Babysvømmeveiledning: Leksjoner og tips for en smart start

Innholdsfortegnelse:

Babysvømmeveiledning: Leksjoner og tips for en smart start
Babysvømmeveiledning: Leksjoner og tips for en smart start
Anonim
Mor lærer spedbarn å flyte i svømmebassenget
Mor lærer spedbarn å flyte i svømmebassenget

Babysvømmekurs er et flott alternativ for foreldre som vil at barna deres skal dykke inn for å lære å svømme i ung alder. Hvis du tror at spedbarnssvømmetimer kan være midt i blinken for deg, eller svømmebane snarere, vet når og hvordan du skal starte læringsprosessen, og hva forskjellige typer svømmeprogrammer kan tilby den lille.

Vannsikkerhet er viktig

Når du ønsker en liten en velkommen til verden, er det plutselig mange baser å dekke. Du er nå ansvarlig for å lære dem alt som er å vite når de vokser, og for å holde dem trygge fra utallige farer. Det er garantert en vanskelig oppgave, og mange foreldre tror at det å starte svømmetimer i spedbarnsalderen vil sjekke minst én skummel ting av listen: drukning. Å miste et barn på den måten er ikke noe noen foreldre ønsker å tenke på, og farene er svært reelle. CDC anslår at rundt 3 536 barn drukner hvert år, og ett av fem av disse dødsfallene tilskrives barn under 14 år. Å kjenne til denne nervepirrende statistikken fører ofte til at foreldre ser nærmere på babysvømmetimer.

Mens noen foreldre henvender seg til spedbarnssvømmetimer med håp om at barna skal holde seg tryggere i tilfelle en akvatisk nødsituasjon, tar andre seg til vannet på grunn av de store fordelene som akvatisk eksponering har for små babyer.

Fordelene ved å starte svømmetimer tidlig

Den åpenbare fordelen med å starte svømmetimer tidlig er å vænne seg til vannet og lære noen sikkerhetsgrunnlag. Når det er sagt, er det INGEN erstatning for de alltid våkne øynene til en omsorgsperson når det kommer til barn og vann. I tillegg til å lære de små noen nøkkelferdigheter som kan gi dem dyrebare øyeblikk i en nødsituasjon eller ulykke, gir babysvømmetimer fordeler som strekker seg utover sikkerhet.

Svømming forbedrer kognisjon

Når små barn deltar i aktiviteter som oppmuntrer dem til å utføre en handling med begge sider av kroppen, som svømming, vokser hjernen deres! Dette inngrepet på begge sider av kroppen blir referert til som kryssmønsterbevegelse. Kryssmønsterbevegelse øker veksten i corpus callosum, og slik mental aktivitet kan føre til bedre leseferdigheter, språkutvikling, akademisk læring og suksess på veien.

Svømming skaper selvtillit

Å oppdra trygge og dyktige barn er et av hovedmålene for foreldre over alt, og å ta svømmetimer fra en ung alder kan bare gi babyen din et løft av selvtillit senere i livet. Mange spedbarnssvømmetimer inkluderer musikk, positiv interaksjon, hud-til-hud-kontakt og andre aktiviteter som hjelper spedbarn til å føle seg trygge, trygge og glade når de lærer å være i vannet. Selv om de kanskje utvikler noen svømmeferdigheter, lærer de også å stole på og trives i en gruppe. En studie så på små barn og deres evne til å tilpasse seg og føle seg trygge i ulike settinger. Studieresultatene fremhevet det faktum at barna som hadde tatt spedbarnssvømmetimer hadde en tendens til å vise tilpasningsevne, selvtillit og bevissthet mer enn de som ikke tidligere hadde deltatt i svømmetimer i løpet av de siste årene.

Svømming bygger bedre og større muskler

Mange foreldre er klar over at de må gi de små en hånd når det kommer til å hjelpe babyer med muskelbygging. Mammaer og pappaer oppfordrer babyer til å styrke nakken gjennom magetiden og holde de små hendene sine mens de rusler rundt mens de lærer å gå. Svømming er en flott treningsøkt for folk i alle aldre, inkludert babyer. Bevegelsene som utføres av kroppen mens de er i vannet fremmer muskelvekst så vel som leddutvikling. Alle de minuttene som er logget i bassenget hjelper til med å styrke babyens hjerte, lunger og blodårer.

Svømmekurs forbedrer båndet mellom foreldre og baby

Ni måneder gammel gutt på sin første svømmetime
Ni måneder gammel gutt på sin første svømmetime

Mange svømmekurs for spedbarn fremmer en-til-en-binding og lykkelige samspill mellom babyer og de voksne i vannet med dem. Hver gang du kan fokusere utelukkende på barnet ditt vil være en fordelaktig og verdifull opplevelse. Bruk babysvømmetimen til å få rikelig øyekontakt med barnet ditt, skap øyeblikk for hud-til-hud-interaksjon, og introduser tale, smil og øyeblikk av bånd. Forskning tyder i stor grad på at babyer som knytter seg tidlig til foreldrene drar nytte av bedre mentale helseutfall.

Når bør babysvømmetimer begynne?

Så når begynner babysvømmetimene? Denne avgjørelsen er i stor grad opp til foreldrene. Mange eksperter er enige om at seks måneders alder er et godt tidspunkt å introdusere spedbarn for vannet. Begrunnelsen for den tidlige vannopplæringen er at babyer rundt åtte måneder begynner å utvikle frykt. Hvis babyen allerede har vært nedsenket i svømmetimer når frykten blir et aspekt av deres vesen, vil det være mindre sannsynlig at de er redde for vannrelaterte aktiviteter. Kort sagt, gå foran de redde.

Vil babyen din svømme som Michael Phelps før de kan krype dyktig over kjøkkengulvet? Nei. Sannsynligvis ikke. Målet med spedbarnssvømmetimer er ikke å begynne å forberede seg til de olympiske leker. Målet er heller å skape komfort i vannet, og bidra til å lære grunnleggende vannrelaterte ferdigheter i tidlig alder.

Seks måneder høres kanskje for tidlig ut til at du kan vurdere å ta deg til bassenget. Det er også greit. American Academy of Pediatrics (AAP) foreslår at alder ett er en trygg alder for babyer å begynne på svømmetimer.

Velge den beste innstillingen for svømmetimer

Vann er over alt, og du tror kanskje at svømmetimer for små barn kan finne sted i alle miljøer. Dette kan være en akseptabel tilnærming for eldre barn (pokker, de fleste av oss har nok lært å holde seg flytende i en innsjø nær hjemmet), men når det kommer til små babyer, vil du holde leksjonene på et passende sted.

Ta bare babysvømmetimer i et svømmebasseng, helst et basseng som spesialiserer seg på leksjoner og spedbarnssikkerhet og instruksjon. Velg programmer med leksjoner som strekker seg over tretti minutter eller mindre. Mer enn det kan resultere i grinete, kjølige barn som blir slått av fra vann i stedet for å slappe av i det. Dessuten er vanntemperaturen definitivt viktig. Babyer mister varmen ganske raskt, så ethvert basseng du dypper kjæresten din i, må være varmt, helst i det øvre åtti-graders området.

Ulike tilnærminger til spedbarnssvømmetimer

En gruppe mødre med små barn i en barnesvømmetime
En gruppe mødre med små barn i en barnesvømmetime

Når det kommer til svømmetimer for babyer, vil foreldre sannsynligvis velge mellom klasser basert på sikkerhet og ulykkesforebygging eller fra morsomme båndopplevelser. Det er viktig å huske at enhver klasse kan kombinere de to tilnærmingene, men sørg for å velge en svømmetime som samsvarer med fordelene du søker.

ISR svømmetimer

ISR eller Infant Swimming Resource Self-Rescue-klasser tar sikte på å lære barn helt ned til seks måneders alder hvordan de skal holde seg flytende dersom de noen gang skulle velte i vannet. I stedet for å lære de unge om forskjellige slag og pusteteknikker, (en vanlig vektlegging av svømmetimer rettet for eldre barn), har ISR som mål å gi barn ferdighetene til å holde seg flytende i vannet til hjelpen kommer. Leksjonene er ofte korte i spenn, blir alltid undervist i en-til-en-settinger, laget for å etterligne virkelige nødsituasjoner og bygge videre på utvikling mens man vurderer faktorer som barnets grunnleggende evner, alder og læringsstil. Mange foreldre tror at det å gi denne utdannelsen til den lille en annen måte å holde dem trygge i en nødssituasjon. Likevel er andre foreldre ikke så sikre. Mange tror praksisen med ISR-klasser grenser til overdreven og traumatiserende. Om man skal velge ISR eller ikke er et helt personlig valg for foreldrene.

Svømmetimer for foreldre og barn

Foreldre- og totsvømmekurs finnes vanligvis på de fleste lokale helseklubber, fellesbassenger og vannsentre. De ledes norm alt av en instruktør og inkluderer flere barn per klasse. Her introduseres noen grunnleggende ferdigheter, som å senke et barns kropp og ansikt i vannet, men det legges ikke vekt på å reagere på nødstilfeller. I stedet har disse timene som mål å skape en forbindelse mellom babyene og omsorgspersonene som følger dem i vannet. Morsomme spill, smil og mye sosial interaksjon er inkludert i typiske foreldre-og-barn-klasser etter hvert som barna blir vant til vann og nye mennesker og situasjoner.

Tips for å gjøre babyen klar til å svømme

Uavhengig av når du begynner på babysvømmetimer eller hvilken type leksjon du velger å gå med, ta skritt for å gjøre opplevelsen så hyggelig og så nyttig som mulig for deg og barnet ditt.

  • Kom tidlig til timen. Å forberede en baby til svømmetimen tar mer tid enn du kanskje tror.
  • Ikke spis og svøm. De eneste flytende gjenstandene du vil ha i bassenget er babyer, ikke innholdet i bittesmå mager.
  • Ta aldri blikket bort fra barnet ditt. Selv om de er i "klassen", er du 100 prosent ansvarlig for deres sikkerhet.
  • Skap ro. Hvis du er rolig, vil spedbarnet ditt sannsynligvis også være rolig. Fremme et rom med fred og sikkerhet.
  • Les babyens signaler. Hvis de er ekstra grinete, trøtte eller bare ser "off" for deg, bør du vurdere å avslutte timen tidlig eller hoppe over en økt.

Forstå grensene for svømmetimer

Spedbarnssvømmetimer kan få en forelder til å føle seg mer komfortabel rundt vannet fordi de er bevæpnet med forståelsen av at babyen deres "kanskje" være i stand til bedre å holde seg flytende hvis en nødsituasjon skulle oppstå. Det er viktig å merke seg at babysvømmekurs aldri vil garantere full sikkerhet. Det er rett og slett ingen erstatning for en klok omsorgsperson som har en baby i armene under hele varigheten av vannleken. Ta aldri øynene vekk fra en tot hvis det er stående vann i nærheten, enten det er et hav eller noen få centimeter væske. Mens babysvømmekurs er fantastiske tillegg til din hunds kunnskapsbase innen vann, må du alltid stole på deg selv først når det kommer til sikkerhet.

Anbefalt: