bad eller på annen måte bekymret for din sikkerhet, kan det være en fordel å lage støy. I dette tilfellet, husk at du fortsatt har en stemme. I stedet for å rope fornærmelser tilbake eller krangle med mobberen din, skrik. Skrik så høyt du kan. Bruk det øyeblikket av sjokk for å komme vekk fra situasjonen. Når du har kommet deg bort, si ifra til en voksen umiddelbart.

Jente på videregående mobber i gangen
Jente på videregående mobber i gangen

tiltrekke oppmerksomhet

Det er det typiske mobbescenarioet, du bare gikk ned i gangen og passet på dine egne saker, og plutselig kommer en mobber bort til deg. Ikke bare sier de frekke kommentarer, men du er bekymret for hvor nærme de kommer deg. Du er ikke sikker på hva du skal gjøre. Prøv å tiltrekke deg oppmerksomhet eller forvirre mobberen slik at du kan rømme. Du kan velge å begynne å le manisk, lage fuglelyder, hoppe opp og ned, gjøre rare kroppsbevegelser osv. Finn en måte å lage usannsynlige lyder eller kroppsbevegelser som vil tiltrekke seg andres oppmerksomhet. Folk kan le, men de vil legge merke til det. Sjansen er stor for at det kommer en voksen, spesielt på skolen. Hvis du tar personens kommentarer i det stille, kan det hende at folk ikke skjønner at du blir mobbet, og det kan eskalere fra kommentarer til fysisk vold. Når du kommer vekk fra mobberen, meld dem fra til skolen, foreldre, foresatte osv. Ikke ta mobbing liggende. Vær en kriger.

Bli venner

Årsaken til at tenåringer mobber hverandre er mangefasettert. Men mange ganger har de lav selvtillit og leter etter oppmerksomhet. Å bli venner er kanskje ikke ditt første alternativ, men det er viktig. Finn ut måter å starte dette på.

  • Legg merke til mobberens interesser og se om dere har noe til felles.
  • Er du venn med noen av mobberens venner? I så fall, bruk dette til å prøve å bli kjent med og forstå mobberen din.
  • Inviter mobberen din på kaffe eller til å spille videospill. Bruk dette som en måte å åpne døren til en samtale på og forstå hvorfor de mobber deg.

Husk at når du prøver å bli venn med en mobber, vil du ha andre venner rundt deg for å støtte deg. De kan også fungere som en buffer hvis forsøkene dine ikke fungerer.

Hvordan takle nettmobbing

En nettmobbing som gjemmer seg bak det ekspansive og ansiktsløse internett kan være mye vanskeligere å håndtere. Gitt motet som kommentarer på nett kan gi, kan du også finne deg selv mer villig til å gjengjelde. Dette er imidlertid det verste du kan gjøre. Det er vanskelig å være kreativ med mobbere på nettet, men husk disse strategiene.

Internett-troll sender slem kommentar
Internett-troll sender slem kommentar

Ta 30 sekunder

Når noen misliker deg eller noen du kjenner, vil trangen til å umiddelbart fortelle dem om å "holde kjeft", "ta seg i dine egne saker", osv.vil slå til før du i det hele tatt skjønner det. Så har du på en eller annen måte blitt med i en episk fornærmelseskamp som har kommet ut av kontroll. I stedet for å svare, bruk 30 sekunder på å vurdere kommentaren. Hvis det er et forsøk på å mobbe deg, hold deg rolig og ignorer det. Å svare vil bare eskalere situasjonen. Mobbere lever av svaret ditt. Hvis du ikke svarer, er det ikke gøy for dem, og de vil gå videre til neste mål.

Ta et skjermbilde og rapporter

Ta et skjermbilde og vis det til foreldrene dine, verge eller noen andre du stoler på. De kan hjelpe deg med å håndtere gjerningsmannen på nettet før ting kommer ut av kontroll. Husk at mobberne lever av deg. Jo mer du svarer, jo mer glede får de. Mange nettsteder for tenåringer har også protokoller for mobbere. Så blokker dem og rapporter det som mobbing. Fortell alltid en voksen eller person du stoler på hvis noen mobber deg på nettet.

Hva å gjøre når andre blir mobbet

Hvis du er vitne til at noen andre blir mobbet, kan det være lett å avverge øynene og ignorere det. Men husk at den personen kan være deg en dag. Vil du at noen skal gå bort eller være den personen som har ryggen din? Du vil hjelpe, men hvordan? Prøv noen av disse strategiene:

  • Hjelp å få dem ut av situasjonen. Dette kan være så enkelt som å ta tak i armen og si «Hei, jeg trenger deg.»
  • Hvis du merker at en klassekamerats mobber kommer, ta en prat med vedkommende. Mobbere liker vanligvis målene sine alene.
  • Konfronter mobberen. Hvis du ser det skje, kan du fortelle dem: 'Hei, dette er ikke kult.' Å nekte å være en del av den lattermilde mengden kan være nok til å få dem til å ta en pause.
  • Rapporter det til skolen eller foreldrene dine. Å involvere voksne kan hjelpe dem til å formidle det som skjer. Dette gjelder spesielt for et barn som kanskje ikke selv søker hjelp.
  • Det er kraft i tall. Ikke vær alene om å hjelpe andre, engasjer vennene dine. Du kan til og med velge å starte en kampanje på skolen din som involverer alle.
  • La personen vite at du er der for dem. Tenåringer som blir mobbet kan føle seg alene i verden. Å la dem vite at du har ryggen deres kan gi dem mot.
Tenåringsjente som blir mobbet Lærerkonsoller
Tenåringsjente som blir mobbet Lærerkonsoller

Problemet med mobbing

Mobbing er et stort problem på skoler over hele verden. Mens mange skoler har kampanjer mot mobbing, kan og skjer det fortsatt. Mens det å ignorere, være selvsikker og få hjelp vil fungere mesteparten av tiden, noen ganger i øyeblikkets hete, må du være kreativ. Prøv noen av disse triksene for å sikre at du kan komme deg ut av den vanskelige situasjonen.

Anbefalt: