14 grunner til at det er viktig for barn å tilbringe tid med besteforeldre

Innholdsfortegnelse:

14 grunner til at det er viktig for barn å tilbringe tid med besteforeldre
14 grunner til at det er viktig for barn å tilbringe tid med besteforeldre
Anonim
Bestefar og barnebarn spiser småkaker
Bestefar og barnebarn spiser småkaker

Heldige er barna som har aktive besteforeldre i livet. Å tilbringe tid med besteforeldre er berikende for ungdom på så mange måter, fysisk, følelsesmessig, ment alt og sosi alt. En helg hjemme hos bestemor og bestefar? Hei, barn! Du vil bli savnet, men dette er virkelig for alles eget beste. Her er 14 fantastiske fordeler ved at besteforeldre er i barnebarnas liv.

Besteforeldre øker barnas emosjonelle intelligens

Å oppdra emosjonelt, veltilpassede barn er målet for alle foreldre, og det kan hevdes at for å gjøre dette trenger du bestemor og bestefar ved din side. Forskere i Storbritannia fant at barn som tilbrakte mer tid med besteforeldrene sine hadde en redusert risiko for å ha følelsesmessige og atferdsmessige problemer, og hadde det langt bedre med tanke på deres emosjonelle intelligens, sammenlignet med barn som ikke hadde besteforeldre involvert i deres bor. Studien fremhevet at dette gjelder spesielt for ungdom fra skilte eller separerte familier. Hvis du vil ha glade barn som er bedre i stand til å bearbeide følelser, inviter bestefar over på en matbit.

Å henge med bestemor kan redusere alderdom

Alderisme er en ekte ting, og det er ikke bra. Det er ikke akseptabelt å ha vonde følelser overfor ethvert menneske uten en sann årsak, og dette inkluderer å neglisjere eller unngå eldre bare på grunn av deres alder. Studier har vist at barn så unge som tre år viser negative holdninger til eldre mennesker. Å tilbringe tid med besteforeldre kan i stor grad redusere holdninger til alderdom hos unge.

Ingen nærer lykke som en besteforeldre

Besteforeldre har en uhyggelig evne til å få barnebarna til å smile på forespørsel. Foreldre, spesielt de med yngre barn, kan ganske ofte løpe på tomme, desperate etter en dusj, en matbit som ikke inkluderer gullfiskkjeks eller fem minutter med absolutt stillhet. Når besteforeldrene ikke bor i samme hjem som barnebarna, kan det å tilbringe tid sammen føles ekstra spesielt for begge parter. Besteforeldre kan også være pensjonister og ha mer energi og tålmodighet når de leker med yngre barn, pluss at foreldre får en sårt tiltrengt pustepause. Kvalitetstid med besteforeldrene er en gledelig seier for alle.

Bestemor og barnebarn som ligger i gresset
Bestemor og barnebarn som ligger i gresset

Besteforeldre forbedrer prososial atferd

Hvem visste at tid sammen med bestemor eller bestefar ville bidra til å produsere en søt gutt som sparker baken på skolen? Besteforeldres økonomiske og følelsesmessige støtte ble vist å øke barnebarnets prososiale oppførsel, så vel som deres skoleengasjement, selv med en oppfølging et år senere. Denne studien fokuserte på 10- til 14-åringer som bor i både enslige og toforsørrede familier. Uavhengig av type familie førte besteforeldre-engasjement til en økning i snill, empatisk oppførsel. En ungdom som tar hensyn til andre og er glad i skolen? Nå er det grunn til å feire!

Besteforeldre leser en bok for barnebarnet sitt
Besteforeldre leser en bok for barnebarnet sitt

Å tilbringe tid med besteforeldre kan øke lykke

Kraften til ekte tilkobling! Sterke besteforeldre-barnebarn-forhold kan påvirke depressive symptomer hos barn og eldre. Et nært forhold mellom besteforeldre og barnebarn har vært knyttet til en reduksjon i symptomer på depresjon for begge generasjoner. Besteforeldre i studien viste seg å være mindre deprimerte når de mottok eller ga konkret hjelp til barnebarna. Alt fra turer til butikken, råd om livet eller økonomisk bistand var medvirkende til de reduserte depressive symptomene hos eldre voksne. Gå videre og be bestemor om en tur til butikken eller for vennskapsråd. Det er helt klart bra for hennes mentale helse.

Besteforeldrebarnebarn spiller gitar
Besteforeldrebarnebarn spiller gitar

Besteforeldre kan gi en forståelse av slektshistorien

Besteforeldre har fantastisk tilgang til familiehistorie som mange foreldre kanskje ikke er klar over. Å lære barnebarn om hvor de kommer fra, og familiens kamper og suksesser, hjelper barnebarna bedre å forstå familiens historie. Besteforeldre kan ha gamle familiearvestykker å gi videre, som fotoalbum, hemmelige familieoppskrifter og interessante skatter som barnebarn absolutt vil ha glede av og kan lære av. Besteforeldre som deler historiene sine kan holde minnene i live, noe som for mange eldre individer er utrolig viktig. Hver familie er unik i sin makeup og reise. De eldre generasjonene kan ofte låse opp fortiden, noe som gjør den til en del av nåtiden for yngre generasjoner å lære om deres arv og røtter.

Bestefar og barnebarn ser på fotoalbum
Bestefar og barnebarn ser på fotoalbum

Besteforeldre tilbyr uendelig kos

Det er bare noe spesielt med en god klem som kommer fra bestemor eller bestefar. Ikke bare får klemmer folk til å føle seg trygge, støttet og trygge, men de frigjør også oksytocin for begge mennesker som omfavner. Det betyr at når bestemor gir barnebarnet sitt en klem, frigjør begge hjernene deres denne feel-good-nevrotransmitteren som vekker følelser av kjærlighet, tilknytning og bånd. Neste gang du koser deg nær barnebarnet ditt, bør du vurdere denne handlingen som det samme som å ta en daglig dose emosjonell medisin.

Bestemor og barnebarn klemmer
Bestemor og barnebarn klemmer

Besteforeldre muliggjør bedre innsikt i foreldre

Besteforeldre tilbyr et vindu inn i livene til barnebarnas foreldre. Det er en naturlig nysgjerrighet på når, hvor og hvordan foreldrene deres vokste opp for mange barn. Hvordan var mamma og pappa da de var unge? Foreldre maler ofte deler av bildet for barna sine, men besteforeldre husker hver detalj ganske levende. Besteforeldre kan tilby morsomme anekdoter som foreldrene kanskje ikke husker om oppveksten. Disse er gull verdt for barn, ettersom disse historiene virkelig menneskeliggjør deres elskede foreldre. Minner kan hjelpe et barn bedre å forstå foreldrene sine mens de får kontakt med besteforeldrene sine over historie.

Bestefar forteller en historie til barnebarn
Bestefar forteller en historie til barnebarn

Besteforeldre er alltid klare til å lære bort et nytt ferdighetssett

Besteforeldre levde absolutt på en annen tid sammenlignet med barnebarna. Ferdighetene de kan ha tilegnet seg underveis kan være av interesse for barnebarna. Eldre generasjoner kan like å undervise i ferdigheter som å sy, lage mat, bake og trearbeide, og overføre disse kunstene til barnebarna. Barn lærer noe nytt, besteforeldre holder tradisjonene i hevd, og alle får tilbringe kvalitetstid sammen med å finne nye ferdigheter. Barn kan endre spillet og prøve å lære bestemor eller bestefar noe nytt også. Besteforeldre setter seg gjerne ned og tar en svingom på noe barna finner nytt og kult.

Bestefar og barnebarn baker
Bestefar og barnebarn baker

Besteforeldre styrker bånd

Å tilbringe tid med besteforeldre fremmer familieforbindelser mellom generasjoner. Dette åpner døren for besteforeldre og barnebarn til å lære om å opprettholde sunne og trygge relasjoner med mennesker som er svært forskjellige i alder. Knytt deg til besteforeldrene dine ved å stille dem spørsmål om livet deres. Lytt til svarene de gir deg. Du kan lære at mens du har flere tiår mellom deg, har du også mye til felles. Mennesker ønsker og trenger å føle seg knyttet og knyttet til andre. Det er ingen bedre person å skape et bånd med enn besteforelderen din.

Bestefar barnebarn sykle
Bestefar barnebarn sykle

Besteforeldre lærer barn ubetinget kjærlighet

En besteforeldre vet hvordan ubetinget kjærlighet ser ut bedre enn noen andre. Når det kommer til barnebarna deres, er alt de trenger å gjøre å elske dem. Det er nettopp derfor besteforeldre er den største spillejobben på jorden. Uansett hva barna gjør, elsker besteforeldre dem uansett. Det er ikke mye du kan kaste på en besteforeldre som de ikke allerede har sett en gang eller to.

Bestemor ser opp på barnebarnet sitt
Bestemor ser opp på barnebarnet sitt

Bestemor og bestefar hjelper i barnehagen

Å oppdra barn er kostbart, spesielt når du tar med den gjennomsnittlige mengden penger familier bruker på barnepass hvert år. Skriv inn besteforeldre. Å ha bestemor eller bestefar til å se på barna mens du går ut i verden og tjener en dollar kan hjelpe familier økonomisk og gi besteforeldre noe å dedikere dagene til. Selv om du prøver å betale foreldrene dine for å hjelpe deg med barna, vil de sannsynligvis ikke ta pengene dine uansett.

Barnebarna er den ultimate andre sjansen

Foreldre er et av livets sanne maratonløp. Gjennom de mange tiårene med barneoppdragelse (denne jobben stopper ikke bare når barna fyller 18 år), vil det utvilsomt være ting som bestemor og bestefar ville gått tilbake og endret hvis de kunne. Gode nyheter! De får gjøre ting over alt med barnebarna, og baner veien for barneoppdragelse mens de ser på livet gjennom oppfriskede linser. Universet er ikke alltid flinke til å gi ut andre sjanser, men å hjelpe til med å oppdra barnebarna er virkelig en gave og enda et skudd på den viktigste jobben i verden.

Å bruke tid sammen kan hjelpe besteforeldre til å leve lenger

Alle vil at bestemor og bestefar skal leve for alltid, og det viser seg at barnebarn faktisk kan hjelpe de eldste til å bli høye ved å være i nærheten. Studier har vist at de som er barnevakter for barnebarna har en 37 % lavere dødelighet sammenlignet med personer på samme alder som ikke har konsekvente omsorgsoppgaver tildelt deres daglige liv. Dette kan tilskrives det faktum at eldre mennesker som tar seg av yngre barn har en god følelse av hensikt, forblir aktive (barn er raske!), og bruker dagene på å finpusse kognitiv funksjon og ferdigheter. Planlegg en datekveld eller send barna hjemme hos foreldrene dine slik at du kan gjøre ærend. Du drar ikke nytte av dem; du gjør det for å forlenge livet deres!

Fordelene ved å verdsette tid med besteforeldre

Tid med bestemor og bestefar vil garantert føre til moro, for ikke å nevne noen ganske utrolige mentale endringer. Enten de lærer barnebarna hvordan de skal lage mat, oppmuntrer dem til å være snille individer eller lærer dem opp i et brettspill, gjør opplevelser med dem vanligvis at barnebarna føler seg varme og uklare.

Anbefalt: