Middelaldersk interiørdesign

Innholdsfortegnelse:

Middelaldersk interiørdesign
Middelaldersk interiørdesign
Anonim
Bilde
Bilde

Tilstedeværelsen av ridderlighet og romantikk tilfører middelaldersk interiørdesign en atmosfære av både fantasi og mystikk. Ta et skritt tilbake i tid med middelaldersk veggdekor og høflig romdesign som går tilbake til en enklere tid.

Grunnleggende for interiørdesign fra middelalderen

Også k alt middelalderen, perioden i europeisk historie k alt middelalderår spenner over den viktige epoken fra rundt 500 og 1400 e. Kr. Dette tidsrommet før renessansen er sterkt påvirket av religiøse temaer og katedralarkitektur. Gotisk interiørdesign er et fantastisk eksempel på klassisk middelalderstil. Tidens staselige slott og herregårder kjennetegner også den kongelige innflytelsen fra middelalderinnredningen. De karakteristiske Tudor-hjemmene avrundet de siste årene med middelalderarkitektur.

Middelalderinteriørdesign starter med vegger og gulv utsmykket med dramatisk stein eller rike treaksenter. Selv bare én aksentvegg dekket med dekorativt steintapet eller realistisk kulturstein kan sette den rette tonen. En fremtredende steinpeis og ildsted kan gå langt for å etablere den slottsstemningen i et rom i middelalderstil. Trepanel med utskårne detaljer og synlige takbjelker i tre vil også skape en følelse rett fra middelalderen. Plysj og dyptonede tepper brukes ofte til å myke stein- eller tregulv i denne typen antikk stil.

Bruken av tunge møbler er også en definerende egenskap ved middelaldersk interiørdesign. Se etter utskårne trestoler, benker og bord for et autentisk gotisk utseende. Et stort spisebord med intrikate treinnleggsdesign og utskjæringer kan være nok til å etablere et middelaldersk tema. Polstring på stoler og sofaer samt draperier skal reflektere overdådige stoffer som fløyel, chenille, damask og brokade. Dype farger som rødt, gull eller blått sees ofte i stoffer og aksenter.

Tilbehør til middelalderrommet

Bilde
Bilde

En av de viktigste elementene for middelalderinnredning er veggteppe. Disse elegante vevde veggkunststykkene henges vanligvis på dekorative metallstenger og pyntes med dusker for et komplett utseende. Medieval Wall Tapestry har et fantastisk utvalg av middelalderske gobeliner som har reproduksjoner av klassiske temaer som riddere, jomfruer og dyr. Touch of Class tilbyr også en fin samling veggtepper med gammeldags sjarm.

Bruken av glassmalerier i middelaldersk interiørdesign er hentet direkte fra de bemerkelsesverdige katedralene og kirkene i Europa. Levende og fargerike glassmalerier introduserer dristige fargetoner og interessante mønstre til et middelaldertemarom. Det tradisjonelle våpenskjoldet sees ofte i glassmalerier, men disse familiære emblemene kan også finnes på billedvev eller m alte trepaneler. Mantler og bord i gotiske rom bør også ha et snev av smijern og ha store søylelys. Disse elementene kan vanligvis kombineres ved å vise en kandelaber i jern eller vegglamper.

For ekstra visuell interesse, prøv tilbehør med middelaldertema fra et selskap som Design Toscano. Nettkatalogen deres viser fantastiske ikoniske gjenstander som drager, gargoyler, rustninger, sverd, skjold og statuer. Skapninger som drager og gargoyler ser ofte grusomme ut, men representerer triumf over og beskyttelse mot mørke krefter. En dragetapetkant er en morsom måte å sette opp dette motivet på for eksempel et barnerom. Den høflige verdenen av riddere og godsmenn er ofte representert av metallisk tilbehør som skinnende kroppsrustninger eller elegante våpen.

Anbefalt: