Hvorfor sikkerhet på arbeidsplassen er viktig

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor sikkerhet på arbeidsplassen er viktig
Hvorfor sikkerhet på arbeidsplassen er viktig
Anonim
Bilde
Bilde

Hvis noen skulle spørre deg hvorfor sikkerhet er viktig, hvordan ville du reagere? Du "vet" kanskje at det er viktig å ha sikkerhet i tankene når vi utfører dine daglige aktiviteter, men hvordan vil du forklare årsakene til at dette er tilfelle. Her er noen ting du bør tenke på.

Hvorfor sikkerhet er viktig på arbeidsplassen

Bedrifter som ansetter arbeidere har en interesse i å holde arbeidsplassen trygg. Jobbrelaterte skader er noe som ansvarlige arbeidsgivere unngår. De tar seg tid og bruker selskapets ressurser for å sørge for at menneskene som kommer på jobb hver dag er trygge.

De kan tilby sikkerhetsopplæring på jobben eller ha sikkerhetsprosedyrer inkludert i selskapets retningslinjer. På noen arbeidsplasser er en person eller en gruppe arbeidere utpekt som selskapets sikkerhetsteam. Disse personene er ansvarlige for å sikre at lokalene er i samsvar med sikkerhetsforskrifter fastsatt ved lov.

Ikke bare gir dette god mening fra et moralsk synspunkt, men det gir også god økonomisk mening. Hvis en arbeider blir skadet på jobben, koster det bedriften i form av tapte arbeidstimer, økte forsikringskostnader, arbeidserstatningspremier og advokatkostnader.

Produktiviteten går tapt når andre arbeidere må slutte å gjøre jobben sin for å håndtere situasjonen. Selv etter at den skadde arbeideren er sendt hjem eller tatt til sykehus, kan andre ansatte bli distrahert eller trenge å ta fri fra jobben i etterkant av hendelsen.

Sikkerhetsprogrammer gir god forretningsfornuft

Når en arbeidsplass er trygg, føler arbeiderne seg mer komfortable og trygge når de er i det miljøet. Produktiviteten får et løft, og fortjenestemarginene følger etter. Fraværet synker også når arbeidsgivere tar skritt for å implementere et effektivt sikkerhetsprogram.

Investering i et godt sikkerhetsprogram fører også med seg andre fordeler. Når ansatte føler seg trygge på arbeidsplassen og fraværet holdes nede, kan de fokusere på å betjene bedriftens kunder skikkelig. Mange selskaper tilbyr produkter eller tjenester som ligner på de som andre selskaper har eller tilbyr. Kundene vil bestemme hvilke selskaper de ønsker å forholde seg til basert på hvilket de føler gir den beste kundeservicen. Økt fravær betyr lengre ventetider, og kunder er ganske forberedt på å gå videre til et annet selskap de føler vil kunne hjelpe dem på en mer tidsriktig måte hvis de ikke får den oppmerksomheten de fortjener.

Alle på arbeidsplassen har en plikt og et ansvar for å gjøre det de kan for å holde arbeidsmiljøet trygt. Arbeidsgivere må kjenne til og forstå sikkerhetsforskriftene som gjelder deres bransje og sørge for at deres lokaler er opp til standarden. Arbeidstakere kan gjøre sin del ved å forstå prosedyrene selskapet vil at de skal følge på jobben og følge dem. Hvis de ser eller møter noe som er utenom det vanlige, bør det være en prosedyre på plass slik at det kan rapporteres til ledelsen og håndteres raskt. Ledere bør håndtere ansattes bekymringer om sikkerhetsspørsmål på en hensiktsmessig måte.

Sluttnotat

Det er i et nøtteskall derfor sikkerhet er viktig på arbeidsplassen. Arbeidstakere ønsker å gjøre jobben sin i et trygt miljø slik at de kan konsentrere seg om å gjøre en best mulig jobb. Ansvarlige arbeidsgivere forstår at en trygg arbeidsplass forbedrer bedriftens bunnlinje. Det er fordeler med å drive virksomheten på en sikker måte, uansett hvordan du ser på det. Å gjøre noe annet ville rett og slett vært uansvarlig.

Anbefalt: