Oppskrift på eddiklukemiddel

Innholdsfortegnelse:

Oppskrift på eddiklukemiddel
Oppskrift på eddiklukemiddel
Anonim
Eddik ugressmiddel
Eddik ugressmiddel

Den enkleste oppskriften på eddikugressmiddel er rett og slett å bruke eddik på full styrke, uten å tilsette noe annet. Hvit eddik brukes oftest til dette formålet, selv om all eddik vil fungere. Eddik er generelt også et kjæledyrsikkert ugressmiddel.

Typer eddik

Det finnes mange typer eddik. Den mest populære typen er eplecidereddik. Det er vanligvis en blanding av eplecider, eddik og vann redusert til fem prosent surhet for mer jevn sylting og bordstyrke. Pickling eddik kan gå opp til 18 prosent surhet. Generelt, jo sterkere surhetsnivået til en eddik er, desto sterkere vil eddikens ugressdrepende kraft være. Det er eddiksyren i eddik som arbeider for å drepe uønskede planter.

Oppskrifter for eddikugressdreper

Det finnes mange oppskrifter som brukes av gartnere. Det avhenger av din egen erfaring og mening hva som er best å bruke. Flere forskjellige oppskrifter er gitt nedenfor, etterfulgt av advarsler og annen informasjon som vil være nyttig for deg.

  • Eddik alene - Full styrke, ufortynnet 18 prosent surhetsgrad eddik kan være en effektiv ugrasbekjemper.
  • Eddik og såpe – Bland oppvasksåpe med en hastighet på én unse per gallon fullstyrkeeddik. Denne blandingen kan fungere som et insektmiddel. Vær oppmerksom på dette mens du bruker det. Husk også at den vil drepe de gode plantene dine også, så pass på at du ikke får den på noen av blomstene eller grønnsaksplantene dine. Se avsnittet om farer nedenfor for advarsler om skadelige kjemikalier i enkelte vaskemidler.
  • Eddik, såpe og s alt – en gallon eddik, en kopp s alt, en spiseskje oppvaskmiddel. Bland sammen og påfør. Se avsnittet om farer nedenfor for advarsler om skadelige kjemikalier i enkelte vaskemidler.
  • Eddik og sitronsaft – Mange sier at tilsetning av sitronsaft til eddik øker effektiviteten som ugressmiddel. Dette er fordi det øker surhetsnivået. Å legge til alt fra én spiseskje til én kopp per gallon er en vanlig oppskrift.
  • Eddik og essensiell olje – Bland full styrke eddik med en spiseskje eterisk olje av nellik eller appelsin. Noen gartnere sier at oljen hjelper blandingen å holde seg til plantene bedre for å øke effektiviteten.

Advarsler og farer

Her er noen tips du bør huske på for å unngå å skade plen, jord, dyr eller planter:

  1. Vær oppmerksom på at enhver oppskrift på eddiklukemiddel har kraften til å drepe ugress og uønskede planter, men at den ikke diskriminerer i hva den dreper. Den har også kraften til å drepe gode og ettertraktede planter. Pass derfor på at du ikke sprayer det på eller i nærheten av planter du ønsker å beholde som prydplanter eller grønnsakshagen din.
  2. Eddik brukes ofte som et desinfeksjonsmiddel for å drepe bakterier, mugg og bakterier. Det er greit når du vil ha disse tingene borte fra hjemmet eller kjøkkenbenken, men i miljøet er det mange nyttige bakterier som du vil beholde i jorda. Rik kompost og humus vrimler av nyttige bakterier og organismer. Unngå å sprøyte noen av disse løsningene på jord der du har tenkt å plante fordi det vil sterilisere jorden - kanskje opptil to år.
  3. Vær selektiv med hensyn til typen vaskemiddel/såpe/væske du legger til din hjemmelagde ugressmiddel. Det er visse farer forbundet med kjemikalier som ofte finnes i husholdningsrengjøringsløsninger, for eksempel vaskemiddel. Disse inkluderer fosfater, fenoler og natriumhypokloritt eller blekemiddel. Ifølge National Institutes of He alth skader fosfater miljøet; fenoler og natriumhypokloritt har giftige egenskaper. Velg vaskemidler som er fri for disse kjemikaliene. Unngå også husholdningsrengjøringsmidler som er "antibakterielle", da disse vil drepe nyttige bakterier i jorda.

Annen bruk

Eddik er miljøvennlig og økologisk. Den kan brukes til en rekke formål, for eksempel:

  • Ugressdreper
  • Insektmiddel
  • Soppdreper
  • Desinfeksjonsmiddel
  • Bordskrydder
  • Pickling medium

Hvordan søker jeg

Tilsett eddik eller ugressmiddelblanding i en sprayflaske eller legg den i en vannkanne. De beste resultatene oppnås når du påfører eddiken eller løsningen direkte på plantene du vil drepe, inkludert bladene, stammen, blomstene og stilkene, i stedet for å påføre på rot-/jordnivå.

Anbefalt: