Er forretningstjenester en god karrierevei? Jobber å forfølge

Innholdsfortegnelse:

Er forretningstjenester en god karrierevei? Jobber å forfølge
Er forretningstjenester en god karrierevei? Jobber å forfølge
Anonim
regnskapskontoransatte diskuterer prosjekt
regnskapskontoransatte diskuterer prosjekt

Hvis du tenker på å gå inn i forretningsverdenen, kan det være overveldende når du begynner å vurdere de mange karriere alternativene innen dette feltet. Tross alt er omtrent hver jobb knyttet til en bedrift på en eller annen måte. Mange av dem faller inn i den brede kategorien forretningstjenester. Dette kan definitivt være en god karriereretning for personer hvis interesser og evner matcher ett eller flere yrker innenfor dette generelle feltet. Oppdag hva slags jobber som anses som forretningstjenester, slik at du kan ta en informert beslutning om hvorvidt denne karriereveien er riktig for deg.

Hva er bedriftstjenester?

Jobber som faller inn under kategorien forretningstjenester er de som ikke er direkte knyttet til produksjon av håndgripelige produkter. Noen virksomheter, som reklamebyråer og regnskapsfirmaer, er utelukkende servicebedrifter, noe som betyr at de ikke produserer et håndgripelig produkt i det hele tatt. Men selv selskaper som produserer et produkt, for eksempel bil- eller møbelprodusenter, trenger fortsatt teammedlemmer som utfører servicefokuserte jobber. Tenk på det slik:

  • Produksjon:Ansatte hvis rolle bidrar direkte til produksjonen av et produkt er produksjonsarbeidere.
  • Tjenester: Ansatte som fokuserer på oppgaver knyttet til drift, ledelse eller markedsføring av selskapet de jobber for, eller som yter tjenester til selskapets kunder, jobber innen forretningstjenester.

Eksempler på jobber i forretningstjenester

Mange typer jobber faller inn under kategorien forretningstjenester. De kan alle være gode karriereveier; nøkkelen er å finne den(e) som er gode veier for deg. Eksempler på typer jobber som vil bli betraktet som forretningstjenester inkluderer:

Regnskapsjobber

Fra bokførings- og skatteforberedende jobber som ikke krever en grad, til stillinger på høyt nivå som kontrollør, eller andre roller som kan kreve en sertifisert profesjonell regnskapsfører (CPA), det er mange regnskapsfokuserte jobber. Noen involverer å tilby tjenester til kunder, mens andre håndterer funksjoner som leverandørgjeld, kundefordringer, lønn og skatteregistreringer for sine arbeidsgivere. Dette er en god rolle for personer som er:

  • Detaljorientert
  • Flott med tall

Administrativ støtte

Alle administrative støttejobber faller inn under kategorien forretningstjenester. Disse inkluderer stillinger som administrativ assistent, eksekutiv assistent, kontorsjef, sekretær, kontorassistent og resepsjonist. Enhver stilling hvor hovedansvaret fokuserer på kontoroppgaver og/eller å sikre at et selskaps backoffice-drift fungerer effektivt, kan kategoriseres som en administrativ støtterolle. Dette kan være en god vei for folk som er:

  • Svært organisert
  • Komfortabel i en rolle bak kulissene

Kundeservice

De fleste kundeservicejobber er forretningstjenester. Dette gjelder kundeservicejobber som primært innebærer å kommunisere med personer som har kjøpt produkter eller tjenester fra en organisasjon. Personer ansatt i kundeserviceroller svarer på spørsmål, gir informasjon eller på annen måte sørger for at kundenes behov blir dekket. Noen kan være jobber i butikken eller på kontoret, mens andre kan være eksterne telefonsenterstillinger. Dette er en god jobb for folk som er:

  • Utmerket kommunikatorer
  • Pasient med gjentatte henvendelser

Eventplanlegging

arrangementsplanleggere som diskuterer prosjekt
arrangementsplanleggere som diskuterer prosjekt

Folk som spesialiserer seg på å planlegge arrangementer for deres firma eller deres klienter jobber i forretningstjenester. Noen store selskaper har arrangementskoordinatorer på ansatte som koordinerer firmareiser og/eller spesielle arrangementer som messer eller konferanser for ansatte eller kunder. Andre eksempler på karrierer innen arrangementsplanlegging inkluderer bryllupsplanlegging og festplanlegging. Dette er et bra felt for personer med følgende egenskaper:

  • Flott multitasker
  • Høy energi
  • Detaljorientert

Finansroller

Mange jobber innen forretningstjenester faller inn under finanskategorien. Disse inkluderer bankjobber som tellerstillinger eller representanter for finansielle tjenester. I et bedriftsmiljø kan finansansatte variere fra finansanalytikere til finanseksperter på høyt nivå, for eksempel en finansdirektør (CFO). Personer som Certified Financial Planners (CFPs) som leverer finansiell planleggingstjenester til kunder, faller også i denne kategorien. Dette kan være en god karrierevei for folk som er:

  • Svært analytisk
  • Kritiske tenkere

Human Resources

De fleste bedrifter har en HR-avdeling. Selv de som ikke har en dedikert avdeling har personell som håndterer HR-oppgaver. HR-oppgaver inkluderer ting som rekruttering, ombordstigning, opplæring av ansatte, resultatstyring, kompensasjonsanalyse, fordelsadministrasjon, regeloverholdelse, karrierevei og andre oppgaver relatert til personprosessene i en organisasjon. Denne typen arbeid er bra for personer som er:

  • People-oriented
  • Gode lyttere

Ledelse og tilsyn

Folk som jobber som ledere eller veiledere utfører en forretningstjenestefunksjon. De fører ofte tilsyn med produksjonsarbeidernes arbeid, men de produserer vanligvis ikke varer selv. I stedet fører ledere og veiledere tilsyn med arbeidet til andre ansatte som kan produsere varer eller yte tjenester. De fokuserer på ting som planlegging, planlegging og organisering av arbeid, samtidig som de leder ansatte. Dette kan være et godt alternativ for personer som er:

  • innflytelsesrik
  • Accountable

Markedsføringsjobber

markedsmedarbeidere diskusjonsmøte
markedsmedarbeidere diskusjonsmøte

Folk som jobber med markedsføring fokuserer generelt på å markedsføre en bedrifts varer og tjenester. Noen markedsførere spesialiserer seg på merkevareutvikling, mens andre fokuserer på ting som produktplassering, distribusjonskanaler, annonsering, merchandising eller reklamemateriell. Noen gjør også markedsundersøkelser, analyserer kundedata eller overvåker forsyningskjeden. Dette kan være et bra felt for folk som er:

  • Kreativ
  • Innovativ

Public Relations

Personal innen PR (PR) hjelper med å bygge goodwill for bedriftene deres. De lager og implementerer interne og eksterne kommunikasjonsplaner. De skriver og holder taler, lager nyhetsutgivelser, lager nyhetsbrev og booker medieintervjuer. Noen PR-folk har bedriftsjobber der de promoterer et spesifikt selskap. Andre jobber for PR-firmaer, hvor de håndterer PR for kunder. Dette feltet kan være et godt alternativ for personer som er:

  • Diktige forfattere
  • Utmerket offentlige foredragsholdere

Salgsjobber

Salgfolk tilbyr ekstremt viktige forretningstjenester, ettersom det er de som identifiserer potensielle kunder og overbeviser dem om å kjøpe fra arbeidsgiveren sin. Noen selgere jobber for det meste via telefon eller elektronisk kommunikasjon, mens andre henvender seg til kunder og prospekter via møter ansikt til ansikt. Noen har et lok alt territorium, mens andre er tildelt spesifikke geografiske territorier å dekke. Dette kan være et flott felt for folk som er:

  • Overbevisende
  • Utgående

Kompensasjon til profesjonelle forretningstjenester

For alle typer forretningstjenester som er oppført ovenfor, er det karrieremuligheter på alle nivåer. I følge Bureau of Labor Statistics (BLS), fra og med 2021, er gjennomsnittlig timeinntekt på tvers av alle kategorier og nivåer av forretnings- og profesjonelle tjenester rundt $37 per time. Kompensasjon kan variere mye, med stillinger på høyt nivå som betaler mer enn roller på inngangsnivå eller midt i karrieren. For detaljer om lønn for spesifikke yrker innenfor kategorien forretningstjenester, se BLS-katalogen over yrkesansatte og lønnsestimater.

Mange potensielle karriereveier

Dette er bare noen av de mange typene forretningstjenester som finnes. Hvis du søker en funksjonær jobb i et forretningsmiljø, kan forretningstjenester definitivt være en god vei å utforske. Uansett hva du er interessert i eller hvor talentene dine ligger, er sjansen stor for at det er en vei til suksess for deg som profesjonell forretningstjeneste.

Anbefalt: