Velferds fordeler og ulemper

Innholdsfortegnelse:

Velferds fordeler og ulemper
Velferds fordeler og ulemper
Anonim
hjelpende hånd for trengende familie
hjelpende hånd for trengende familie

Det er en utfordring å definere hva 'velferd' betyr i USA, men det er viktig å forstå nøyaktig hva det er før du nærmer deg fordeler og ulemper. Det er mange fordeler og ulemper med velferd, og temaet fortsetter å vekke sterke følelser hos amerikanere fra enhver politisk overbevisning.

Hva utgjør velferd?

Velferd kan bredt defineres som et statlig program, finansiert av skattebetalere, som gir økonomisk hjelp til enkeltpersoner eller grupper som ikke kan forsørge seg selv.

I USA administreres velferdsprogrammer av både statlige og føderale myndigheter. De er behovsprøvde programmer, noe som betyr at en person må bevise behov før de blir godkjent for ytelser.

Eksempler på det store utvalget av velferdsprogrammer inkluderer:

  • Midlertidig hjelp for trengende familier (TANF)
  • Medicaid
  • Supplerende sikkerhetsinntekt (SSI)
  • Supplemental Nutritional Assistance Program (SNAP)
  • Bolighjelp
  • Forsprang
  • Supplerende ernæringsprogram for kvinner, spedbarn og barn (WIC)

Å se på velferdsstatistikk kan hjelpe deg å bedre forstå hvordan programmene brukes. Velferdsprogrammer fokuserer på de som er funksjonshemmede eller oppdrar barn. Hvis du ikke er funksjonshemmet og ikke oppdrar barn, kan det være svært vanskelig å kvalifisere for og opprettholde velferdshjelp.

Argumenter til fordel for velferd

De som går inn for velferd peker på de mange fordelene programmene gir for de fattige og deres familier.

Høyt behov blant amerikanere

Talerne peker på de mange fordelene med velferdsprogrammer. Fra september 2016 mottok over 67 millioner amerikanere velferdshjelp fra myndighetene, og over 70 millioner amerikanere kvalifiserte seg for Medicaid. Det er tydelig at det er mange mennesker i nød, og velferden bidrar til at de kan finne hjelp.

Hjelper barn

barns familietegning
barns familietegning

National Public Radio (NPR) melder at en langtidsstudie viste at det aller første velferdsprogrammet, Mother's Pension Program, hadde positive effekter på barn. Programmet så ut til å bidra til å gjøre det mulig for mottakerne å holde på med utdanning lenger og tjene mer som unge voksne, i tillegg til å øke levetiden deres.

Reduser kriminalitet

Folk for velferd påpeker også at det kan redusere kriminalitetsraten ved å hjelpe folk til å unngå å være i desperasjon, der de føler behov for å gjøre desperate ting som å stjele, biljage og mer. Som et resultat kan velferd også bidra til å beskytte middel- og overklassen fra å bli ofre for kriminalitet.

Sosi alt bra

Samlet sett er tilhengere av velferd interessert i å forhindre sult, sykdom og elendighet blant de fattigste delene av samfunnet. De mener velferdssystemet er et uttrykk for det aller beste sosiale gode.

Argumenter mot velferd

Ikke alle er for velferd. Grunner som ofte oppgis for å være i opposisjon til velferd inkluderer:

For mye skatt

Pengene til velferd kommer fra folket gjennom skatt. Velferdsmotstandere liker ikke at regjeringen tar skattepengene deres og gir dem til noen andre. I stedet oppfordrer noen mennesker som er imot velferd bekymrede enkeltpersoner til å finne veldrevne veldedige organisasjoner og støtte dem, i stedet for å gi det ansvaret til myndighetene.

Skapelse av avhengighet

Velferdsmotstandere opplever også at velferdsordninger skaper avhengighet og gir en livssituasjon der det er bedre å motta velferd enn å jobbe. Det er mulig for velferdsmottakere å havne i en «velferdsfelle» der de hvis de jobber for mye mister ytelser som de ikke har råd til å erstatte.

For dyrt å vedlikeholde

Mange kritikere er bekymret for at velferden vokser for raskt. De føler at veksten av velferdsprogrammer vil slå den amerikanske økonomien konkurs og at programmene som eksisterer ikke reduserer årsakene til fattigdom. Etter deres syn forverres dette av immigrasjonsspørsmål, og ideen om at illegale innvandrere utnytter velferden som ikke burde.

Bedrageri

Kritikere av velferd er også svært bekymret for velferdssvindel, og bemerker at syv velferdsprogrammer står på Office of Management and Budgets (OMB) liste over programmer med upassende utbetalinger over $750 millioner per år. Velferdssvindel skatter et allerede utstrakt system enda mer.

Hjelpe de som ikke fortjener det

Velferdsmotstandere er også opptatt av å hjelpe de som ikke er virkelig trengende, inkludert de som tar dårlige valg og lider av alkohol- og narkotikaavhengighet. De føler at amerikanere som kan jobbe bør gjøre det, og at bare de virkelig fattige og funksjonshemmede bør få hjelp.

Bevege seg fremover

Både tilhengere og motstandere av velferd har gode poeng. Det er viktig å ha en måte for de trengende å få hjelp, uten å skape avhengighet eller en «velferdsfelle».

The Personal Responsibility and Work Opportunity Reconciliation Act av 1996 er en "velferdsreform" -lov som pålegger stater å sørge for at velferdsmottakere søker arbeid. Loven inkluderer også omfattende håndhevelse av barnebidrag og gir økonomiske insentiver for familier til å flytte fra velferd til arbeidsstyrken. I mange tilfeller er velferdshjelp nå også tidsbegrenset.

Det er avgjørende å ha skikkelig tilsyn med velferdsprogrammer samtidig som det hjelper barn med å få en best mulig start på livet. Det som er vanskelig å vite, er selvfølgelig hvordan man skal nå disse målene. Å fortsette å forstå og diskutere argumenter på begge sider er det første skrittet mot å virkelig løse problemet med amerikanere i nød.

Anbefalt: