Hvordan få en baby til å sove i en bassinet

Innholdsfortegnelse:

Hvordan få en baby til å sove i en bassinet
Hvordan få en baby til å sove i en bassinet
Anonim

Hjelp babyen din med å sovne raskt og sov med disse nyttige tipsene!

Baby som sover i sengen
Baby som sover i sengen

De er trygge og praktiske. Bassinets har vært en vanlig soveplass for babyer siden midten av 1800-tallet. Med det i tankene, hvorfor er det slik at babyen din ikke vil sove i en bassin? Dette kan være et ekstremt frustrerende problem for søvnberøvede foreldre - et som fører til utrygge sovevaner, som å dele seng. Hvor lenge kan en baby sove i en bassin? Og hvordan kan du få dem til å faktisk sove i rommet? Vær trygg, vi har løsningene som hjelper deg med å få litt sårt tiltrengt lukket øye.

Hvordan få en baby til å sove i en bassinet om natten

Babyen din har nettopp kommet ut fra et varmt og mørkt sted, og de hadde sin egen timeplan. Nå er de i en stor, lys verden og deres interne klokke er kanskje ikke synkronisert med din ennå. Faktisk merker de fleste foreldre at det tar to til tre måneder for deres nye babyer å komme på noen form for timeplan. Hva dette betyr er at hvis babyen din ikke vil sove i en bassin, har det sannsynligvis lite å gjøre med sengen og mer med at spedbarnet ditt prøver å finne rytmen sin. Med det i bakhodet, er det måter å bidra til å etablere et søvnmønster som passer bedre med timeplanen din.

Få dem på timeplanen din

Selv om dette kan virke som et åpenbart svar, hvordan gjør du det egentlig? Det starter med at du ser på din egen rutine. Når står du opp? Når legger du deg? Nyfødte vil sove i omtrent 17 timer om dagen, med halvparten av disse timene om natten. Derfor, hvis leggetiden er ved midnatt, begynn å gjøre babyen klar for senga kl. 23.00. Dette virker usedvanlig sent, men inntil de faktisk må gå på skole eller barnehage, er det eneste som betyr noe hvor mye søvn de får, ikke de nøyaktige gangene du legger dem ned.

Glem derfor leggetiden kl. 19.00! Det tilsvarer en vekking klokken 03.00 for deg, som gir et vekkevindu på omtrent en time sammen med den ekstra tiden det tar deg å få dem ned igjen. Legg dem i stedet til å sove rundt midnatt eller din foretrukne sengetid. Du må fortsatt våkne rundt kl. 03.00 for å gi mat, men dette kan gi mulighet for en drømmefeed og en rask overgang tilbake til dvale.

En annen viktig detalj er dagens siste lur. Avhengig av babyen trenger du et oppvåkningsvindu på en og en halv til tre timer før sengetid for å sikre at de legger seg raskt og sover. Når du har bestemt deg for ditt sweet spot, still inn tidtakere for å sørge for at du holder timeplanen. Vekk babyen ved behov!

Simuler din omfavnelse

Babyer sover best når de ligger tett i armene. Gi dem den samme opplevelsen i bassinet. Svøp babyen din i en muslinklut før du legger den fra deg. Dette reduserer ikke bare effekten av skremselsrefleksen, men forskning har også vist at svøping vil roe dem, lindre deres ubehag og hjelpe dem med å sove i lengre strekk. Hvis dette ikke er nok, så hold også hendene på brystet deres når du legger dem i kummen. Dette kalles responsiv oppgjør. Når det kombineres med langsom hysing eller et forsiktig klapp, kan dette bidra til å roe babyen din og få den til å sove.

Gjør plassen mer innbydende

Studier viser at en baby kjenner sin mors duft. Det er en av mange grunner til at de foretrekker å ligge i armene fremfor vognen. Det kan virke dumt, men kast et av babysengetøyet i skjorten du har på deg i noen timer. Dette vil prege lukten din på stoffet, og gi en illusjon av din tilstedeværelse i kummen når du setter den tilbake på plass.

Unngå å vugge dem i søvn

Å kose seg med babyen din er det beste, men hvis du alltid hjelper dem med å sove, vil de aldri finne ut hvordan de skal gjøre det på egen hånd. Legg dem derfor i seng mens de er døsige. Hvis de maser litt, er det greit. Still deg imidlertid alltid tre spørsmål før du går bort - Er de tørre? Er de fulle? Er de varme? Hvis du svarer ja, er det greit å gå bort i noen minutter for å la dem prøve å slå seg til ro på egenhånd. Hvis du svarer nei, ta opp disse problemene først.

Tummy Time Is a Gamechanger

Trening er en velprøvd måte å forbedre søvnen på. Mens du lille ikke er mobil ennå, kan de få en solid kjerne-, nakke-, skulder- og armtrening ved å legge seg på magen! Hvis du hadde en sunn fullbåren baby, kan du starte magetiden fra det øyeblikket de kommer hjem fra sykehuset. Bare husk å starte med små tidsintervaller, sakte øke lengden og frekvensen i løpet av de første månedene. Målet ditt bør være å gjennomføre to til tre økter, tot alt ti minutter hver dag, gjennom den første måneden. Dette vil øke til 20 minutter i den andre måneden og tretti minutter i den tredje måneden. Nøkkelen til suksess er å lagre den siste magetimeøkten din til rett før leggetid og å alltid gi dem mat etter denne aktiviteten. Dette sikrer at de blir gjemt ut og ikke blir syke i prosessen.

Prøv badetid og spedbarnsmassasje

Før magetid kan foreldre også prøve å gi den lille en varm avslappende bløtlegging og en massasje for å hjelpe til med å roe babyen før de legger den ned i sengen. Prøv også beroligende dufter som lavendel eller kamille for å roe dem ytterligere.

Vurder mageproblemer

For babyer som ikke har bæsjet på en stund eller har vært ekstra gasser i løpet av dagen, er en annen fantastisk løsning å hjelpe dem med sykkelspark for å trene gassboblene og gjenoppleve noe av smerten. Prosessen er enkel. Legg dem på ryggen og beveger bena sakte som om de syklet. Du kan også hjelpe dem med å gjøre omvendte situps ved å sakte skyve bena inn i magen. Hold denne posisjonen i 10 sekunder og slipp. Gjenta en håndfull ganger.

Gjør dem mer komfortable

Tenk på babyens sovemiljø. Er det lyst? Kan de høre lyder fra det andre rommet? Er de for varme eller for kalde? Disse faktorene kan påvirke noens søvn. Så dimp lyset en time før leggetid, slå på en vifte eller hvit støymaskin for å overdøve distraksjoner, og sørg for at du har kledd babyen på riktig måte for å sove. For mye og for lite klær kan hemme hvilen deres. Du må sørge for at de er som gullhår - antrekket deres må være helt riktig. Til slutt, ikke glem at vanlige tepper ikke er trygge for så små babyer, og at svøttetepper bare er trygge når babyen din ikke kan snu seg.

Bassinet Versus Crib

Både en barneseng og en bassin er trygge soveplasser for en baby. De to hovedforskjellene er størrelsen og mobiliteten. Når en baby blir født, foretrekker mange foreldre en bassin fordi denne vuggen kan sitte rett ved siden av sengen, noe som gir mor enkel tilgang for mating. De kan også flytte den fra rom til rom med minimal innsats. Derimot er en barneseng designet for å være en fast inventar i barnehagen som kan fungere som barneseng i opptil tre år. Dette betyr at den er betydelig større enn bassinet - nesten dobbel lengde og bredde.

Signs a Bassinet Is too Small

De fleste produsenter legger merke til at babyen din kan sove i en bassin de første fire til seks månedene av livet. Det er imidlertid viktig å huske at dette er et gjennomsnitt. Noen mennesker produserer større babyer. Dette kan være i form av vekt og lengde. En av hovedårsakene til at en baby ikke vil sove i sengen, er fordi den bare er for liten. Som mange foreldre raskt legger merke til, topper babyens Moro-refleks (skremtrefleks) de første ukene av livet. Dette ufrivillige rykket er nok til å vekke dem av seg selv, men når du legger til en hard overflate som de små hendene og føttene deres banker inn i, har du en lang natt i vente.

Andre tegn på at en baby er for stor for denne liggeflaten, er at de har overskredet produsentens vektgrense, de velter, eller de kan sette seg opp på egenhånd. De to siste tegnene er ekstremt viktige for foreldre å ta hensyn til fordi de medfører risiko for fall. På dette tidspunktet blir barnesengen en nødvendighet. Bare husk at denne overgangen vil variere for hver baby. Heldigvis, inntil du når disse milepælene, er det enkle måter å få en baby til å sove i en bassin.

Søvnmønstre endres regelmessig i år ett

En av de mest frustrerende delene av det første året av babyens liv er de mange endringene som skjer i søvnmønsteret deres. Deres våknevinduer vil forlenges, mengden søvn de trenger vil reduseres, og de vil gå gjennom en rekke søvnregresjoner. Dette betyr at du vil finne en rytme, for så å finne deg selv ustemt i løpet av noen få uker. Så vanskelig dette enn kan være, prøv å være tålmodig. Den beste måten å holde babyen på timeplanen er å være oppmerksom på signalene deres. Det virker latterlig, men når en baby blir overtrøtt, vil de slite med å få sove. Hvis de gnir seg i øynene og ansiktet, suger på fingrene eller rykker i armer og ben, er det på tide å legge dem fra seg, uavhengig av timeplanen.

Anbefalt: