Mango Tree Diseases

Innholdsfortegnelse:

Mango Tree Diseases
Mango Tree Diseases
Anonim
Sunn mangofrukt kan bli din med riktig trevedlikehold.
Sunn mangofrukt kan bli din med riktig trevedlikehold.

Det er noen få vanlige mangotresykdommer i USA. Sykdommene, hvis de ikke kontrolleres, kan infisere ikke bare huseierens frukttrær i bakgården, men også de i nabogårdene, så rask handling er alltid best. Hvis du er en fan av den saftige tropiske mangofrukten, vil følgende informasjon hjelpe deg med å identifisere sykdommer som kan invadere trærne dine.

Athracnose Disease

Mango antraknose (bladfase)
Mango antraknose (bladfase)

En av de alvorligste sykdommene er atracnose. Det er forårsaket av Colletotrichum gleosporioides-sopp.

Symptomer

Symptomer på denne sykdommen inkluderer mørke bladflekker, blomstrer og fruktråte. Flekkene som vises på bladene er små og svarte eller brune. Disse flekkene kan være små prikker eller så store som en halv tomme i diameter i eldre trær. Flekkene kan virke mye større i yngre trær, og hele greiner vil ha blader som visner og dør.

Smitten kan også dukke opp når treet blomstrer. Symptomene er brune flekker som vises på blomstene, som deretter blir brune og faller av. Knopper påvirkes også, blir brune, forstørres og dør deretter av. Når det gjelder frukten, infiserer soppen huden på frukten. Når den begynner å modnes, vil det vises svarte flekker. Soppen forårsaker ikke bare råtning av ytre skall, men også fruktens indre.

Hvordan det sprer seg

Denne soppen spres fra sporer som lever i døde blader på bakken og overføres til mangoen gjennom regn eller vanning som spruter på treet. Når treet er infisert, overføres sporene til andre grener via vanndråper. Under lange, regnfulle vårer overføres sykdommen lett gjennom hele frukthager.

Behandling

Behandlingen er todelt. For det første er det viktig å holde området under mangotreet fritt for rusk og nedfallsfrukt. For det andre kan trærne behandles med et kobbersoppmiddel med flere intervaller, som inkluderer start i begynnelsen av vekstperioden og avslutning etter høsting.

Verticillium Wilt

Mango Verticillium visner
Mango Verticillium visner

Verticillium-visne er forårsaket av Verticillium albo-atrum og V. dahlie-sopp som lever i jorda. Mangotrær som er plantet i områder som tidligere ble brukt til å dyrke grønnsaker, for eksempel tomater, ser ut til å være mest utsatt.

Identifisere symptomer

Symptomene på et tre som er infisert med denne soppen inkluderer blader på den ene siden av treet som visner, deretter blir det brunt og dør. Bladene forblir vanligvis festet til treet, noe som gjør denne sykdommen noe lett å identifisere. For å identifisere denne sykdommen positivt, kuttes en gren fra treet og deretter lages et langsgående snitt. Innsiden av et tre infisert med verticillium visne vil ha et brunt utseende på grunn av vaskulær degenerasjon inni.

Forebygging og forlengelse av livet

Å holde mangotrær ordentlig beskjært, vannet og matet bidrar til å holde treet sunt og bedre i stand til å bekjempe en infeksjon. De fleste trær infisert med verticillium visne vil til slutt dø og må fjernes fra landskapet. Du kan imidlertid prøve å forlenge levetiden til mangoen ved å beskjære de berørte områdene så snart du oppdager problemet. Ikke plant tilbake i det samme området der verticillium-visne har forårsaket forbigående problemer.

Mugg

Mugg på blad
Mugg på blad

Mugg er forårsaket av Oidium mangiferae-sopp og transporteres gjennom vinden. Det vises når det er lengre perioder med kjølige, tørre temperaturer.

Tegn på sykdommen

Symptomene på sykdommen kan identifiseres med utseendet til et hvitt, pulveraktig stoff på paniklene, ny frukt og undersiden av nye blader. Denne sykdommen kan forårsake for tidlig fall av blader og frukt og kan ødelegge en avling. Modne blader som er infisert har flekker som ser en lilla-brun farge. Dette skjer når den hvite soppen begynner å forsvinne.

Behandling og forebygging

Behandlingen for denne soppen er et kobbersoppmiddelprogram som starter tidlig på våren akkurat når blomstene utvikler seg og strekker seg til slutten av avlingssesongen. Forebygg problemet ved å plante i det varmeste området i landskapet ditt, beskjære slik at mangoen har god luftsirkulasjon, og holde området under treet fritt for planterester, nedfallsfrukt og ugress.

Rødrust

Cephaleuros virescens forårsaker en bladflekksykdom
Cephaleuros virescens forårsaker en bladflekksykdom

Rødrust, også k alt algeflekk, er forårsaket av en parasittisk alge, Cephaleuros spp., og forårsaker vanligvis ingen alvorlige problemer for treet annet enn kosmetiske. Problemet er spredt og mest alvorlig når forholdene er fuktige, varme og regnfulle.

Identifisere problemet

Et av symptomene på denne sykdommen er utseendet til dusinvis av små, rustfargede flekker på bladene. Hvis det ikke kontrolleres, kan sykdommen spre seg fra bladene til stilkene og barken på treet. Røde sporemasser vil gjøre disse områdene tykkere og forårsake kreft, som til slutt må fjernes ved beskjæring. Beskjær tilbake til en sunn del av tre. Steriliser alltid beskjæringsbladene før og etter kutt, slik at du ikke infiserer friske deler av treet.

Behandle med kobbersoppdrepende midler

Behandlingen for denne sykdommen er et program med kobbersoppmidler som starter om våren og påføres med jevne mellomrom gjennom vekstsesongen. Organiske bladsoppmidler har ikke vært effektive for å eliminere denne sykdommen.

Phoma Blight

Mango Phoma Blight
Mango Phoma Blight

Phoma blight (Phoma glomerata) er en jordbåren soppsykdom som viser at den bare virker på eldre mangoblader. Soppsporene fester seg til bladene når vann fra regn eller vanning treffer den infiserte jorda og får den til å sprute opp og på treets løvverk. Hvis ubehandlet og i alvorlige tilfeller, fører phoma blight til tot alt bladfall og skrumpning av de berørte grenene.

Initialsymptomer

Når soppen først angriper bladene, viser symptomene seg som små, misfargede gulaktige og brunlige flekker som til slutt dekker hele overflaten. Ettersom soppsporene fortsetter å utvikle seg, vokser flekkene i størrelse og areal, med fargen endres til en rusten brun og sentrene kan få en gråaktig farge.

Forebygging og behandling av sykdommer

Å holde mangoen riktig matet og sunn bidrar til å forhindre phoma blight, i tillegg til å holde området under treet rent, fjerne fallende løvverk og frukt. Når du vanner, prøv å unngå at den våte jorda spruter på treet. Behandle infiserte trær med et kobbersoppmiddel, og sørg for å dekke alle overflater på treet når du sprøyter. Gjenta behandlingen hver 14. til 20. dag.

Dieback in Mangos

Brun harpiks på mangotre
Brun harpiks på mangotre

Återgå i mango kan være et alvorlig problem som påvirker frukten alvorlig, og i alvorlige tilfeller dreper du hele treet. Den luftbårne soppen Lasiodiplodia theobromae infiserer treet og får bladverket, stilkene og grenene til å begynne å brune og dø ovenfra og ned.

Vanlige symptomer

Trær kan se nesten ut som om de har blitt brent i en brann. Til slutt faller løvet fra treet. Etter hvert som problemet utvikler seg, siver det ut en gummiaktig, gulaktig til brun substans fra barken. Selv om nedgang skjer gjennom hele året, er det mest vanlig i våte vintermånedene.

Beskjæring og forebygging

Ved det første tegn på problemet bør gartnere beskjære alle berørte grener og stengler, og sørge for å kutte ned flere centimeter til sunt tre. Pass på at du bruker steriliserte beskjæringsverktøy slik at du ikke overfører sykdom til sunt tre. For å hjelpe til med å kontrollere og forhindre ytterligere infeksjon, spray hele treet så vel som de kuttede endene av grenene med et kobbersoppmiddel.

Bakteriekreft eller bakteriell svart flekk

Mango med kreft
Mango med kreft

Bakteriekreft, også k alt bakteriell svart flekk, forårsaket av bakterien Xanthamonas campestris, kan noen ganger være en alvorlig sykdom som påvirker alle deler av mangoen, spesielt frukten. Bakteriene kommer inn i forskjellige deler av mangoen gjennom sår og sprer seg raskt til andre deler av treet når de berører hverandre. Sykdommen er mest alvorlig og sprer seg raskt om våren der været er kjølig og regnfull. Kultivarer som Langra, Totapuri og Mallika er typer som er mer utsatt for infeksjon.

Symptomer på sykdom

De første tegn på sykdommen viser seg som mørke vannflekker på løvet, og over tid vokser flekkene seg større og danner cankers. Cankers påvirker etter hvert treets kvister og umodne frukter. Lesjoner på frukten blir svarte og åpnes til slutt og frigjør en smittsom gummiaktig substans som inneholder sporene til bakteriene.

Tidlig behandling og forebygging

Tidlig behandling fungerer best og gartnere bør beskjære berørte områder av treet, og sørge for å kutte ned flere centimeter til sunt tre. For å unngå å overføre sykdommen til friske deler av treet, sørg for å sterilisere beskjæringsverktøybladene dine før du beskjærer.

Når du er infisert, spray alle deler av mangoen med et kobbersoppmiddel og behandle hver 10. dag. Å holde området under treet fritt for ugress og nedfallende rusk bidrar til å forhindre problemet.

Sotmugg

Mango med sotet mugg
Mango med sotet mugg

Sotmugg er en sopp som bæres av vinden og fester seg til alle områder av mangoen, inkludert frukten som har klissete honningdugg på seg.

Tegn på sotet mugg

Et svart, sotlignende stoff dekker de berørte områdene av treet og er et tegn på et angrep av saftsugende insekter, som bladlus, den hemmelige honningduggen.

Behandle etter alvorlighetsgrad

I de fleste tilfeller er ikke sotet mugg et alvorlig problem og skaper bare kosmetiske problemer, så behandling er ikke nødvendig. Behandling av insektene med en insektdrepende såpe kontrollerer vanligvis at problemet ikke oppstår.

I alvorlige tilfeller av sotet mugg der den dekker en stor del av løvet og kvistene, fjernes de mugne områdene fra treet ved å beskjære de berørte grenene og kaste trimmen i en søppelsekk. Du kan også bruke en mild oppvasksåpe blandet i vann og vaske formen fra bladene.

Mango misdannelsessykdom

Mangomisdannelse er ikke et veldig vanlig problem i USA, men gartnere bør være på utkikk etter tegn på sykdommen når treet begynner å blomstre. Soppen Fusarium mangiferae er kilden til problemet og påvirker de utviklende blomstene. Forskere studerer fortsatt sykdommen, og den antas å spres av vindforhold. Sykdommen spres også over lange avstander gjennom vegetativt forplantningsmateriale (pode), kontaminerte beskjæringsverktøy og mangoknoppmidd.

Sykdom hindrer fruktutvikling

Pukene utvikler seg med et kort, stubbet og klynget utseende, og frukten utvikler seg aldri. Blomster tørker etter hvert opp, blir svarte og dør.

Hvordan behandle og forebygge

Hagtearbeidere bør beskjære berørte panikler og skudd så snart de oppdager problemet og kaste i en søppelsekk slik at soppen ikke påvirker sunne deler av planten. Sørg for å sterilisere beskjæringsverktøybladene dine før du trimmer. Hvis insekter blir et problem, bør spraying av treet med en insektdrepende såpe kontrollere problemet. Regelmessig spraying av hele treet med et kobbersoppmiddel hjelper til med å forhindre problemet.

Administrere mangotreets helse

Behandle de fleste sykdommer i mangotre ved å rydde opp nedf alt frukt, døde blader og grener på slutten av vekstsesongen og ved periodisk bruk av soppdrepende midler. Det er imidlertid umulig å eliminere alle sykdommer fordi noen sopp kan forbli i dvale i jorden i flere år eller spres av nærliggende trær. Ved det første tegn på infeksjon, start et regime med soppdrepende applikasjoner. Hvis det ikke er tegn til bedring, kontakt ditt lokale Cooperative Extension-kontor eller barnehagen der du kjøpte trærne for å få en korrekt diagnose av sykdommen.

Anbefalt: