Årsaker til oppsigelser

Innholdsfortegnelse:

Årsaker til oppsigelser
Årsaker til oppsigelser
Anonim

Persjoner i overflod

Bilde
Bilde

Oppsettelser skjer selv i de beste økonomiske klimaene, og av en rekke årsaker. Selv om det kan virke som om selskaper uvørent sparker folk uten særlig hensyn til menneskelig anstendighet, er faktum at de fleste selskaper har svært legitime grunner til å måtte la folk gå – og ofte gjøres det som en siste utvei.

En permittering skiller seg fra en oppsigelse i den forstand at personene som blir sluppet drar fordi arbeidet rett og slett ikke er der for dem lenger.

Downsizing

Bilde
Bilde

Bedrifter som har flere ansatte enn de trenger, kan vende seg til nedbemanning for å trimme vaktlisten. Dette kan noen ganger være et resultat av at et selskap prøver å vokse for raskt og ikke opplever økningen i virksomheten de forventet.

Plante- eller grenavslutninger

Bilde
Bilde

Når et selskap stenger et anlegg, et avdelingskontor eller et annet arbeidssted, blir ansatte som ikke kan flytte til andre lokasjoner permittert.

The Worker Adjustment and Retraining Notification Act (WARN) krever at dekkede arbeidsgivere gir 60 dagers varsel til ansatte om en forestående nedleggelse av anlegget eller betydelig permittering. Loven gjelder permitteringer som vil berøre 50 eller flere ansatte, eller mindre permitteringer som vil berøre mer enn 1/3 av en bedrifts arbeidsstyrke.

Finansielle problemer

Bilde
Bilde

Når bedrifter trenger å kutte kostnader for å fortsette driften, er kostnadene for ansattes lønn ofte den første utgiften som skal granskes, siden det vanligvis er den største utgiften bedriften har. Ledere håper at de kan trimme bemanningen samtidig som de opprettholder produktiviteten. Selv om dette noen ganger er sant, er det ikke alltid en effektiv strategi.

Offshoring

Bilde
Bilde

Amerikanske selskaper flytter virksomheten til utlandet av en rekke årsaker, inkludert billigere arbeidskraft, produksjonskostnader og skattelettelser. Selv om det er en stor satsing å flytte et selskap til utlandet, synes noen selskaper at de langsiktige resultatene er verdt å flytte.

Mens eksisterende ansatte i noen tilfeller følger selskapet i utlandet, er ofte resultatet av offshoring permitteringer.

Outsourcing

Bilde
Bilde

Hvis en organisasjon bestemmer seg for å bruke uavhengige kontraktører for å håndtere oppgaver som ansatte har tatt seg av, vil sluttresultatet ofte være oppsigelser.

Outsourcing kan være billigere for arbeidsgivere siden entreprenørene er ansvarlige for sine egne skatter og er sjelden berettiget til bedriftsfordeler.

Automasjon

Bilde
Bilde

Noe automatisering og kunstig intelligens kan hjelpe bedrifter med å produsere varer i en raskere og mer konsistent hastighet enn med menneskelige arbeidere. Når et selskap tar i bruk automatisering – og ikke finner en annen rolle for ansatte som tidligere utførte arbeidet erstattet av maskiner – skjer permitteringer.

Å gå ut av virksomheten

Bilde
Bilde

En av de vanligste årsakene til permitteringer i bedrifter er arbeidsledigheten som oppstår når et selskap går konkurs eller går konkurs.

I tilfelle av konkurs vil typen konkurs som erklæres diktere om det er behov for permitteringer eller ikke.

Fusjoner

Bilde
Bilde

Fusjoner fortsetter å øke blant selskaper. Når selskaper slår seg sammen, blir noen roller overflødige. Med mindre det overtakende selskapet kan finne en rolle for alle, kan permitteringer skje. Ikke alle sammenslåinger fører til permitteringer. Noen selskaper utvider bemanningsbehovet som et resultat av en fusjon.

Uten årsak

Bilde
Bilde

I en stat der sysselsettingen er "etter ønske", trenger ikke bedrifter å gi grunn til permitteringer. I disse tilfellene kan bedrifter ganske enkelt si opp arbeidsforholdet og ikke gi noen forklaring.

Pantsatte ansatte kan sende inn en urettmessig oppsigelsessak hvis de føler at de ble sluppet for å klage på trakassering eller ulovlig praksis på arbeidsplassen, eller for å ha tatt seg tid til å stemme eller tjene som jury.

Sesongvariasjoner

Bilde
Bilde

Noen bransjer trives i bestemte årstider (som turisme eller bygging i varmere måneder). Selv om lavsesongen kan være en vanskelig tid økonomisk, tar de fleste bedrifter hensyn til dette når de lager et budsjett.

Når en off-season er spesielt brutal eller når on-season ikke gir de forventede resultatene, kan bedrifter vende seg til permitteringer for å holde seg flytende.

Kommer seg etter permitteringer

Bilde
Bilde

Ledere som blir igjen etter en permittering, må vende innsatsen mot å motivere de som er igjen på jobb, som kan føle seg forrådt eller redde for sitt fremtidige arbeid. I større skala bør bedrifter undersøke hvordan de kan unngå fremtidige permitteringer ved ikke å gjøre de samme feilene.

Oppsettelser er ikke personlige

Bilde
Bilde

De permitterte burde innse at utvalget deres sannsynligvis hadde mindre å gjøre med dem personlig og mer med avdelingen de tilhørte. Permitteringer er sjelden personlige. Ta deg tid til å behandle, hvis du må, og kom så med en plan for å finne en ny jobb slik at du kan legge permitteringen bak deg.

Anbefalt: