Opprette en hjemmefødselsplan (med mal)

Innholdsfortegnelse:

Opprette en hjemmefødselsplan (med mal)
Opprette en hjemmefødselsplan (med mal)
Anonim
Mor og nyfødt etter en hjemmefødsel med vann
Mor og nyfødt etter en hjemmefødsel med vann

Å skrive opp en fødselsplan bidrar til å sikre at dine ønsker blir ivaretatt under fødsel og fødsel. Selv om du kanskje ikke synes det er like nødvendig når du føder hjemme, hjelper det å ha en skriftlig plan folkene som skal hjelpe deg med å gi deg fødselsopplevelsen du ønsker uten å bekymre deg for å få på plass varer eller prosesser i siste liten.

Using a Printable Home Birth Plan Checklist

Å bruke den utskrivbare hjemmefødselsplanen for å lage planen din, kan hjelpe deg ved å gi instruksjonene for hvert element som er oppført. Last ned planmalen og fyll ut informasjonen din, og se gjennom den med fødselsteamet ditt eller arbeid på det sammen med dem.

Du bør også gjennomgå planen med jordmor og fødselslege, slik at han eller hun er klar over intensjonene dine og kan gi nyttig tilbakemelding om flere ting du bør vurdere. Det er også en god idé å gi dem en kopi som de skal ha i journalen din.

Malen er delt inn i seksjoner etter kategori med et tomt område på slutten av hver seksjon for å legge til ytterligere instruksjoner som ikke dekkes på listen. Forsyningssjekklisten mot slutten kan brukes til å krysse av varene du vil ha med på fødselsarrangementet ditt. Det er flere tomme linjer på slutten for å legge til elementer som ikke er inkludert på listen. Ikke glem å inkludere nødinformasjonen din i tilfelle du må overføres til sykehus.

Lag din hjemmefødselsplan

Det er en god idé å begynne på hjemmefødselplanen din minst en måned etter fødselen, slik at du ikke haster med å fullføre den. Sett av en tid for å sette deg ned med jordmoren eller doulaen din og din partner for å gå gjennom detaljene og lage et dokument som alle forstår. En grunnleggende hjemmefødselplan bør dekke all nødvendig informasjon for deg og din kommende baby, samt beredskapsinformasjon i tilfelle en nødsituasjon.

Din jordmor og/eller fødselslege

Inkluder legens navn, adresse, telefonnummer og nødkontaktinformasjon, samt sykehuset der de har innleggelsesrettigheter.

Gjeldende medisiner

Legg til en liste over eventuelle medisiner du tar regelmessig, inkludert reseptfrie medisiner, i tilfelle du må gå til sykehuset.

Fødselsutstyr

En liste over forsyninger du vil ha for hånden under fødselen. Dette inkluderer forsyningene jordmoren din trenger og fødselsutstyr som fødselsbasseng, fødselsballer, rebozos eller en fødestol.

Fødselsmiljø

En beskrivelse av miljøet under fødsel og fødsel, for eksempel hvordan du vil ha rommets lys og temperatur. Noen kvinner foretrekker å ha ting for å holde dem avslappet, for eksempel myk musikk, eteriske oljer og duftlys. Dette kan også inkludere ting som om du vil ha ekstra puter, størrelsen og mykheten på putene, tepper og varmeputer eller isposer (eller begge deler!). Du kan også liste opp hvilken mat og drikke du vil ha tilgjengelig.

People Present

En liste over hvem du vil ha i rommet, samt alle personer du ikke vil ha der hvis det er et problem. Du kan også inkludere sekundære trinn, for eksempel om du vil at noen skal dra hvis du begynner å oppleve en vanskelig fødsel og foretrekker et mindre overfylt rom når du er ukomfortabel.

Smilende foreldre med nyfødt
Smilende foreldre med nyfødt

Bilder og video

Inkluder detaljerte instruksjoner om fotografering og/eller videoopptak av fødselen. Du vil kanskje at en eller begge skal skje, eller vil at det skal gjøres klart at du ikke vil ha noen type bilder eller videoer tatt. Hvis det er tilfelle, vil du kanskje til og med legge til at du ikke vil ha smarttelefoner med inn i rommet. Hvis du tillater bilder eller videoer, bør du gjøre det klart hvem som har lov til å gjøre dette, og også om du vil ha en profesjonell fødselsfotograf til stede og kontaktinformasjonen deres.

Smertemedisin

Gi instruksjoner om du ønsker å få noen medisiner under fødselen for å lette ubehaget ditt. Dette kan omfatte både reseptfrie legemidler og reseptbelagte medisiner.

Fødselsmetode

Instruksjoner om selve leveringsmåten, for eksempel om du vil bruke en metode som spinning av babyer eller bruk av et rebozo-skjerf. Du bør også angi hvor mye coaching du vil ha for å puste og skyve babyen ut. Noen kvinner synes dette er veldig nyttig og motiverende under fødselen, mens andre foretrekker at det er stille.

Nødplan

Instruksjoner om hva du skal gjøre i nødstilfeller og under hvilke omstendigheter er du villig til å bli kjørt til sykehuset og hvem som skal ta deg. Du kan også notere instruksjoner for spesifikke potensielle problemer, for eksempel om du er villig til å tillate induksjon, en episiotomi, smertestillende medisiner som epidural eller bruk av tang. Hvis et keisersnitt må oppstå, ta med informasjon om hva du vil skal skje under den prosedyren, for eksempel om du vil være bevisst eller gis narkose.

Babyen etter levering

Du bør gi detaljerte instruksjoner om hva du skal gjøre etter fødselen med babyen.

  • Noen mødre vil at babyen blir renset før den blir gitt dem til å holde, mens andre ikke vil at vernix caseosa-belegget skal fjernes umiddelbart.
  • Du kan be om at babyen din legges på brystet for hud-mot-hud i en viss tid rett etter fødselen. I noen tilfeller vil moren be om dette for den andre ektefellen hvis de er ufør, for eksempel hvis du må tas til sykehuset for keisersnitt og ikke kan holde babyen med en gang.
  • En annen vurdering å svare på i planen din er om du vil at babyen skal amme fra deg med en gang eller om det bør gis morsmelkerstatning.
  • Hvis du planlegger å amme, kan det være lurt å gjøre det kjent at du ikke vil ha en smokk gitt til babyen.
  • Du bør også inkludere instruksjoner om hvilke medisinske prosedyrer som vil bli utført på spedbarnet, for eksempel en vitamin K-injeksjon, bruk av et pulsoksymeter og en metabolsk skjerm og eventuelle andre umiddelbare prosedyrer som legen din anbefaler. Mens disse vil bli gjort på sykehuset, bør du inkludere instruksjoner i tilfelle du må fraktes til sykehuset i en nødssituasjon og fødselen ender opp der.
  • Til slutt bør du inkludere instruksjoner om omskjæring hvis babyen din er en gutt, og om du vil ha det gjort eller ikke.

Navlestreng og morkake

Instruksjoner om å kutte navlestrengen og hvem som skal utføre prosedyren er viktig.

  • I noen tilfeller gjøres dette av den andre forelderen, men hvis denne personen ikke er til stede, eller hvis du ønsker en annen person eller personer involvert, bør du merke det i planen.
  • Når snoren kuttes er også viktig, siden noen helsepersonell mener at det å utsette å kutte navlestrengen kan ha helsemessige fordeler for babyen.
  • Du bør også angi hva du vil ha gjort med morkaken og om du vil ha medisiner for å gjøre utfloden av morkaken raskere.

Plan for andre barn og kjæledyr

Hvis du har andre barn, bør du inkludere instruksjoner om hvor de skal være under fødselen og hvis de ikke vil være tilstede, hvem som skal ha tilsyn med dem. Du bør også legge til på hvilket tidspunkt de kan slippes inn i rommet etter at fødselsprosessen er over. Hvis du har kjæledyr, for eksempel en hund eller katt, bør du også angi hvor de skal være under fødselen og hvem som skal ta seg av dem, og på hvilket tidspunkt de kan tillates på rommet, hvis i det hele tatt.

Planlegg babyens hjemmefødsel

Å ha babyen hjemme kan gjøre opplevelsen mindre stressende for noen kvinner og sørge for en mer naturlig fødsel. Sørg imidlertid for at du utarbeider en plan og sjekkliste på forhånd med fødselsteamet ditt, slik at alle er på samme side på den spesielle dagen din og det ikke er ekstra stress på grunn av forvirring eller mangel på beredskap.

Anbefalt: