Veiledning for dyrking og høsting av agurker

Innholdsfortegnelse:

Veiledning for dyrking og høsting av agurker
Veiledning for dyrking og høsting av agurker
Anonim
agurk hage
agurk hage

En deilig årlig grønnsak, agurker, Cucumis sativus dyrkes i mange deler av verden for bruk i salater, supper, dipper og som sylteagurk. De er medlem av squashfamilien, Cucurbitaceae, sammen med meloner og gresskar. Det er to typer vekstvaner: Vining-former vokser til 4-8 fot; buskvarianter er bare 2-3 fot lange. Begge har grove, eføyformede blader, hengende ranker og knallgule blomster. Hann- og hunndelen av planten har forskjellige blomster, så tilstedeværelsen av pollinatorer i hagen er viktig.

Vekstforhold

Voks i full sol. De liker fruktbar, godt drenert jord og mye vann. Mulching hjelper jorda med å holde på fuktigheten og holde seg kjølig.

Dyrke agurker

Planter om våren i hauger med en avstand på 12-18 tommer fra hverandre, med 2 til 3 frø per haug. I klima med kort sesong, start frø innendørs 4 uker før siste frost. For vinstokker, gi et espalier for støtte. De fleste varianter er klare til høsting på 60 til 80 dager. Plukk frukt regelmessig for å holde vinstokkene produktive, modnende frukt som er igjen på planten vil føre til at den slutter å blomstre. Agurker er sårbare for kuttorm når de er små. Beskytt dem med pappkrager begravd 3 tommer under jorden. De kan lages av melke- eller juicekartonger skåret i to horisont alt med toppen og bunnen fjernet - hver kartong gir to krager. Hvis snegler er aktuelle i ditt område, sett ut giftfri snegleagn eller omring planter med en kobberstrimmel eller diatoméjord. Agurkbiller er et annet rovdyr. De er stripete eller flekkete og kan bære plantesykdommer. Du kan sjekke planter tidlig og ofte, plukke dem av for hånd. Eller bruk raddeksler for å beskytte plantene dine, men sørg for å ta dem av noen timer hver dag når plantene begynner å blomstre for å gi pollinatorer tilgang til blomstene. Det finnes også feller som bruker feromoner for å tiltrekke billene. Mugg og virus kan påvirke plantene. Mugg vises som et hvitt, pulveraktig belegg på overflaten av bladene; virusinfiserte planter vil ha misfargede og deformerte blader. Roter avlingene for å forhindre disse problemene, og velg resistente varianter. Å inkludere blomster som ringblomster og ryllik blant plantingene dine vil bidra til å tiltrekke seg nyttige insekter som vil tære på billene.

Bruk for agurker

Plantene kan dyrkes i grønnsakshagen eller i containere. De trenger mindre plass enn andre familiemedlemmer, så de er et godt valg for små hager og uteplasser. De kan være en attraktiv del av et spiselig landskap. Den typiske varmværsmiddagen er en salat av friske, kjølige agurker med en yoghurtdressing. Det er mange oppskrifter på slike retter av Midtøsten og Øst-europeisk opprinnelse. Dill og hvitløk passer også godt med agurker og kan brukes til å smaksette sylteagurk. For å kan, plukke frukt før de modnes, når de har en jevn størrelse.

Typer agurk:

  • 'Sitron' -rund gul, knasende
  • armensk -lang, lysegrønn
  • 'Burpless' -frisk mat, mykere frø
  • Syltetyper -korte frukter, tung produksjon

Anbefalt: