Balansere en stor familie: Hvordan administrere enheten din på en sammenhengende måte

Innholdsfortegnelse:

Balansere en stor familie: Hvordan administrere enheten din på en sammenhengende måte
Balansere en stor familie: Hvordan administrere enheten din på en sammenhengende måte
Anonim
Familie på syv går på stranden
Familie på syv går på stranden

Å velge å ha en stor familie er ikke en lett avgjørelse for noen foreldre. Noen mennesker vil ha en stor familie rett og slett fordi de verdsetter forholdet de har til søsknene sine. Noen familier utvides på grunn av adopsjon eller andre eller tredje ekteskap. Likevel velger andre foreldre å få mange barn fra starten av. Uansett årsak til opprettelsen, er det ingen tvil om at en stor familie kan være både givende og utfordrende på samme tid.

Er store familier vanlig i Amerika?

Dette spørsmålet er utfordrende å svare på, først og fremst fordi begrepet "stor" er relativt. Noen mennesker kan vurdere en familie på fem som ganske stor, mens andre fortsatt er opptatt med avl selv etter fire, fem eller seks barn. Mens spørsmålet om store familier og hvor vanlige de er, er vanskelig å fastslå, statistisk sett, øker familiestørrelsen for første gang på over 160 år. Med mange familier som legger til flere barn til gjengen, må bedre balanse og ledelse oppnås for å møte behovene til flere familiemedlemmer.

Large Family Management Tips

En av de største utfordringene superstore familier står overfor, er hvordan de kan holde seg organisert effektivt. Familier har det travlere enn noen gang, og overplanlegging av barn og voksne har blitt den nye normalen. Kalendere blir fullpakket med spilledatoer, sportsbegivenheter og avtaler. Multipliser nå disse daglige behovene med fem, seks, syv eller mer! Mamma har time hos tannlege, pappa må spille golf med sjefen sin, ett barn har pianotime, et annet har baseballtrening, et tredje har en lekedato, og noen må passe på babyen. Legg til denne miksen virkeligheten med å lage mat, ta vare på kjæledyr og holde huset i orden. Uten en daglig plan på plass, kan livet raskt komme ut av kontroll for en stor familieenhet. Heldigvis kan effektiv planlegging få en stor families timeplan til å kjøre på en ryddig måte.

Behold en kalender

Med så mange aktiviteter som skjer til enhver tid, er en sentral familiekalender et must. Noen av valgene dine for en kalender inkluderer:

  • Skriv ut en ukekalender og dekk den med kontaktpapir for å fungere som en tørrslettebrett.
  • Heng en stor, slettbar tavle på kjøkkenet for å holde styr på daglige og ukentlige aktiviteter og planer.
  • Plasser en kalender i tavlestil sentr alt i hjemmet. Du kan lage en tavlevegg med DIY tavlemaling.
  • Last ned en app på telefonen eller nettbrettet som fyller alles begivenheter i ett virtuelt rom.

Hvilken type kalender du velger å bruke avhenger av familiens behov. Nøkkelen er å oppdatere den med aktiviteter så snart du vet om dem, og sjekke morgendagens kalender hver kveld, slik at du kan oppdage potensielle konflikter og løse dem på forhånd. Du kan gå gjennom flere kalenderideer før du finner den som passer best for deg.

Lag en rutine, og hold deg til den så mye som mulig

Selv om rutiner vil endre seg med nye sesonger, sportsplaner eller barnas interesser og aktiviteter, prøv å holde fast ved en rutine så mye som mulig. Derfor vet alle i familien hva de kan forvente.

  • Har satt måltidsplaner. Selv om de vil endre seg fra dag til dag avhengig av aktiviteter, bør de fleste måltider skje rundt samme tid hver dag.
  • Etabler tidsrom når kjøkkenet er stengt. Fire, fem eller seks barn som kommer inn og ut av kjøkkenet og leter etter snacks hele dagen vil få en forelder til å bli gal og blakk.
  • Prioriter lekser. Hvis rett etter skoletid fungerer best hjemme hos deg, gå for det. Hvis kveldslekser ser ut til å gå, for all del, lag den rutinen.
  • Angi leggetider for barn i henhold til deres alder, med yngre barn som legger seg tidligere enn eldre barn. Leggetidsrutinene begynner lenge før lyset slukkes. Lag en kveldsrutine som involverer badekar eller dusjer, et TV-program, rolig lek, en historie og en kos. Utvikle avslappende rutiner som bidrar til å lindre stress ved sengetid.

Livet er i stadig endring, det samme er menneskene i det. Du kan ikke kontrollere gjengens bevegelser, men du kan lage rutiner angående daglige forventninger, som måltider, leggetid og lekser.

Familie mange barn
Familie mange barn

Kjenn dine grenser når det kommer til ekstra aktiviteter

Jo flere aktive barn du har i en familie, jo flere aktiviteter vil du se i kalenderen. Sport, musikk og fritidsklubber er fantastiske tillegg til barnas liv, men ikke hvis de kjører deg i bakken. Når barna dine bestemmer seg for å bli med på et reisebaseballag, ta pianotimer eller lære et nytt språk, bare sørg for at du kan balansere kravene. Noen familier kan velge å la hvert barn velge én aktivitet, mens andre handler om å pakke inn moroa.

Kjenn grensene dine og gjenkjenne når det hele blir for mye. Foreldre vil sette barna først; selvfølgelig er det det de gjør, men egenomsorg er avgjørende i en stor familie. Hvis foreldrene ikke tar vare på sine egne behov og gir tid til glede og egne interesser, kan de ikke dekke behovene til sine store familier. Store familier krever balanse i alle ting, inkludert aktiviteter.

Hold deg på toppen av klesvasken

Alle foreldre som oppdrar en stor yngel vil fortelle deg at to ting aldri mangler fra en stor gjeng: masse kjærlighet og masse klesvask. Klesvasken tar ingen ende. Det forsvinner aldri, så du må først akseptere dette faktum og deretter lage strategier for å håndtere fjellene av klær.

  • Ikke la det hope seg opp. Mens en vaskedag kanskje fungerer for en familie på fire, vil en familie på åtte synes det er en reell utfordring å få unnagjort så mye tøy på noen få timer. Kast inn et lass eller to hver dag, kom for helvete eller høyt vann. Dette er en oppgave du aldri vil legge på baken. En forelder til en stor familie kan bokstavelig t alt drukne i skittentøy.
  • Gi barna litt ansvar i forhold til klesvasken deres. Barn i forskjellig alder kan hjelpe til med ulike aspekter av klesvasken. Små barn kan sortere sokker (matching er en utmerket ferdighet å jobbe med), eldre barn kan legge fra seg sine egne ting, og barn som nærmer seg tenårene kan (gisp!) vaske sin egen. Ja, de vil fortelle deg at de umulig kan oppnå dette. Men du vet bedre, de kan det.
  • Unngå å kjøpe klær med høye rengjøringskrav. Ikke fyll opp ting som bare kan vaskes på en kald syklus og som må legges flatt til tørk. Begrens antall skjorter og bukser som bare kan renses.

Make Me altime Magic

Å spise ute med en stor familie kan bli dyrt, og å spise hjemme vil ofte spare penger og tid. Men etter en travel dag med omsorg for barn og arbeid, føler foreldre seg ofte for slitne til å tilberede et måltid. Meal prep er en families beste venn. Planlegg middager på forhånd og kjøp ingredienser. Sett av noen timer på søndagen til å samles på kjøkkenet og lage middager for uken. Når du har tid til å lage mat, lag rimelige, men deilige måltider for store familier som garantert vil glede alle i mannskapet ditt.

Store familier har nesten alltid minst ett savnet medlem til middag. En gutt er på fotball. En annen er på dansetime, og pappa må fullføre jobbe-e-postene. Hvis familier ikke får tid til å spise sammen, skjer det sjelden. Bestem hvilken dag du kan svinge et familiemåltid og kreve at alle medlemmene er tilstede. Å spise som familie har utallige fordeler.

Administrer feriesesongen som en proff

Det blir dyrt å handle for ett eller to barn i julen. Å handle for seks barn kan få en prislapp som vil få enhver forelder til å besvime. Foreldre med en haug med barn vet at høytidene er en tid for å fokusere på samvær og familietradisjoner. De handler ikke bare om gaver i massevis. Vurder å la hvert barn lage en juleønskeliste for julenissen som inkluderer:

  • En bok å lese
  • Noe å ha på seg
  • Et leketøy å leke med i rolige stunder
  • Noe å lage
  • En opplevelsesgave (som et dyrehagepass) som tilsvarer tid med familien

Organiser kaoset

Med så mange mennesker som bor under ett tak, kan rot raskt komme ut av kontroll. Hold hjemmet ditt organisert ved å skape et rom for alt. Bruk for eksempel inn- og utkurver for papirer barna må ha signert til skolen i morgen, plasser et stativ eller en kupéplass i nærheten av hjemmets inngangsparti for sko, og heng kroker på veggen dedikert til ryggsekker og kåper for enkel å ta tak i neste morgen. Når rot kommer inn i hjemmet i form av McDonald's-leker, søppelpost, gamle kunstprosjekter og så videre, bestem deg for hva du må beholde og kast alt annet umiddelbart.

Sorter klær regelmessig. Gi bort det som er utvokst eller gi det bort til veldedighet. Ha en stor søppel i skapet til enhver tid. Legg gjenstander barna ikke lenger har på seg eller trenger i søppelkassen gjennom året, og send det til Goodwill når det blir fullt.

Familie med ni barn
Familie med ni barn

Fordeler ved å ha en stor familie

Selv om det kan virke overveldende å sjonglere med tidskravene til en stor familie, veier belønningen opp for mangelen på personlig tid foreldrene har. Her er noen fantastiske fordeler ved å ha en stor familie.

  • Du kan dele ut gjøremål og få barna til å hjelpe til med arbeidsmengden med å drive en stor husholdning. Du fødte hæren. Bruk den!
  • Barn vil ha innebygde bestevenner for livet (søsknene deres). Du trenger aldri å ta med venner på ferie for å holde barna underholdt.
  • Barna vil sannsynligvis ikke bli bortskjemte siden ressursene må deles.
  • Det vil være flere voksne til å hjelpe med aldrende foreldre. Ingen sykehjem for deg.
  • Det finnes et sterkt og stort støtteapparat for å hjelpe gjennom livets opp- og nedturer. Skulle noe skje med deg og partneren din, vil barna dine ha hverandre.
  • Barn har mulighet til å tilbringe tid med flere aldersgrupper. Det er utrolig hva små lærer når eldre søsken omgir dem.

Familien betyr alt

Ingen vet hva fremtiden bringer. Selv om det kan være mer av en utfordring å oppdra en stor familie, spesielt når det gjelder høyskoleutgifter, forsikringer, ekstra kjøretøy og begrenset tid, kan en stor familie også bety en overflod av velsignelser, kjærlighet og støtte for alle. Til slutt er den store familien din absolutt verdt det.

Anbefalt: